Regionalizarea este un proiect naţional pe naiba!

By | 20 februarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Ministrul Administaţiei şi Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea a anunţat azi, într-o conferinţă de presă, debutul procesului de regionalizare-descentralizare în România.

“Regionalizarea, aşa cum o începem astăzi, nu este un proiect politic, e un proiect naţional, un proiect al României, este un proiect care va fi rezultatul muncii de echipă a elitei societăţii româneşti”, a declarat ministrul Dezvoltării, precizând şi faptul că la realizarea acestui proiect sunt chemați să participe toţi factorii politici interesaţi, partidele politice, sindicatele, ONG-urile şi nu în ultimul rând oameni de înaltă expertiză, profesori, doctori, academicieni, specialişti în ceea ce priveşte descentralizarea şi regionalizarea.

Sursa: DCNews

Hai să fim serioşi, de unde atâta proiect naţional? Băsescu crede că românii sunt proşti şi uşor de fraierit, dar domnul Dragnea am impresia că ne ia de şi mai proşti! Regionalizarea este o cerinţă impusă de UE la nivelul întregii Europe, deci este vorba de un proiect politic prin excelenţă. În afară de politicieni, fie ei portocalii sau roşii, câţiva unguri care vor să profite de moment şi birocraţii de la Bruxelles şi-a mai manifestat cineva din ţara asta, vreun cetăţean român, care nu e propagandist, dorinţa de regionalizare??? Mă tem că nu!

Şi dacă învăţăm din experienţele anterioare, toată treaba asta cu regionalizarea şi descentralizarea administrativă este doar „un picior în uşă”; după ce va fi realizată, noilor guvernatori li se va urca puterea la cap, „investitorii străini” vor face lobby şi presiuni şi parcă văd că regiunile vor începe să îşi declare autonomia teritorială precum Kosovo! Iar asta va însemna exact dezmembrarea statului naţional unitar numit România.

9 păreri la “Regionalizarea este un proiect naţional pe naiba!

  1. ChavaLito^

    nu e rau daca sti umpic de engleza,ai un loc unde sa iti pui capu si un loc de munca.as vrea sa ma duc iar la anu daca scot astia restrictiile

  2. ChavaLito^

    Dane vreau sa te intreb,da pana la urma Comisia europeana e condusa de germani si francezi sau sunt bancheri nealesi?

  3. Sorin

    Scotia sa opu mereu englezilor, poate e mai bine asa, mai decade si Anglia. Cat despre noi…! Parca nu mai avem dragoste de tara si scanteia acea, care facea ca tot poporu sa se apere impotriva invadatorilor si a boierilor avizi de putere.
    Ne-au indobitocit si comunistii si capitalistii.
    De ce nu se mai naste un Vlad Tepes, Avram Iancu sau Tudor Vladimirescu!?

  4. Dan Tănăsescu Post author

    @ChavaLito^: Ţi-am trimis acum ceva vreme mai multe cărţi. Printre ele era şi una despre UE, în care explica care e şmecheria cu Comisia Europeană, dar văd că încă nu ai citit-o. Uite aici până una alta cum funcţionează UE! 🙂 http://dantanasescu.ro/2012/04/04/uniunea-europeana-nu-functioneaza-pe-baza-principiilor-democratice.html

    @Sorin: Pe vremea comuniştilor eram mult mai uniţi şi mai patrioţi. După Revoluţie au venit ăştia cu capitaliamul şi democraţia şi au spălat creierul poporului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge