Facebook îţi fură datele personale cu butonul „Like”

By | 20 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Ştiam de mult timp că reţeaua de socializare Facebook are o foarte slabă protecţie a datelor personale, acestea putând fi uşor accesate de aplicaţii, sau de cei cu mai multă pricepere în domeniul IT. Dar nu mi-am închipuit niciodată că acest lucru s-ar putea face prin intermediul butonului „Like“!

Thilo Weichert, comisarul de protecţia datelor din landul Schleswig-Holstein, susţine că în urma unor analize s-a constatat că Facebook colectează informaţii despre utilizatorii săi cu ajutorul butonului de Like, construind profile virtuale ale acestora, precum şi ale persoanelor care nu au cont, dar care sunt menţionate pe reţeaua de socializare. Dacă acuzaţiile se dovedesc a fi fondate, Facebook ar încălca o serie de prevederi legislative europene şi germane legate de protecţia datelor. Weichert îi sfătuieşte pe utilizatorii Facebook să încerce „să nu dea click pe diversele plugin-uri de socializare”, precum butonul de Like, pentru a evita colectarea unor informaţii personale.

Cei de la Facebook au respins toate acuzaţiile, spunând că respectă legile europene în ceea ce priveşte protecţia datelor.

Sursa: Gândul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge