România nu are o cultură a jazz-ului?

By | 21 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Zilele acestea am văzut o ştire, legată de moartea maestrului Johnny Răducanu, în care prezentatoarea spunea, cu ochi nevinovaţi şi umezi de căprioară, că marele muzician de jazz a fost foarte apreciat, deşi „România nu are o cultură a jazz-ului”.

Nu mai ţin minte la ce televiziune era asta, parcă la Pro TV sau Realitatea, dar aş vrea să îi întreb pe cei de acolo de la ştiri dacă, în afară de Johnny Răducanu au auzit cumva de următorii: Harry Tavitian, Anca Parghel, Mircea Tiberian, Aura Urziceanu, Liviu Butoi, Decebal Bădilă, Marius Popp, Dan Ionescu, Teodora Enache, Johnny Bota, Tony Kuhn, Cristian Soleanu, Bela Kamocsa, Anton Şuteu ş.a.?! Ştiu cine sunt Florian lungu şi Mihai Godoroja? Au auzit de cele două festivaluri de jazz de la Sibiu, cel de la Timişoara, Iaşi, Festivalul de Jazz de la Gărâna, Bucharest Masters of Jazz?!

Băieţi, dacă nu aţi auzit de toate acestea înseamnă că voi nu aveţi o cultură a jazz-ului, sau nu aveţi nici măcar cultură generală! Pur şi simplu sunteţi inculţi.

O părere la “România nu are o cultură a jazz-ului?

  1. Mami

    Eu nu am o cultura a jazz-ului pentur ca este o muzica pe care nu am reusit sa o inteleg , si sincer m-am straduit. E adevart ca nu a avut cine sa imi explice, asa nimeni nu imi poate reprosa asta
    Mami´s last blog post ..Calculator perioada fertila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge