Bancherii costă societatea de 8,4 ori mai mult decât produc

By | 16 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Bancherii bogaţi pot fi astăzi demascaţi ca fiind o imensă pagubă pentru societate… costându-ne pe noi, toţi ceilalţi, 8,4 lire sterline, pentru fiecare liră pe care o produc.

Un studiu realizat de think-tank-ul “New Economics Foundation” a descoperit că un bancher mediu distruge în valoare de 42 milioane lire sterline pe an, în timp ce creează doar 5 milioane.

În acelaşi timp, oamenii de serviciu de la spital, platiţi cu 6,26 lire pe oră, valorează 10 lire pentru fiecare liră cheltuită cu ei, deoarece aceştia împiedică apariţia super microbilor, salvând astfel o avere pentru economie.

Cifrele şocante sunt arătate pe faţă pretinzând că bancherii, cum ar fi directorul Barclays Bob Diamond – plătit cu 4,4 milioane de lire sterline în noiembrie 2010 – merită bonusuri uriaşe, datorită contribuţiei lor la economie.

Secătuirea ţării de către aceştia, este cauzată de costul de salvare a băncilor, îngenunchiate de prăbuşirea creditelor şi de impactul devastator al crizei cauzate de neglijenţa lor.

NEF a constatat că acei contabili fiscali, care îi ajută pe cei bogaţi să-şi reducă factura, stau chiar mai rău, ne costă 47 de lire, pentru fiecare liră pe care o creează.

În vreme ce lucrătorii cu venituri reduse din sectorul public, cum ar fi educatorii de grădiniţă şi gunoierii, s-a constatat că fac mai mult decât a-şi câştiga salariile.

Helen Kersley de la NEF a declarat: „Am obţine o contribuţie fiscală uriaşă de la City (of London, capitala mondială a bancherilor n.t.), dar ea păleşte, devine nesemnificativă, în raport cu prejudiciul rezultat de pe urma crizei financiare în ceea ce priveşte şomajul, salvarea băncilor, lăsându-ne cu o datorie publică masivă.”

Sursa: Mirror News

7 păreri la “Bancherii costă societatea de 8,4 ori mai mult decât produc

  1. ChavaLito

    Dane tu sti mai bine ca mine,vreau sa iti pun o intrebare,din moment ce statele,astea care inca mai au moneda nationala,au si banca nationala si tiparnita,de ce oare se imprumuta toate din moment ce au o banca nationala care trebuie sa le faca banii??

  2. Pingback: Bancherii costă societatea de 8,4 ori mai mult decât produc | Viitorul României

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Păi parcă am mai discutat asta! Spuneam că Banca aia Naţională nu este deloc naţională, ci aparţine unor privaţi, iar legea nu permite băncilor aşa-zis naţionale să împrumute statul. Asta este valabil şi pentru BCE, banca centrală a UE. Totul e o escrocherie.

    Mecanismul prin care banca naţională face banii e următorul:statul tipăreşte nişte titluri (obligaţiuni) banca naţională tipăreşte banii, îi bagă în băncile comerciale, iar băncile comerciale cumpără titlurile de la stat, apoi statul trebuie să le răscumpere cu dobândă de la băncile comerciale. Deci până la urmă totul e gândit ca băncile comerciale, care lucrează împreună cu banca „naţională”, să facă profit, iar statul să facă datorii.

  4. ChavaLito

    mersi de raspuns,am vazut intr-un documentar si zicea ca „fiecare tara din lume are dreptul legal de a-si tiparii bani,dar nu o fac si nu a prezentat argumente deaia te-am intrebat 😀

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Guvernele nu-şi mai tipăresc banii de câteva sute de ani, de când cămătarii privaţi au preluat monopolul.

  6. marian emil

    Pastrind proportiile, acelasi lucru se petrece si la noi…cetatenii sunt prinsi intre dobinzile bancare imposibil de platit si sistemul fiscal absurd care pretinde impozite si taxe ce nu vor putea fi niciodata achitate. In lipsa unei revolte generale solutia este cea a „zurbagiului” din Jurnalul Fericirii a lui N.Steinhardt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge