Comuniştii ruşi se pregătesc pentru lupta împotriva oligarhiei internaţionale

By | 12 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

La un congres ţinut la Moscova peste o mie de deputaţi comunişti de la nivel federal şi regional, au încercat să dezvolte o strategie care să le permită creşterea influenţei politice.

Liderul partidului, Ghenadi Ziuganov a spus colegilor săi că situaţia actuală din Rusia a fost „favorabilă” – chiar dacă autorităţile au reuşit să diminueze protestele active, numărul de persoane care susţin Rusia Unită este în scădere. Ziuganov a citat cele mai recente sondaje de opinie care arată că doar 24% din alegători şi-au declarat susţinerea pentru partidul majoritar din prezent şi doar 29% au spus că îl sprijină pe Vladimir Putin – o scădere marcantă din 2012, când ponderea celor care îl sprijineau pe Putin era de peste 63%.

Ziuganov a adăugat apoi că parlamentarii comunişti trebuie să fie mai mulţi pe 8 septembrie, ziua alegerilor, astfel încât aceştia să înfrângă negativitatea alegătorilor şi să obţină reprezentarea pe care o merită. În acest moment comuniştii deţin ceva mai mult de 8.000 de locuri în parlamentele federale şi regionale – o parte foarte mică dintr-un total de peste 221.000 de locuri.

Liderul comunist a oferit o prezentare tipică a celor mai mari dezavantaje ale capitalismului modern, oferind devotaţilor partidului său un set de argumente prefabricate pentru viitoarele dezbateri electorale.

Ziuganov a descris situaţia actuală din lume ca fiind prăbuşirea sistemului financiar existent şi o dovadă vie că sistemul capitalist nu poate rezolva problemele pe care le-a creat. El i-a acuzat pe oligarhii ruşi şi internaţionali că au „jefuit Rusia şi poporul său”, pentru scurgerea de capital, dominaţia sectorului resurselor naturale în economie şi starea proastă a societăţii.

Liderul comunist a spus că „aproape toate companiile majore ruseşti ” aparţin acum investitorilor străini, care extrag profiturile, eludând impozitele, programele sociale şi, de asemenea, modernizarea instalaţiilor de producţie. El a declarat de asemenea că încetinirea actuală a creşterii producţiei şi starea cumplită a multor regiuni din Rusia „au demonstrat că reformele, planificate şi efectuate de către autorităţile actuale din Rusia, au eşuat complet”.

Sursa: RT

De unde tragem concluzia că Vladimir Putin şi partidul său reprezintă interesele oligarhilor internaţionali. 😉

O părere la “Comuniştii ruşi se pregătesc pentru lupta împotriva oligarhiei internaţionale

  1. ChavaLito^

    http://adevarul.ro/international/europa/sultanul-erdoganface-curatenie-piata-1_51b75daac7b855ff568080e2/index.html

    „Şeful Executivului de la Ankara susţine în continuare că protestele, care reprezintă „un atac” la adresa Turciei, au fost puse la cale de vandali, elemente teroriste şi servicii secrete străine. „Creşterea dobânzilor, prăbuşirea de pe Bursă, deteriorarea din mediul investiţiilor, intimidarea investitorilor… Eforturile de a deforma imaginea Turciei au fost planificate sistematic”, a mai clamat Erdogan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge