Linşarea mediatică a lui Sorin Oprescu

By | 12 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

De când a devenit un adversar politic serios pentru actuala putere, Sorin Oprescu, actualul primar al Capitalei, a tot fost tocat mărunt în mass-media, pe posturile de televiziune şi în ziarele aservite puterii, dar şi în diferitele declaraţii publice ale pdl-iştilor.

La OTV, Oprescu este supus unei campanii continue de denigrare şi demonizare, fiind făcute non-stop tot felul de “dezvăluiri” ale unor presupuse acte de corupţie, scandaluri în care este implicat primarul, este numit “ciocoi”, este asociat cu tot felul de personaje negative, este caricaturizat, batjocorit etc.

O altă lovitură grea dată lui Oprescu a fost cea cu eliminarea subvenţiei la încălzire de către Guvern, fapt care va atrage asupra sa indignarea bucureştenilor, în cazul în care nu va putea suporta costul ajutoarelor pentru încălzire din resursele Primăriei.

A urmat apoi scandalul cu inaugurarea “National Arena”, unde, pe lângă găselniţa cu imnul lui Marcel Pavel i s-a imputat primarului calitatea slabă a gazonului, asta după ce cu câteva zile înainte i se reproşau anumite neconcordanţe cu normele UEFA, în ceea ce priveşte construcţia stadionului.

Acum, presa puterii îl acuză pe primarul Capitalei că vrea să concesioneze National Arena unei firme private în condiţii total dezavantajoase, Primăria urmând să beneficieze de doar 15% din profitul obţinut.

Personal mă îndoiesc că National Arena va fi profitabil, având în vedere costul ridicat al investiţiei şi cheltuielile foarte mari necesare întreţinerii sale la standardele internaţionale. Dar totuşi, Sorin Oprescu, dintre toţi cei care s-au perindat pe la Primăria Bucureştiului, este singurul care nu a făcut politică, nu a făcut propagandă deşănţată, nici exerciţii de imagine şi prea multă gargară televizată şi a reuşit să finalizeze două proiecte importante ale Capitalei. Aştept să vină cu o explicaţie şi o clarificare în legătură cu această concesionare şi legat de modul cum poate fi făcută profitabilă investiţia în stadionul naţional.

oprescu national arena

Iar faptul că reprezintă o ameninţare pentru actuala putere, îmi întăreşte convingerea că actualul primar se bucură de un enorm capital de încredere din partea bucureştenilor şi a românilor în general.

O părere la “Linşarea mediatică a lui Sorin Oprescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge