Margaret Thatcher era un fel de Băsescu cu fustă

By | 8 aprilie, 2013
Distribuie prietenilor!

Ştirea externă a zilei de azi este aceea că Margaret Thatcher, fostul premier al Marii Britanii, cunoscută drept „Doamna de Fier”, a murit, la vârsta de 87 de ani, în urma unui atac cerebral.

Pot să spun orice despre acest eveniment nefericit, în afară de faptul că îmi pare rău. Pentru mine Margaret Thatcher reprezintă pentru Marea Britanie, ceea ce azi Traian Băsescu reprezintă pentru România, cu excepţia faptului că „Doamna de Fier” a dat dovadă de ceva mai mult patriotism decât guvernatorul nostru.

Pentru băsişti şi pentru băsiste mai ales, care o au ca model pe doamna Thatcher, azi cu siguranţă e zi de doliu. Şi asta pentru că la baza programelor politico-economice ale regimului Băsescu-Boc au stat cam aceleaşi politici neoliberale create şi impuse de la Washington şi derulate prin intermediul FMI şi Băncii Mondiale, ca şi în cazul celor aplicate de regimul din vremea premierului Margaret Thatcher.

În perioada 1979 – 1990, în care Anglia a fost condusă de „Doamna de Fier” s-au făcut aceleaşi lucruri criminale şi îndreptate împotriva cetăţenilor ca şi pe vremea regimului băsist din România: privatizări, măriri de taxe, reducerea cheltuielilor cu asistenţa socială, creşterea datoriei publice, totul în numele economiei de piaţă, al legilor pieţei şi al liberalizărilor în favoarea corporaţiilor transnaţionale.

Aceleaşi măsuri fuseseră luate şi în Chile în 1973, după ce preşedintele Salvador Allende ales democratic, a fost asasinat în urma unei lovituri de stat organizată de CIA şi înlocuit cu dictatorul fascist Augusto Pinochet, care se face vinovat de moartea a mii de oameni, torturaţi şi ucişi doar pentru că se opuneau politicilor neoliberale dictate de la Washington.

Acest criminal fascist chilian a fost bun prieten cu Margaret Thatcher şi chiar a fost protejat de aceasta până când a fost extrădat din Anglia şi judecat pentru genocid la o vârstă venerabilă, dar din nefericire nu a mai apucat să îşi primească pedeapsa meritată.

Revenind la „Doamna de Fier” aceasta se face responsabilă de distrugerea mineritului britanic în proporţie de 100%, dezindustrializarea masivă a multor oraşe, având ca efect creşterea accentuată a şomajului, introducerea de noi taxe, care au generat ample revolte şi manifestaţii de stradă violente, din cauza nemulţumirii tot mai mari a cetăţenilor simpli.

Un astfel de şir de revolte violente au avut loc după ce madam Thatcher a introdus aşa-numita „poll tax” sau „taxa de comunitate”.

„Revoltele poll tax” au fost o serie de tulburări în masă sau revolte, în oraşe şi metropole britanice în timpul protestelor împotriva taxei comunitare (de obicei cunoscută sub numele de poll tax), introdusă de guvernul conservator condus de prim-ministrul Margaret Thatcher. De departe cea mai mare (revoltă n.t.) a avut loc în centrul Londrei sâmbătă, pe 31 martie 1990, cu puţin timp înainte ca taxa să intre în vigoare în Anglia şi Ţara Galilor.

Sursa: Wikipedia

Sunt multe de spus despre multele isprăvi ale doamnei Thatcher din acele vremuri, care acum este regretată şi venerată de mulţi epigoni ca fiind un mare politician şi un model de urmat. Aş mai vrea doar să vedeţi cam ce fel de confruntări între manifestanţi şi poliţişti erau în Marea Britanie în acea perioadă.

6 păreri la “Margaret Thatcher era un fel de Băsescu cu fustă

  1. Bogdan

    Aceasta femeie asa zis mana de fier era controlata tot de elitele globaliste. Va invit sa vedeti documentarul DOCTRINA SOCULUI sa vedeti adevarul de ce a fost numita mana de fier http://youtu.be/ebv4boLciO4 Acest film documentar este o investigație asupra a ceea ce putem numi „capitalismul de dezastru” și se bazează pe cartea activistei sociale Naomi Klein, „The Shock Doctrine”.

    Potrivit lui Klein, capitalismul neoliberal se „hrănește” din dezastrele naturale, războaie și teroare pentru a-și asigura dominația. Regizat de Michael Winterbottom și Matt Whitecross, filmul susține că piața liberă mondială nu a triumfat în mod democratic.

    Gândirea, urmele banilor și sforile trase în spatele crizelor mondiale și al războaielor din ultimul deceniu ne arată cum au ajuns Statele Unite ale Americii să domine mari părți ale lumii, exploatând popoarele din țările afectate de dezastre.

    Mai precis, SUA au profitat de momentele de criză la nivel global pentru a-și impune agenda politică și economică. Asadar sa nu mai ne injecteje presa ca era mana de fier.

  2. Bogdan

    @cartonic,chiar credeti ca bos sau copy paste ne conduc? De aceia nu au nici unul un program de guvernare,pentru ca Romania este condusa de la Washington de elitele globaliste,va imbatati cu apa rece degeaba. Pulifrici astia din politica romaneasca sunt doar vanduti pentru foarte multi bani in interesul corporatilor mari straine. Trezirea la realitate !!
    Bogdan´s last blog post ..Protest al organizatiei Noua Dreaptă împotriva ocupanților României FMI,BANCA MONDIALA,COMISIA EUROPEANĂ și U.E

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @Cartonic: Guvernele Boc, Ponta sau oricare altul nu au nevoie să aibă în cap vreun program, pentru că primesc programele în plic de la FMI, UE sau Washington. Tot ce trebuie să facă e să-le traducă din engleză şi să le execute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge