11 lucruri ciudate despre 11.11.11

By | 11 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

1. În primul rând – cifra reprezentând această dată este un palindrom complet (se citeşte la fel de la stânga la dreapta, şi de la dreapta la stânga), situaţie care apare doar o singură dată pe secol. Nimic trăznit în legătură cu asta, e doar matematica pură. Mai degrabă, este vorba de calităţile palindromice ale datei care stârnesc curiozitatea oamenilor. Ocultiştii, francmasonii şi numerologii au fiecare propria lor conotaţie pentru acest număr. O, şi jucătorii la  Loto se referă adesea la cifra 11 ca fiind „beţele de la tobă”. Ultima dată când a avut loc un palindrom cu cifră dublă al unei date calendaristice (11 noiembrie 1911), cetaţenii americani din Missouri a înregistrat o scădere extraordinară a temperaturii de la 80 grade F la 10 grade F. Ziua de azi ne va arăta dacă acest lucru are de a face cu data, sau a fost doar o simplă coincidenţă.

2. Ruşii se căsătoresc în masă. Oficiile de stare civilă din diferite oraşe ruseşti vor lucra peste program şi vor fi înfiinţate birouri suplimentare pentru a satisface cererile tuturor cuplurilor care doresc să se căsătorească. Alte zile populare pentru nunţi – cum ar fi 1 ianuarie, sau 28 august – sunt la fel de potrivite, având în vedere că nu sunt specifice doar ruşilor.

3. Mamele sud-coreene vor cu disperare să nască exact la această dată. Ele au copleşit spitalele cu cereri pentru efectuări de cezariană, pentru ca copiii lor să aibă cifra magică 111111 în numărul de înregistrare al naşterii. Acesta din urmă, în conformitate cu legislaţia coreeană este compus din 13 cifre, primele şase corespunzând datei de naştere.

4. Grupul de hackeri „Anonymous” – aflat în centrul atenţiei în ultima vreme, datorită promisiunilor sale de a ataca informatic viitoarele alegeri din SUA – de asemenea, intenţionează să organizeze la Londra un flashmob care reconstituie finalul filmului „V de la Vendetta”. Ei au cerut protestatarilor să se reunească, vineri seara, de la 9 la 12, purtând măşti Guy Fawkes.

5. Spiritualista peruană Solara face un apel pentru a marca importanţa de a avea în componenţa datei un „număr maestru triplu” – 11, 22, 33 se numesc numere maestru, deoarece unii cred că ele posedă mai mult potenţial decât altele. În jur de 50 de grupuri din întreaga lume vor marca data, potrivit Solarei. „Prevăd o mare schimbare de conştiinţă pe planetă, şi aceasta vine exact la această dată,” scrie Scotsman.com

6. Mistici din Egipt şi din alte părţi, care au planificat comemorarea zilei cu rituri şi ritualuri au fost mai puţin norocoşi. Pentru a evita ciocniri religioase, autorităţile egiptene au închis Piramidele din Giza pentru turişti şi localnici deopotrivă. Mai multe grupuri au avut planificate evenimente, la poalele piramidelor, care au fost mult timp venerate pentru presupusele lor puteri numerologice şi supranaturale.

7. Două surori gemene îşi sărbătoresc ziua de naştere în Wisconsin. Adorabilele Betsy şi Katie Overman împlinesc 11 ani în această zi remarcabilă, şi promit că nu vor petrece mai mult de 11 minute la şcoală.

8. Marte poate fi văzută în tandem cu Regulus – cea mai strălucitoare stea din constelaţia Leului şi una dintre cele mai vizibile de pe cer. Pentru a asista la acest eveniment astronomic rar, trebuie să te uiţi spre est, în jurul orei 21:00 GMT. Chiar deasupra liniei orizontului poate fi văzut Marte strălucind portocaliu, cu Regulus răsărind în dreapta lui.

9. Calendarul chinezesc ne oferă o tuşă argintie, susţinând că 11.11.11 este, de fapt, ziua cea mai norocoasă a secolului, deoarece „întruchipează unitatea în oglindă şi un echilibru între cer şi pământ”, orice o fi însemnând asta. Numerologia chineză consideră că numărul 1 este un simbol al conducerii şi independenţei – şi nu e nicio surpriză aici, deoarece Feng Shui-ul vede în acest număr noroc şi succes. Şi, gândindu-ne la o zi, ea de fapt conţine două dintre aceste numere!

10. Nimic în India. Da, aţi auzit – nimic. Mass-media indiene a respins rapid toate speculaţiile cu privire la această dată, declarând că aceasta nu are nici o semnificaţie în calendarul hindus. Ei bine, într-o ţară devastată de violenţe sectare cum este India, dorinţa de a scăpa de ciudăţenii numerologice este de înţeles, cel puţin. Apoi, mai mult, nu a existat o religie care aspira la „nimic” în India?

11. Un mod alternativ de a nu face nimic poate fi realizat prin achiziţionarea „Skyrim” – al cincilea joc video din seria „The Elder Scrolls” – 11.11.11 este ziua lansării sale. Ca recomandare, totuşi, Elder Scrolls, care este cea mai mare franciză de Role Playing Games (RPG) din istorie, tinde să te determine să nu faci nimic, un timp substanţial mai lung decât doar 24 de ore.

Sursa: RT

O părere la “11 lucruri ciudate despre 11.11.11

  1. geo

    11.11.11 nu reprezinta nimic decat niste numere, calendaru e ceva sintetic…. ceva inventat de noi sa ne ajute in diverse activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge