Prinţul Charles, rege al Transilvaniei?

By | 31 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Nu v-aţi cam săturat de nesfârşitele reportaje şi emisiuni în care ni se arată cât de îndrăgostit este Prinţul Charles al Marii Britanii de peisajele de basm din Transilvania şi cum promovează el turismul rural în România? Eu m-am cam săturat, pentru că este prea multă tevatură. Şi ce este prea mult miroase a propagandă.

Zilele acestea am primit o grămadă de linkuri către articole care vorbeau despre un documentar realizat de BBC în care Prinţul de Wales promovează turismul în România şi minunatele plaiuri transilvane, aproape sălbatice. Mulţi care au aflat de asta se minunau şi erau atât de entuzismaţi, de parcă abia acum îşi descopereau propria ţară.

Eu însă nu văd aici decât o politică a paşilor mărunţi. În urmă cu câţiva ani se vorbea de faptul că Prinţul Charles s-a îndrăgostit de Transilvania şi îşi petrece vacanţele în case ţărăneşti, renovate sau construite în ţara noastră. Astfel aflăm că el este proprietarul unei case în Viscri, cumpărată în 2006, al unui conac lângă Sighişoara – vândut ulterior – iar, din 2008, al unei alte case de vacanţă în Valea Zălanului.

Pe urmă apare speculaţia că succesorul tronului britanic ar fi descendent al lui Vlad Ţepes, poveste pe care eu personal nu o cred deloc. Cred mai degrabă că Vlad Ţepeş a fost ales pentru că este un brand al României şi este printre puţinele lucruri pe care străinii le cunosc despre ţara noastră, fiind totodată legat de Transilvania şi de mitul lui Dracula.

Acum Prinţul Charles promovează intens turismul rural înTransilvania şi încurajează şi alţi britanici sau europeni să vină aici şi să-şi construiască case şi pensiuni. După cum observaţi, Alteţa sa este interesată numai de Transilvania, nu şi de turismul în România ca stat unitar (Nu am auzit nimic despre Deltă sau mănăstirile din Moldova).

Dacă privim toate acestea în contextul ultimelor evenimente – avându-l în centru pe Regele Mihai – care au readus în conştiinţa publică ideea de monarhie ca soluţie de salvare pentru viitorul României, am putea bănui că este vorba de un plan, pus la cale cu mai mulţi ani în urmă, de înscăunare a unui principe străin în România, acesta fiind nimeni altul decât Prinţul Charles.

Ideea unui principe străin în România apare pentru întâia oară în 2006 şi este redată de un reputat istoric. Conform surselor diplomatice ale ZIUA de CLUJ, posibilitatea este discutată şi acum în mediile europene înalte. Tom Gallagher, reputatul istoric şi publicist britanic, unul dintre specialiştii cu greutate în istoria României, nota într-un editorial din România Liberă, pe 30 iunie 2006, că a fost adresată o invitaţie Prinţului Charles de a „deveni şeful unui stat” pe care l-a îndrăgit, adică al României.

Sursa: Realitatea.net

printul charles uniforma

Ar mai fi doar o problemă: România este republică şi pentru instaurarea monarhiei ar trebui schimbată Constiuţia din temelii, fapt ce presupune un referendum naţional şi o serie de proceduri legislative. Dar dacă ne gândim la varianta în care România ar fi dezmembrată şi Transilvania ar deveni un stat independent, atunci lucrurile ar deveni mult mai simple, nu-i aşa?! Deci, regatul Transilvania cu principele Charles la tron?!

8 păreri la “Prinţul Charles, rege al Transilvaniei?

  1. Athanor

    Domnule Tanasescu, istoriei putin ii pasa daca domnia voastra crede sau nu ca printul Charles este descendent al lui Vlad III poreclit Tepes. Consultati arborele genealogic al familiei Windsor, este document public.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Sigur şi de unde ştiu eu că nu e contrafăcut? Plus de asta m-am uitat pe acel arbore genealogic şi nu am remarcat nicio legătură cu Vlad Ţepeş.

  3. AT

    Propaganda este evidenta . Plus ca se vb despre wild carpatia si nu despre Romania etc

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Pe el însuşi nu văd de ce ar mai avea nevoie să se promoveze! Poate îşi promovează propriile interese având în vedere că a cedat dreptul la tronul Marii Britanii filului său William.

  5. Dli

    Nu promoveaza Romania, ci pe el insusi. Jurnalistii si bloggerii romani cand aud ca unui strain ii place tara noastra, imediat incep infloriile.

  6. Sorin

    Clar e manarie, asta o sa se proclame rege al Transilvaniei si asa o sa se duca draku Romania care a fost vanduta pe bucati de mai bine de 20 de ani. Asta („AT”) de i tot tine partea lu Charls e de la secu (paharnic de a lu Base 🙂 ) sau are asigurat un post de paharnic in viitorul regat? 🙂
    Bafta!

  7. Pingback: Prinţul Charles, rege al Transilvaniei? | Dan Tănăsescu | UN TARAN,DAR CE TARAN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge