Mimarea diversităţii

By | 2 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Să presupunem că tu şi gaşca ta de tâlhari aţi ajuns în „vârful piramidei” şi ai sub tine un popor de proşti şi creduli. Vrei să deţii controlul şi puterea absolută pe termen nelimitat. Cum procedezi?

Păi, mai întâi împarţi gaşca de tâlhari în mai multe grupuri, numite partide. Pentru simplificare voi considera numai două. Apoi faci ca aceste partide să pară a fi în opoziţie, având ideologii diametral opuse. Le poţi numi „Republicani” şi „Democraţi”, „Conservatori” şi „Laburişti” sau „Social-democraţi” şi „Democrat-liberali”. Nu sunt importante denumirile, important este să pară că sunt tabere total separate şi aflate în dispută.

Apoi faci un mare circ, în care mimezi exerciţiul democratic, libertatea şi exprimarea liberă a opiniilor. Atâţi populaţia să se împartă în tabere de suporteri ai acestor grupări, încurajând fanatismul şi credinţa oarbă că fiecare din ele deţine soluţia pentru o viaţă mai bună, progres şi civilizaţie. Astfel poporul va fi mereu dezbinat şi atenţia sa va fi distrasă de la jaful sistematic la care este supus. De fiecare dată când situaţia va fi critică speranţa va fi pusă în „alegerile democratice”, la care vor învinge cei mai buni, cei mai puternici şi care au soluţia salvatoare pentru toate problemele ţării.

Astfel, indiferent cine pierde sau cine câştigă la alegeri, tu şi gaşca ta veţi fi mereu la putere şi veţi deţine controlul pe timp nedeterminat. Simplu, nu?

2 păreri la “Mimarea diversităţii

  1. Pingback: Tweets that mention Mimarea diversitatii | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

  2. Gandirea pozitiva

    ……si pe langa toate acestea mai ai o armata de predicatori numiti speak-ari motivationali. Bineinteles ca acestia trambiteaza ca ,,tu,, esti singurul vionovat de ceea ce traiesti, ca nu gandesti suficient de pozitiv, ca nu ti-ai stabilit telurile , ca nu esti optimist, nu esti suficient de competitiv, etc! Apoi te invata ei cum sa devii om de succes, cum elimini obstacolele din drumul spre imbogatire, etc. Iar pt ca le esti simpatic, unii iti dau si cate un bonus si te invata cum sa fii fermecator si sa atragi femeile frumoase. Toate contra cost, evident. In concluzie metoda de baza in manipulare este inducerea sentimentului de vinovatie adversarului si specularea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge