Rovana Plumb vrea să hrănească poporul cu alimente expirate

By | 7 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

După ce a dat liber la explorarea gazelor de şist, iar cianurile de la Roşia Montană sunt la o aruncătură de băţ, ministrul Mediului (ce ironie!) Rovana Plumb s-a gândit la încă o metodă să ne otrăvească, în scopul “protejării mediului” şi “stopării risipei”.

Doamna Plumb vrea mari reduceri la alimentele aflate la limita termenului de garanţie.

Românii ar putea cumpăra din marile supermarketuri anumite alimente la un preţ cu 70% mai mic. Este vorba despre „produsele care se apropie de termenul de expirare”. Iniţiativa aparţine ministrul Mediului, Rovana Plumb, şi a fost făcută publică miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de Ziua Mediului.

„Avem în vedere un proiect naţional de colaborare cu marile reţele comerciale pentru a face în aşa fel încât să diminuăm risipa de alimente. Practic, pentru acele produse care se apropie de termenul de expirare să existe o reducere de cel puţin 70% la raft. Vom vedea dacă va exista deschidere din partea marilor reţele comerciale”, a declarat miercuri ministrul Mediului.

Rovana Plumb a precizat că în fiecare an, în România, sunt irosite cinci milioane de tone de deşeuri provenite din alimente.

Sursa: Gândul

Având în vedere sărăcia şi disperarea românilor, care îi împing mereu în goana după reduceri şi oferte, vă daţi seama că toţi săracii României vor mânca numai alimente alterate, aceasta având un efect dezastruos asupra sănătăţii populaţiei.

O să spuneţi acum că un aliment aflat în perioada de valabilitate nu este totuna cu unul expirat. Dar vă rog atunci să-mi spuneţi, care este diferenţa între un produs aflat cu o zi înainte de data de expirare şi altul care este la o zi după expirare? Poate un aliment să fie sănătos un anumit număr de zile şi imediat, următoarea zi să se altereze brusc?! Nu cred!

Observaţi că Rovana Plumb, în exprimarea domniei sale, nu se referă la alimente, ci la „deşeuri provenite din alimente”. Deci, ceea ce vrea să facă doamna ministru, este să protejeze mediul şi să suplimenteze profiturile hypermarketurilor, hrănind populaţia săracă cu milioanele de deşeuri alimentare, care altfel ar ajunge la groapa de gunoi.

5 păreri la “Rovana Plumb vrea să hrănească poporul cu alimente expirate

  1. ChavaLito^

    inainte cu cateva zile inainte de a expira nu zic ca ar fi ceva rau si cu reducere de pret de vreo 30-50%,stiu ca este in Anglia,dupa 7 seara de ex painea care nu se trecea era vanduta cu 70% mai ieftina,nu zic ca ar fi rau

  2. cartonic

    Si daca ar avea initiativa sa reduca pretul alimentele care nu expira cu 70% la fel de antipatica mi s-ar parea. Initiativa deocamdata nu mi se pare in nici un fel.
    Daca iei un salam de 25 lei/kg de exemplu, bagat la reduceri, ai oricum destul de putine sanse sa te imbolnavesti de expirare intrucat hardaia de chimicale pe care o contine il impiedica sa expire.
    cartonic´s last blog post ..News Alert: Surse care au dorit sa ramana in anonimat m-au informat ca noaptea mintii chiar exista si i-a afectat deja pe cativa dintre membrii CSM

  3. Dan Tănăsescu Post author

    E vorba aici şi de aspectul moral al problemei. Practica asta este importantă din Occident. Acolo există mentalitatea că numai cei bogaţi au dreptul să mănânce ce e mai bun, iar cei cu venituri reduse ce rămâne de la primii. De exemplu, roşiile mari şi sănătoase sunt pentru cei cu bani, iar cele mici şi clocite se vând separat pentru săraci. Merele mari şi frumoase se vând bogaţilor, iar cele mici, pătate şi stricate rămân pentru săraci. Sau, carnea macră şi muşchiuleţul e pentru bogaţi, iar săracii trebuie să se mulţumească cu pieile, zgârciurile şi oasele. Exact în ideea asta e şi acţiunea doamnei Rovana; decât să arunce nişte alimente expirate la gunoi mai bine le vinde unor amărâţi disperaţi după reduceri.

  4. Bancosul

    Oricum, daca stai putin sa te uiti la termenul de valabilitate al produselor din supermarket, o sa observi, ca sunt multe produse care sunt foarte aproape de data expirarii. Si nu sunt vandute la pret redus.

    In fine, asta e o discutie cu mai multe directii. Teoretic, data expirarii este data pana la care producatorul garanteaza ca produsul poate fi consumat fara nici o problema. Adica, daca produsul este depozitat in conditiile de temperatura si umiditate specificate pe ambalaj, acesta poate fi consumat in singuranta pana la data respectiva.

    Acum, cum sunt depozitate si transportate produsele alimentare, numai cei din supermarket stiu :D. Poti avea surpriza ca un produs sa nu fie bun de consum cu toate ca este in termenul de valabilitate.
    Bancosul´s last blog post ..Funny as hell

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Mai există şi situaţia în care produse expirate sunt resigilate şi reetichetate, ajungând la al doilea termen de expirare, după ce au expirat odată. Doamna Rovana decât să arunce aceste produse la groapa de gunoi preferă să le vândă amărâţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge