Ingineria financiară americană de „salvare” a zonei euro

By | 11 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Am să vă explic care este, după cum am înţeles eu, schema prin care, chipurile, zona euro şi stabilitatea Uniunii Europene vor fi salvate.

După ce am înghiţit cu toţii gogoaşa uriaşă cu criza europeană a datoriilor suverane şi prăbuşirea iminentă a monedei euro (fără să ni se explice exact ce înseamnă asta) şi această gogoaşă a fost umflată enorm de mass-media, a urmat Summit-ul UE în urma căruia s-a adoptat planul de „salvare” a zonei euro.

Acest plan este însă o uriaşă schemă de fraudare a statelor europene, o inginerie financiară, menită să salveze în realitate nu Europa şi moneda euro, ci sistemul financiar american care stă să se prăbuşească.

În urma reuniunii Consiliului European de la Bruxelles s-a stabilit că UE va acorda o contribuţie de circa 200 de miliarde euro la FMI, din care 150 de miliarde contribuţie a statelor din zona euro şi 50 de miliarde – contribuţie a statelor non-euro.

Mecanismul financiar pentru salvarea euro ar fi cam următorul: băncile naţionale ale statelor membre vor furniza bani Băncii Centrale Europene, care îi va trimite mai departe la FMI, pentru ca acesta să împrumute apoi, bineînţeles cu dobândă, statele UE cu probleme.

Asta se întâmplă deoarece, conform legii, băncile naţionale (cum ar fi BNR de exemplu) nu au voie să susţină bugetele statelor şi conform aceluiaşi principiu, probabil nici Banca Centrală Europeană, care din întâmplare este şi cea care tipăreşte moneda euro, nu are voie să administreze fondul de salvare al Europei, deci trebuie să-l paseze unei instituţii financiare cu sediul la Washington.

Ca să facem o comparaţie, să ne imaginăm că un bloc are restanţe la întreţinere şi asociaţia de proprietari, în loc să creeze un fond de siguranţă din care să plătească facturile, strânge banii de la fiecare locatar în parte şi îi dă pe toţi lui nea Vasile care e cămătar, pentru ca acesta să împrumute fiecare proprietar de aparament care are restanţe, bineînţeles cu o dobândă consistentă. Cam aşa e şi cu aşa-zisa salvare a Europei!

Este clar că avem de-a face cu o schemă financiară, menită să recapitalizeze sistemul financiar global ce are centrul de comandă în SUA şi Marea Britanie. Poate aţi observat până acum că englezii, deşi fac parte din UE s-au ţinut mereu departe de clubul fraierilor, numit „zona euro”. Scopul acestei manevre este evident creşterea controlului exercitat de Oculta Financiară Mondială, asupra sistemului bancar european şi al statelor membre UE.

Ca dovadă în plus că aşa este stă şi faptul că înainte de Summit-ul UE, a avut loc la Washington Summit-ul UE – SUA, unde preşedintele Uninunii Europene, Herman Van Rompuy a fost informat de punerea în aplicare a acestei inginerii de aşa-zisă salvare a stabilităţii Europei. La aceasta mai putem adăuga şi zelul lui Traian Băsescu  în susţinerea acestor măsuri, stabilite la Bruxelles, având în vedere că preşedintele României este un admirator şi un slujitor devotat până la sacrificiu al „Marelui Licurici”.

3 păreri la “Ingineria financiară americană de „salvare” a zonei euro

  1. Èmanuel C odausi

    Foarte bine scris si documentat. Felicitari!
    Prof. Emanuel Codausi

  2. red

    la asta adauga esm-ul pt ca altfel este numai o mica parte explicata. prin esm bancile si-au asigurat partea legala ca sa poata face orice vor inclusiv imunitatea ca sa nu poata fi trasi vreodata la raspundere. gasesti pe ytube amanunte.

  3. Pingback: Ingineria financiară americană de „salvare” a zonei euro | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge