Mişcarea Anti-Recensământ

By | 21 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

A început Recensământul Populaţiei 2011. Spre deosebire de alţi ani, acum există o puternică opoziţie din partea populaţiei şi a unor organizaţii faţă de această acţiune a statului român. Principala cauză este, în opinia mea, faptul că acum, mai mult ca oricând, statul este privit ca un inamic de temut al cetăţeanului, iar încrederea în autorităţile publice şi în faptul că acestea sunt în slujba cetăţeanului, a scăzut foarte mult.

Pe de altă parte, chestionarele concepute în vederea efectuării recenzării populaţiei conţin o serie de întrebări incomode, chiar indecente, care atentează la intimitatea şi viaţa privată a oamenilor.

O altă problemă ar fi aceea că recenzorii vor trebui să treacă în acele chestionare şi CNP-ul persoanei în cauză, lucru care este cel puţin ciudat. Reprezentanţii opoziţiei au avertizat populaţia că această colectare a codurilor numerice personale, va fi folosită de cei aflaţi la putere pentru a frauda viitoarele alegeri şi îi îndeamnă pe cetăţeni să refuze divulgarea acestuia.

O altă idee vehiculată este aceea că, prin înregistrarea şi centralizarea CNP-urilor, combinată cu întrebările legate de numărul rudelor aflate în străinătate şi alte întrebări legate de veniturile persoanelor şi de sumele pe care cei aflaţi în străinătate le trimit în ţară, pe lângă fraudarea alegerilor se vor planifica introducerea unor noi taxe şi impozite pentru cetăţenii români.

A apărut şi un site de luptă împotriva recensământului cu numeroase informaţii legate de acesta şi de modul în care poate fi evitat, numit Anti Recensământ 2011 şi care în scurt timp a ajuns pe locul 2 în topul wordpress.com.

13 păreri la “Mişcarea Anti-Recensământ

  1. ChavaLito^

    ce nu inteleg eu de ce ei au nevoie de datele noastre confidentiale cand trebuie sa stie doar statistica populatiei? nu inteleg de ce abuzeaza in felul asta?
    ChavaLito^´s last blog post ..O lectie de onoare

  2. Alexandra

    ieri au trecut si pe la noi. intr-adevar te intreaba si de cnp insa daca nu il dai nu are ce sa-ti faca. chiar ne-a spus ca nu am fost singurii care au refuzat sa dea cnp-ul

  3. ChavaLito^

    pe langa ca am fost integrati in uniunea asta satanista cu japca mai nou trebuie sa dam informatii despre noi. nu inteleg cu de sunt oamenii asa ignoranti de la adevaratele probleme pe care le au ei. taieri salariale frate exagerate (25 30%) daca asta se intampla in argentina credca era invadat parlamentul de oameni era o revolta mai ceva ca in 2001
    ChavaLito^´s last blog post ..O lectie de onoare

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Oamenii aşa au fost formaţi şi educaţi în 5o de ani de comunism şi 21 de ani de propagandă şi manipulare capitalistă. La circ leul sau tigrul, de ce nu îşi sfâşie dresorul, deşi este mult mai puternic decât el??? Pentru că a fost crescut de mic să fie fraier şi docil!

  5. Pingback: Întrebări ciudate şi la formularul pentru ajutorul la încălzire | Dan Tănăsescu

  6. marinella

    Este inca bine in Romania,aici e obligatoriu sa raspunzi la intrebarile din formular,refuzul este amenda administrativa de la 206 euro la 2065 euro, reglementata printr-o normativa:decreto legislativo del 1989, n. 322. Oricum anul acesta intrebari de genul : probleme cu auzul,vazul,motorii…..memoria

  7. Dan Tănăsescu Post author

    În România e încă bine, dar românii sunt atât de creduli încât mulţi se declară chiar bucuroşi să ofere aceste informaţii confidenţiale!

  8. utopicul

    Au fost si la mine astazi.Si intrebarile nu au fost asa incomode. De altfel, am citit ca au scos intrebarile sensibile, desi formularele europene cereau mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge