Banii sunt creaţi din nimic

By | 9 mai, 2010
Distribuie prietenilor!

Iniţiaţii şi fruntaşii Frăţiei Babiloniene conduc la ora actuală politica mondială, sistemul bancar global, afacerile, serviciile secrete, forţele de poliţie, armata, sistemul educaţional şi mass-media. Din perspectiva controlului global, cel mai important sistem din toate acestea este cel bancar, care permite crearea şi manipularea banilor.

Schema financiară a Frăţiei este cât se poate de simplă, fiind aplicată cu aceeaşi eficienţă din perioada Sumerului şi a Babilonului până în zilele noastre. Ea constă în crearea de bani care nu există şi împrumutarea lor către populaţie şi către firme în schimbul unei dobânzi.

Sistemul permite îndatorarea masivă a guvernelor, firmelor şi populaţiei, şi implicit controlul lor. Pentru ca sistemul să poată funcţiona, cel mai important lucru este ca bancherii să obţină permisiunea de a împrumuta altora bani pe care nu-i au. Iată cum funcţionează acest sistem: dacă eu sau dumneavoastră avem un milion de lire sterline, putem împrumuta altcuiva aceşti bani. Este cât se poate de simplu. În schimb, dacă o bancă are un milion de lire sterline, ea poate împrumuta altora o sumă de zece ori mai mare (ba chiar mai mult), percepând dobânzi la sumele împrumutate. Dacă doar o parte din oamenii care au bani depozitaţi în bănci s-ar repezi simultan să şi-i retragă, băncile ar fi nevoite să îşi închidă porţile, căci nu ar avea de unde să le înapoieze aceşti bani.

Banii din bănci sunt un mit, un fel de sugestie colectivă. Atunci când intri într-o bancă şi ceri un împrumut, banca nu tipăreşte nici măcar o singură bancnotă şi nu bate nici măcar o singură monedă nouă. Tot ce face ea este să introducă o sumă de bani în contul tău. Începând din acel moment, ea începe să îţi perceapă însă o dobândă, la o sumă care nu există decât într-un registru sau pe monitorul unui calculator. Dacă nu îţi plăteşti o singură rată din acest împrumut inexistent, banca îţi poate lua însă averea, casa, maşina, terenul şi alte posesiuni cât se poate de reale, până la valoarea estimată a cifrei introduse pe ecranul calculatorului.

Mai mult decât atât, dat fiind că nu guvernele controlează circulaţia banilor pe piaţă, ci băncile private, prin împrumuturile pe care le acordă, ele sunt cele care controlează de fapt câţi bani există în circulaţie. Cu cât fac mai multe împrumuturi, cu atât mai mulţi bani circulă pe piaţă. Care credeţi că este diferenţa dintre o perioadă de boom economic (prosperitate) şi una de recesiune (sărăcie)? Nu există decât o singură diferenţă: cantitatea de bani aflată în circulaţie. Atât.

Prin acest sistem, băncile private, controlate de aceiaşi oameni, decid câţi bani trebuie să fie în circulaţie. Ele pot crea perioade de avânt economic sau de recesiune la comandă. La fel se petrec lucrurile pe pieţele bursiere, unde aceşti oameni pun în mişcare trilioane de dolari pe zi pe pieţele financiare şi bancare, decizând aşa cum doresc care acţiuni vor urca şi care vor coborî, ce companii se vor extinde şi care vor da faliment. Crahurile bursiere nu se petrec întâmplător, ci intenţionat.

David Icke – „The Biggest Secret”

3 păreri la “Banii sunt creaţi din nimic

  1. Pingback: Tweets that mention Banii sunt creaţi din nimic: Iniţiaţii şi fruntaşii Frăţiei Babiloniene conduc la ora actuală politica mondială, ... -- Topsy.com

  2. gabriela

    Buna Dan,

    As vrea sa-mi spui parerea ta in legatura cu faptul ca daca intr-adevar bancile au avut un rol in declansarea crizei nu au luat in calcul si faptul ca si ele pot pierde? Cel putin asta e tendinta , omul nu mai poate achita imprumutul banca ia bunurile insa cui le vinde? cand pe piata nu mai sunt cumparatori sau probabil va veni un nou val de schimbare a conditiilor si o sa asistam la imprumuturi cu garantii numai cu buletinul? crezi ca poate fi posibil? sau nu si-au luat in calcul bine consecintele ca pare ca si ele sa fie afectate de criza , e doar o aparenta?

    astept parerea ta
    Toate cele bune

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Băncile nu pot pierde atât timp cât ele tipăresc banii şi îi creează din nimic. Oamenii şi companiile creează bunuri şi oferă servicii, dar băncile nu produc nimic altceva în afară de aceste hârtii fără valoare. Pe de altă parte, în momentul în care populaţia nu mai are bani să achite creditele, băncile comerciale forţează guvernele statelor, prin şantaj sau corupţie, să facă împrumuturi la FMI, Banca Mondială etc. şi aceşti bani ajung tot la ele prin Banca Naţională şi sunt date apoi ca împrumut din nou populaţiei sau, cu o dobândă mai mare, chiar statului care i-a împrumutat iniţial de la marile insitutţii financiare mondiale. Acesta este mecanismul; băncile au risc zero, iar statele şi cetăţenii risc maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge