Banca Transilvania a trecut sub controlul străinilor

By | 9 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Până de curând cea mai mare bancă cu capital majoritar românesc, Banca Transilvania are acum acţionariat majoritar străin. Aceasta era una din ultimele patru bănci cu capital majoritar privat românesc.

Potrivit datelor privind structura acţionariatului publicate de Banca Transilvania, persoanele fizice şi juridice străine au ajuns să deţină 50,62% din capital. În ultima perioadă nu a fost raportată vreo tranzacţie semnificativă, astfel că majorarea deţinerilor străinilor s-a realizat treptat, prin achiziţii de pachete mici de acţiuni de pe piaţa de capital. Firme cu capital străin deţin 47,78% din acţiuni, în timp ce 2,84% se află în posesia unor persoane fizice străine. Balanţa s-a înclinat în favoarea capitalului străin după ce deţinerile companiilor din afară au crescut anul trecut cu 2,32%, iar cele ale persoanelor fizice străine cu 0,63%.

Sursa: Cotidianul

Acesta este un bun exemplu care arată cum funcţionează capitalismul globalist. Orice afacere, companie locală, care reuşeşte să se consolideze şi să se evidenţieze în România este lăsată să crească, să-şi formeze o piaţă, după care este preluată de un investitor străin cu bani mai mulţi şi cu influenţă internaţională mai mare. Totul se realizează pe principiul „peştele mare îl înghite pe cel mic”.

7 păreri la “Banca Transilvania a trecut sub controlul străinilor

  1. ChavaLito^

    ar face orice tradatoru asta borat pentru UE,mai putin pentru tara..inca chiar a afirmat ca ar aplica iar masurile de austeritate din 2010 daca ar fi cica in „interes national”

  2. ChavaLito^

    ca e bagat sau nu in seama uite ca inca mai are putere de decizie si doreste cu orice pret sa vanda tot ce se mai poate si sa aderam la euro cu tot ca sunt atatea tari la care economia e praf tocmai din cauza asta.

  3. marian emil

    …si daca ar fi o consolidare pe bune tot ar fi ceva,insa in tara noastra nu exista domeniu neacaparat de ciocoi cum este si sistemul bancar.
    Evident,ciocoimea nu munceste din tata-n fiu!…vinde mai departe!
    Imi amintesc ca prin 2009,cei de la B.Transilvania mi-au pus sub nas o hirtie ticluita ca la securitate pe vremea lui nea Nicu,precum ca eu ma oblig sa furnizez bancii orice informatii solicitate de ei in conditiile in care aveam un contract cu banca!
    Insa asa-i in Romania,daca ai buletin iti trebuie si o adeverinta de buletin!!!…bineinteles ca mi-am bagat picioarele in Marile Tranzactii de 100 de euro lunare (!) care le faceam si n-am mai calcat pe la B.T.
    Pur si simplu din principiu,nu ca as avea ceva de ascuns.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Păi chestia asta cu furnizarea de informaţii e cam la toate băncile, plus acceptul de a fi date mai departe pentru procesare la banca-mamă.

  5. marian emil

    Am experienta de lucru cu mai multe banci.In mod normal iti fac o copie cupa c.i. si cel mult mai completezi un formular cu datele de pe c.i. (adeverinta de buletin…) si atit. Cei de la Transilvania nu s-au limitat doar la datele din buletin,au adaugat in josul paginii…ma oblig sa….ca si cind eu as fi cerut bancii sa le ofer orice date vor ei.
    Ei,duca-se pe pustii,securisti de 2 lei.M-am dus la alta banca si nu mi-au mai cerut asemenea mizerie.Daca te uiti in reg.9/2008 al BNR iti pui miinile in cap,banca trebuie sa aiba functionar instruit sa te urmareasca si pe tine si pe cel cu care desfasori tranzactia in cel mai anti-democratic mod cu putinta.Iar asta intr-o tara cu o calicie lucie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge