Cum a fost la “Bookfest 2011”

By | 30 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

Aşa cum spuneam, week-end-ul trecut am fost la Bookfest. M-am dus doar în zilele de vineri şi sâmbătă, care mi s-au părut cele mai ineresante din punct de vedere al programului evenimentelor.

Anul acesta m-am axat mai mult pe manifestări artistice, decât pe lansări de carte sau alte produse de gen. Aşa că am ratat-o pe Mihaela Rădulescu, ca şi în anii trecuţi. 😆 Oricum programul a fost atât de încărcat şi, deşi a fost mai puţină lume ca de obicei, era dificil să participi la toate evenimentele, neputând nici măcar să le afli pe toate.

În această ediţie, invitată de onoare a fost Ungaria, luând locul Spaniei, de anul trecut, care a avut de asemenea un pavilion special rezervat. De aceea Ungaria a fost foarte bine reprezentată, atât în sectorul său special cât şi pe la alte edituri. De asemenea au fost prezenţi şi o serie de muzicieni maghiari, care au susţinut recitaluri. Asta poate şi pentru că ministrul Culturii este Kelemen Hunor?! 🙂

Am observat că s-au înmulţit ofertele de carte electronică şi de dispozitive oferite pentru vizualizarea e-book-urilor (e-book reader-e, tablete). I-am remarcat pe cei de la bookbyte.ro, care aveau expuse vreo 3 tipuri de readere, cei de la elefant.ro, care aveau şi un fel de tombolă cu premiul cel mare o maşină. De asemenea şi Emag şi-a deschis o secţiune de carte.

Am filmat la câteva spectacole, dar, având în vedere că materialul trebuie capturat, editat, încărcat pe Youtube… şi la cât de bine îmi merge mie Internetul în ultimul timp, am decis să postez materialele video separat, în zilele următoare.

Vineri, pe 27 mai, am fost la standul ceainăriei „Serendipity“, un loc de fiţe din Bucureşti, unde poţi asculta muzică, citi o carte sau poţi participa la o serie de evenimente, în timp ce sorbi o ceaşcă de ceai care poate ajunge şi la 25 de lei. Aici au cântat trei băieţi, la flaut, chitară şi percuţie, ceva ce s-a dorit a fi un mic recital de bossa-nova, deşi piesele nu erau toate de acest gen.

A urmat apoi pe scena „Arena“ din pavilionul Ungariei, un recital al formaţiei de muzică veche „Codex“, cu muzicieni din Miercurea-Ciuc, Braşov şi o invitată din Ungaria. Au cântat la instrumente mai mult sau mai puţin specifice vremii: blockflöte, flaut, oboi, lăută, clavecin, vioară, violă, violoncel etc. Ceea ce m-a nedumerit a fost faptul că anumite melodii din Transilvania, din culegerea “Codex Caioni“, au fost prezentate ca melodii de origine maghiară, cu toate că eu ştiam că sunt muzică valahă pură, dar mă rog…

Sâmbătă, pe 28 mai, am fost la recitalul de jazz susţinut de grupul „Three for Helen“: Elena Moroșanu (voce), Toma Dimitriu (pian), Michael Acker (contrabas) si Matt Smith (tobe). Băieţii au cântat foarte bine, iar vocalista, foarte bună ca interpretă, a fost degajată şi deosebit de simpatică. Mi-au plăcut foarte mult şi aş vrea să-i mai văd şi cu alte ocazii. Vezi video aici.

Printre apariţiile inedite de la Bookfest-ul de anul acesta i-am văzut pe Alexandru Mironov, lângă standul celor de la elefant.ro, în trecere pe Cristi Tabără, Andrei Gheorghe, Grigore Cartianu (la standul “Adevărul”), psihologul Georgeta Ghinea, care îşi lansa ceva pe acolo. I-am surprins într-o fotografie şi pe dansatorii de la “Titanii Funky Fresh”, foşti participanţi la “Românii au talent”, împreună cu Andi Moisescu, fireşte.

Iată şi câteva fotografii.

2 păreri la “Cum a fost la “Bookfest 2011”

  1. iulian

    ce e frate cu costumul ala „popular” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge