Televizorul este un sistem de hipnoză în masă

By | 24 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Atunci când ne uităm la televizor, în decurs de aproximativ un minut, frecvenţa undelor noastre cerebrale scade pâna la nivelul undelor alfa, specifice stării de transă hipnotică. Acest lucru se datorează faptului că lumina emisă de ecranul televizorului nu este continuă, ci pulsează cu o frecvenţă aflată în domeniul alfa al undelor cerebrale (8 – 14 Hz).

Acest lucru este valabil şi pentru monitoarele calculatoarelor, iar scopul inducerii acestei stări de transă este acela de a mări receptivitatea noastră la mesajele transmise prin televiziune sau Internet.

Într-un scurt material video, Alex Jones vorbeşte despre felul cum, prin diverse mesaje subliminale, sunt introduse artificial o serie de informaţii şi gânduri  în mintea telespectorilor, pe fondul acestei transe induse de sistemul de televiziune.

În diferitele programe difuzate la televizor, mai ales reclame, spoturi promoţionale sau clipuri muzicale – care în mod specific au cadre foarte scurte, ce se schimbă rapid – sunt incluse o serie de mesaje pentru o fracţiune de secundă, suficient de puţin pentru a nu fi recepţionate conştient, dar pe care totuşi creierul le înregistrează.

Este cunoscut deja faptul că în multe filme de desene animate sau reclame este introdus frecvent cuvântul „sex”, care activează puternic nivelul primar, instinctiv, al minţii, mărind astfel disponibilitatea pentru produsul sau mesajul cu care acest cuvânt este asociat.

În clip mai este prezentat şi felul în care, prin introducerea numelui său în paginile unei cărţi dintr-un clip, numele lui Ron Paul este ascociat cu acela al lui Hitler, iar la sfârşit este prezentat un alt clip publicitar, foarte dinamic, destinat tinerilor, în care apare, pentru scurt timp, expresia „Încetaţi protestul!” (Stop protesting!), cu toate că acea reclamă se referea la libertatea de expresie.

Astfel de mesaje ascunse ne bombardează zilnic fără să ne dăm seama, de fiecare dată când ne uităm la televizor, la reclame, la promo-uri sau videoclipuri muzicale, sau chiar filme de lung metraj. Treptat conştiinţa noastră, nevoile noastre, obiceiurile zilnice şi chiar opiniile, ne sunt modelate şi dirijate exact aşa cum doresc cei care ne controlează din umbră.

14 păreri la “Televizorul este un sistem de hipnoză în masă

  1. Alex

    De aia se si renunta la informatia scrisa si neasociata cu imagini. Am TV dar e pe post de monitor, tot un drac; as glumi zicand ca undele electromagnetice, frecventele alea de 60-100Hz baleiaj (vechile CRT-uri) sunt „ultimul” rau si cel mai mic:) Lumea e facuta sa devina prea agresiva, si tot devine de multa vreme.Vezi viteza schimbarii cadrelor in filme, reclame-totul parca induce panica, vesnica alerta.
    „Calmul este maestrul” spun orientalii, si cum sa manipulezi un om calm, care rade la urma, care nu arata din prima cartile samd??
    Mda, despre unde cerebrale…am stat cu o bobina bobinata pe cap direct, joasa frecventa, nici un efect sesizabil. Trebuia sa insist:))

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Este de discutat credibilitatea lui Alex Jones. Unii spun că este agent Illuminati şi rolul său este acela de „fear mongerer”, adică de agent pentru răspndirea fricii în rândul populaţiei. Totuşi ceea ce am scris eu aici, legat de hipnoza prin televiziune este perfect adevărat. Nu trebuie să ne uităm la aceste persoane ca Alex Jones sau alţii ca el, ca la nişte profeţi şi mari maeştri şi să le mâncăm din palmă, ca nişte porumbei. Importantă este doar informaţia adevărată, pe care trebuie, cu mintea noastră, să o separăm de cea falsă şi manipulatoare. Cel mai inteligent şi bine informat în domeniul manipulărilor, conspiraţiilor şi planurilor secrete de dominaţie a lumii mi se pare Alan Watt.

  3. Alex

    La o emisiune pe Antena3, daca nu ma insel chiar un lider din partea puterii spunea ca daca s-ar opri emisiunile o zi, ar iesi lumea in strada. D-aia avem televizor, politica pe paine, bloguri, internet, editoriale acide in presa scrisa.
    Punct comun in multe „documentare” despre conspiratii: mesajul ca nu poti face nimic, totul e stabilit. Chiar daca se invita la „trezire”, actiune, mesajele sunt paralizante. Un soi de…”asta se va fi intamplat, dar tu n-ai decat sa incerci”.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Undele cerebrale sunt produse de creier, nu de bobine sau alte dispozitive, iar frecvenţa lor poate fi indusă prin stimulare vizuală sau auditivă, ori prin microunde modulate cu semnale de joasă frecvenţă.

  5. Alex

    Cat despre „Like”-ul ce apare pe feisbuci, parca am fi caini cu sistem emotional rudimentar, ham-ham de placere, sau mrrr de iritare. Pas cu pas, dihotomia A/N intra in creiere prin orice mijloc.
    „Imi place”=huhuhuuuu-haa…hami plaa-ceeee…uuuu! Parca am fi de la internatul de handicapati:|

  6. Dan Tănăsescu Post author

    Acum au apărut unii care vor să se introducă pe Facebook şi butonul „love” pe lângă „like”. Şi mă tot băteau la cap să mă implic, să scriu articole pe blog ca să-i conving pe cât mai mulţi să voteze o petiţie! 😆

  7. Alex

    Toate inseamna Control. Se pot lua oricate exemple de concentricitate a falselor libertati sau a falselor detineri de control.
    Ex.1 Suni cu nr.privat, dar furnizorul de telefonie stie, stie deci si SRI stiu deci toate serviciile secrete, stiu deci Unii (cei care fac mereu Marea Istorie, mica istorie fiind facuta din marile personalitati politice, culturale, religioase).
    Ex.2 Stai pe mess pe invizibil, unu te cauta cu programele (anume facute sa incalce intimitatea). In prostia lui, insul crede ca te joaca, jucat fiind. Sunt site-uri care-ti contorizeaza de cate ori idul tau a fost scanat. Apoi serverele yahoo, apoi filtrarea.
    Limita cotidiana de control e doar paranoida; iti poti controla partenera daca te inseala, plantezi un spy de panarama (gen gadget) sa afli ce zic prietenii in absenta ta, samd.
    Piramidalitatea mi-o imaginez astfel: 2 se privesc fata in fata(adica cei mai inconstienti oameni), al treilea ii priveste pe cei doi (regizoral, ne putem imagina ca priveste la jumatatea segmentului imaginar dintre cele 2 perechi de ochi), un al patrulea ii vede pe cei 3 s.a.m.d. Si in An Inconvenient Truth apare undeva simbolizarea asta, doar ca filmul musteste de manipulari.

  8. Alex

    Eu unul as sabota doar mecanismele defulative, si nu puterea, dar de fapt DEFULAREA ESTE PUTEREA.
    Traim intr-o lume imputzita de milenii, progresul mereu a insemnat sacrificii si cadavre peste cadavre, si a fost un fals progres deoarece mereu a existat politica. Respectiv oameni platiti sa organizeze lumea artificial, de parca organic n-ar iesi nimic.
    Un cliseu din psihologia clasica zicea ca omul e o fiinta biopsihosocioculturala. Incepe bine, cu bio-, pentru ca restul zboara conform acelui political correct: imbraci ce e la moda, consumi ce e pe piata, pe piata ai chipurile ceea ce se cere adica oferta cererii ofertei cererii ofertei…dar se pare ca gaina a aparut simultan cu oul. Politica iti spune ce sa gandesti, cum sa gandesti, cat, cand si asa mai departe. Gandirea se confisca in enshpe mii de feluri, organizat. Daca chiar poti gandi, atunci trebuie sa nu ai timp sa o faci. Sau sa „prioritizezi” gandirea pe ultimul loc.
    Din cati fumatori stiu, putini s-au lasat. Din cati bautori stiu, putini s-au lasat. Din cati cafengii stiu, putini s-au lasat. Din cati internauti stiu, putini s-au „lasat” de net. Mint, nu s-a lasat nimeni. Cine defineste sevrajul? Nu rezistam fara net cat timp? Oamenii vor sa se informeze, sa fie la curent, sa fie sclavii acelui fals zeu numit Update pentru ce? Se pare ca nu vrem un Iisus, nici Apocalipsa antemergatoare, ci turma de prooroci falsi, adica dezinformarea actuala pe care o savuram zilnic, oric, minutic, secundic, intr-o continua asteptare, de parca de pe patul din spital asteptam diagnosticul.
    Nu cunosc, in istorie, vreo problema eradicata complet, respectiv una care sa nu fi devenit altceva, upgradata sau cu un alt „skin” sau „visual style”. Mi-ar trebui multi timpi morti sa mai si demonstrez asta.

  9. m3mnon

    Asta nu inseamna ca nu spune adevarul in unele probleme (si da, are dreptate cu tv), doar ca , daca ar fi deranjat intradevar ar fi patit ca David Crowley (regizor Grey State), Aron Swartz, Aron Russo, Breitbart, etc.

  10. LORD WANKER

    —cam asta am observat si eu in occident: tot i o vraja…
    —dealerul de masini te minte,contractorul tau te minte ca sa-ti dea impresia ca lucrezi intr un job caldutz(in timp ce vrea sa ti ofere cat mai putin),FOXX NEWS te minte,noii cunoscuti te mint, atunci cand le pui intrebari(nici macar incisive),oamenii care vor ceva de la tine (chiar si reactii) bulshitizeaza rahatu(le umfla…) si ti urmaresc expresiile faciale,pastorul de la „biserica” face slalom iscusit printre versete incercand sa-ti dea spor de sentiment mai cheama in ajutor din cand in cand pe apostolul cutare(trebuie sa-i dam niste credite….ma uit la cele doua coloane in spatele lui,JACHIM si BOAZ-parca ma uit la coperta cartii de „Memorii” a lui DICK CHENEY)…
    —incepi si tu sa minti ca,deh tre sa stii sa te vinzi ,la un interviu iar daca esti prins” always have an excuse at hand,ready”……aaahhh ,because i really wanted this job !
    –P.S.–si pan la urma ,vorba unui „romanelos” antalnit prin strainatati:” nu le minti,nu le f**i, chief!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge