O grădiniţă din Suedia interzice folosirea cuvintelor „al lui” şi „al ei”

By | 27 iunie, 2011
Distribuie prietenilor!

Grădiniţa „Egalia” din districtul Södermalm, Stockholm a luat decizia de a interzice în vocabularul copiilor cuvinte ca “al lui” şi “al ei”, pentru a evita conformarea copiilor cu stereotipurile legate de gen. Această iniţiativă vine în întâmpinarea eforturilor făcute de stat pentru promovarea egalitatăţii între sexe încă din copilărie. De asemenea se va evita colorarea şi distribuirea jucăriilor, precum şi a tipurilor de cărţi, în aşa fel încât acestea să facă diferenţe între băieţei şi fetiţe.

Opţiunea de a pune în aplicare aceste norme este susţinută de o teorie conform căreia societatea oferă un avantaj băieţilor, în defavoarea fetelor.

„Societatea se aşteaptă ca fetele să fie feminine, amabile şi drăguţe iar băieţii să fie masculini, duri şi îndrăzneţi”, spune Jenny Johnsson, o educatoare de 31 de ani. „Egalia le oferă oportunitatea fantastică de a fi oricine vor ei să fie.”

Directorul Lotta Rajalin menţionează că „Egalia” pune un accent deosebit pe promovarea unui mediu tolerant faţă de homosexuali, lesbiene, bisexuali şi transsexuali. În acest scop copiii au de a face cu cărţi ce tratează subiecte despre cuplurile homosexuale, părinţii singuri, sau copiii adoptaţi. Nu este loc aici pentru “Albă ca Zăpada”, “Cenuşăreasa”, sau alte basme de acest gen.

Sursa: DailyMail

Cred că nu mai trebuie să explic întreaga teorie, legată de distrugerea familiei, a valorilor tradiţionale, a rolurilor sociale bine stabilite pentru bărbat şi femeie, acţiuni ce au ca scop formarea omului de tip nou, lipsit de valori morale şi al cărui unic Dumnezeu este Statul. Este tipul de individ care va constitui armata de „zombi” a Noii Ordini Mondiale.

2 păreri la “O grădiniţă din Suedia interzice folosirea cuvintelor „al lui” şi „al ei”

  1. Alin

    A facut mult rau inchizitia..dar parca ar trebui sa renasca uneori, cu asa caractere animalice de kkt!

  2. Al CHEMISTUL

    -ei nu bat departe cu gandirea..
    =cam asa sunt toti occidentalii,..nu exista gandire imaginativa( si cultura adevarata)..sensurile(valorile) vietii se invart in jurul ‘valorilor’ perisabile
    –P S. :–deci, sa nu ne para rau daca in viitor LUMEA ,care o consideram …’frumoasa,vestica ‘(ptr k asa o consideram) va fi topita de D-ZEU dragutzul …(praful si cenusa atomica se va alege in cativa ani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge