Stop discriminării bărbaţilor!

By | 4 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Iată 13 dovezi clare că bărbaţii sunt cei discriminaţi cu adevărat:

  1. Femeile pot fi promovate pe criterii gen sâni, coapse, fund, buze. Bărbaţii trebuie să aibă studii, experienţă, competenţă.
  2. În caz de dezastre, catastrofe naturale, naufragii, femeile şi copii sunt salvaţi primii. Bărbaţii întotdeauna la urmă.
  3. Dacă două femei se îmbrăţişează, se ţin de mână, se sărută, stau împreună etc înseamnă că sunt prietene. Dacă doi bărbaţi fac asta, sunt poponari.
  4. Dacă o femeie nu se descurcă cu banii înseamnă că are o problemă financiară. Dacă este cazul unui bărbat, atunci el este un incapabil, un ratat, un neisprăvit.
  5. Dacă o femeie face mofturi, este capricioasă, cu toane, nu ştie ce vrea, îşi exprimă liber emoţiile, se destăinuie, înseamnă că e “feminină”. Dacă un bărbat face aşa, este imatur, slab, efeminat.
  6. Femeile au dreptul să mănânce gratis la restaurant, să intre gratuit în cluburi etc. Bărbatul plăteşte întotdeauna.
  7. Dacă o femeie singură nu face sex, este o femeie cinstită. Dacă un bărbat nu face sex, nu este bărbat.
  8. Dacă vrea să facă sex, femeia trebuie doar să aleagă. Bărbatul trebuie să cucerească.
  9. Dacă o femeie nu satisface sexual un bărbat, nu contează. El este oricum mulţumit. Dacă un bărbat nu satisface o femeie, atunci este impotent.
  10. Dacă o femeie naşte, devine sfântă. Bărbatul ajunge sfânt doar dacă este răstignit pe cruce.
  11. Bărbatul trebuie să fie tot timpul amabil, politicos, atent cu femeile. Ele nu au nicio obligaţie în acest sens.
  12. Femeile sunt numite “sexul frumos”. Bărbaţii, nu.
  13. Un bărbat, dacă are o problemă, trebuie s-o rezolve (că d-aia e bărbat!). Femeia trebuie doar să găsească un… bărbat.

7 păreri la “Stop discriminării bărbaţilor!

  1. Pingback: 13 dovezi că bărbaţii sunt discriminaţi « Dan Lee

  2. juliszocs

    scuze, dar tot pe baza acestor „principii”, daca o femeie accepta avansurile unui barbat, este etichetata”…” ghici! sau ma rog, nu este nevoie nici macar de accept propriu zis, …nu voi dezvolta, probabil e neinteresant pentru dantanasescu

  3. Stoica

    Esti un misogin fara pereche… De fapt nici nu stiu daca este corect sa te numesc asa,deoarece afirmatiile tale nu sunt misogine, sunt patetice, exemplele in cauza sunt cat se poate de lipsite de sens… Nu sunt feminista, ba dimpotriva ma simt uneori chiar misogina, dar tu esti un pic cam superficial ca sa nu te numesc altfel…. Gandeste si tu un pic inainte sa mai postezi ceva, te rog eu frumos… Faci barbatii de ras.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Dacă asta este tot ce poţi comenta la ceea ce am scris aici înseamnă că eşti o persoană total lipsită de simţul umorului.

  5. andrei

    dan tanasescu are dreptate si am patit si eu asa la scoala doamna noastra diriginte a zis ca baietii trebuie sa se spele ca ele fetele sa nu stea in miros urat de parca noi am fi niste imputiti si ele nu miros niciodata pana si dna nostra diriginte face discriminari

  6. Kayra

    am gasit acest articol cu termenii de cautare „stop discriminarii pe criterii de gen”. Eu sunt o persoana transgender male-to-female aflata in tranzitie medicala si sociala dinspre barbat inspre femeie, si am fost deseori discriminata pe criteriul sexului meu natural (barbat) dar si pe criteriul identitatii de gen si a expresiei mele de gen (ma prezint ca fiind femeie in viata de zi cu zi), si asta in situatii cu mult mai grave, cum ar fi discriminarea comisa de autoritati fata de persoanele ca mine.

    Sunt de acord cu punctele 5 si 13. Situatiile expuse se agraveaza atunci cand lumea are pretentia sa fiu barbat in anumite situatii – fara sa acorde ajutor – iar eu ca persoana simt ca sunt femeie si sunt coplesita de probleme si ca am nevoie de ajutor, plus stigmatul social fata de persoanele trans care accentueaza starea de tensiune si care pune o si mai mare presiune pe mine..
    La punctul 13 intr-adevar ca femeie uneori am nevoie de un barbat sa ma ajute, preferabil tata. Insa tata m-a respins total dupa ce i-am spus ca sunt transgender si ca am ales sa imi asum asta (desi stia caci el m-a crescut)
    Iar alti barbati isi bat joc uneori, chiar daca sunt meseriasi sau specialisti platiti sa imi rezolve situatia respectiva. E deosebit de frustrant sa fii prins intre cele doua sexe.

    Inteleg deci si barbatii, si femeile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge