Românii acceptă uşor orice ticăloşie dacă e teoretizată

By | 19 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

Îi aud pe mulţi că se plâng neîncetat de pasivitatea românilor, de lentoarea cu care reacţionează la abuzurile autorităţilor şi de faptul că nu ies în stradă să protesteze aşa cum fac cetăţenii din alte ţări.

Cred că resemnarea şi pasivitatea ţine de spiritul mioritic al poporului român, acela de a accepta tot ce poate avea o semnificaţie, un rost ce este dat de Dumnezeu, de o putere superioară şi care constituie un destin implacabil.

Propagandiştii şi politrucii au intuit acest lucru şi se folosesc din plin de limbajul dezinformării şi de tehnici abile de manipulare pentru a-i determina pe cetăţenii simpli să accepte senin orice ticăloşie, hoţie, abuz sau nedreptate.

Practic, dacă se inventează o denumire nouă pentru o ticăloşie pusă la cale şi i se oferă o semnificaţie, un loc în ordinea firească a lucrurilor, atunci aceasta este acceptată cu resemnare de către populaţie, tot ce-i rămâne acesteia de făcut fiind invocarea ei permanentă în vorbirea curentă, folosirea ei ca argument pentru a explica tot felul de neajunsuri, sau ca subiect de bancuri şi glume amare.

După momentul decembrie 1989, poporul român a fost, neîncetat, jefuit, exploatat, manipulat, dezbinat, demoralizat, destructurat şi rupt de valorile sale tradiţionale. Cu toate astea, clasa conducătoare a întâmpinat foarte puţină rezistenţă în acţiunile sale din partea populaţiei. Aceasta este urmarea faptului că de fiecare dată hoţia, ticăloşia, trădarea şi vânzarea poporului român au căpătat o denumire pompoasă şi intens mediatizată, care constituia o justificare şi o garanţie că tot ce se întâmplă e în interes naţional şi pentru un viitor mai bun pentru toţi.

Aşa se face că, în primii ani după căderea comunismului, am avut tranziţia la economia de piaţă. În numele tranziţiei a fost distrusă furată şi vândută economia naţională, acest lucru fiind numit privatizare. Au fost mărite în mod premeditat preţurile la mărfuri şi utilităţi publice, sub pretextul liberalizării şi a fost devalorizată artificial moneda naţională, dând vina pe inflaţie. Românii au acceptat cu stoicism toate acestea pentru că, vorba aia, „e tranziţie”!

Pentru că accesul la paradisul capitalist nu este un lucru tocmai simplu, la capătul multor ani grei de tranziţie ni s-a propus aderarea la NATO şi UE, ca soluţie finală pentru dezvoltare economică, socială şi integrare în spaţiul european occidental. Au uitat însă să ne spună că de fapt „aderare” înseamnă transformarea României în neocolonie şi piaţă de desfacere pentru ţările capitaliste dezvoltate.

După un an de la aderare, în care ni s-a creat iluzia că putem accede la dezvoltare economică şi prosperitate ne-au lovit în moalele capului cu criza financiară, pe scurt, CRIZA. În realitate, o escrocherie abjectă pusă la cale de bănci în complicitate cu statul corupt şi vândut puterilor străine.

De atunci înainte, orice abuz, orice hoţie, ticăloşie făcută acestei naţiuni, a avut ca scuză criza. Se taie salarii, pensii, se măresc impozite?! Păi trebuie să facem consolidare fiscală, pentru că e criză! Avem nevoie de stabilitate macroeconomică, care se poate face numai îndatorând ţara pe zeci de ani la FMI, deşi banii nu sunt destinaţi statului ci băncilor străine care au dat tunuri. Se închid şcoli, spitale şi bolnavii cronici mor pe capete din lipsă de medicamente absolut necesare?! Păi e austeritate! Evident austeritatea e doar pentru fraieri şi săraci, deoarece la nivel de administraţie de stat şi firme de partid e risipă, prosperitate, lux şi înflorire economică maximă!

De departe cea mai abjectă teoretizare a unei ticăloşii este însă cea cu coabitarea. Termenul se pare că a fost impus din afara ţării şi este de origine franceză. Acum toată lumea vorbeşte cu resemnare despre pactul de coabitare, despre coabitaci, ca şi cum ar fi ceva normal, absolut firesc şi intrat în rutina cotidiană, fără să mai realizeze faptul că este vorba de o dublă trădare şi o coalizare a întregii clase politice româneşti împotriva propriului popor, pentru a sluji interesele unor puteri străine.

Prima trădare este al lui Traian Băsescu şi a găştii lui, care folosindu-se de artificiile numite cvorum, statul de drept, Curtea Constituţională, combinate cu protecţia celor de la Bruxelles şi Washington şi fraudarea listelor electorale, a încălcat brutal şi cu nesimţire voinţa majoritară a cetăţenilor.

Ne-am resemnat cu faptul că România a devenit oficial colonie, iar Demisul guvernator. Dar ne-am pus o ultimă speranţă în USL, care a promis că ne va scăpa de impostor şi va salva ţara de jaf, de înstrăinarea resurselor naturale şi de dezmembrare. Însă, după alegeri, în loc de respectarea acestor promisiuni, ni s-a servit coabitare şi asumarea acordului cu FMI! Aceasta a fost a doua trădare, pe care am acceptat-o în linişte, înnecându-ne amarul cu mici, bere şi petreceri câmpeneşti.

Ce mai urmează?! Păi, analizând atent ultimele trenduri şi propaganda general acceptată şi universal practicată în mass-media, în viitorul apropiat vom accepta şi vom înghiţi pe nemestecate următoarele: regionalizarea, independenţa energetică, liberalizarea preţurilor la gaze şi energie, locuri de muncă în minerit, diversitatea familiei şi practicilor sexuale, secular umanismul (satanism), revoluţia verde (Monsanto) în agricultură şi multe, multe altele. Condiţia necesară şi suficientă pentru a accepta toate aceste mizerii, este ca ele să fie frumos teoretizate, ambalate ideologic şi prezentate non-stop pe toate canalele media.

18 păreri la “Românii acceptă uşor orice ticăloşie dacă e teoretizată

  1. Porumbelul Basist

    „După momentul decembrie 1989, poporul român a fost neîncetat, jefuit, exploatat, manipulat…”
    Deci poporul a fost si neincetat. Tare de tot!

  2. Porumbelul Basist

    Am mizat pe un raspuns din asta, ca dovada ca n-ai corectat nici pana acum ci ai reactionat ca un puber imatur, in stilul in care si scrii, de altfel.

  3. Bogdan

    Dan nu mai iti fa sange rece cu toti oligofrenii. Asta nu vor multi dintre noi sa creada ca am fost manipulati si jefuiti. Multi stau cu ideia ca mass media le-au arat mereu adevarul si numai purul adevar. Ha,sa fim corecti,mass media doar a facut propaganda in beneficiul hotilor. Iar poporul sa ales cu gogoasa fierbinte,manipulare si jaf.
    Bogdan´s last blog post ..De astazi am o noua pagina personala de facebook

  4. marian emil

    Salutare domnu’ Dan,

    Cei care ne conduc ne-au studiat arhetipul si ne-au punctat in sens negativ.Ni s-a impus un sistem social-economic contrar matricei noastre din care provenim ca popor.Denumirea de economie functionala de piata n-are nici o legatura cu realitatea,avem parte de un jaf corporatist in toate domeniile asa cum ai scris mai demult.Partea cea mai interesanta este ca am fost executati din interior dupa mine de alogeni (dusmanul din interior necunoscut).Acestia sunt cetateni romani cu acte in regula insa n-au nici cel mai mic atasament fata de poporul roman,sunt reci fata de noi si prin urmare ne-au executat fara mila.
    Globalizarea urmareste sa stearga termenul „acasa” din inconstientul colectiv al romanilor.

  5. Pingback: Românii acceptă uşor orice ticăloşie dacă e teoretizată

  6. Emi

    Foarte bun articol. L-am adăugat în lista articolelor despre dezastrul Romaniei din prezent pe care am alcatuit-o aici:

    http://ceicunoi.wordpress.com/2013/04/10/review-on-romania-situatia-dezastruoasa-a-romaniei-in-prezent-anul-2013-probleme-economie-ecologie-politica-si-societate-pol119/

    Porumbelul băsist este doar cretin. Este okay să te iei şi de formă, însă doar ca fapt divers, la sfârşitul unei discuţii, şi preferabil în particular, pentru că IMPORTANT ESTE TOT TIMPUL FONDUL problemei, nu forma textului în care este prezentat fondul problemei! Insa dacă, dupa citirea acestui articol care reliefeaza foarte bine mocirla in care ne aflăm noi românii, tie îti arde doar de un comentariu legat de o virgulă, inseamna ca esti cretin. Aviz „porumbelului băsist”.
    Emi´s last blog post ..Transilvania in pericol – cum se incearca furtul unei bucati din Romania. Ungaria doreste anexarea Transilvaniei (pol 143)

  7. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  8. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  9. Pingback: Românii acceptă uşor orice ticăloşie dacă e teoretizată | .::: CALIN ADRIAN :::.

  10. doru stoian

    Asa este !

    Romanii au un mare respect pentru orice „CARTE” = „SCOALA” = ACADEMIE !

    Pentru ei, PUSCARIA este TOT O FACULTATE !

  11. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate | Lupul Dacic

  12. Valahul

    Foarte bun articololul, atinge miezul problemei.

    Pasul urmator: ce se poate face pentru rezolvarea problemei?
    Evidentierea ei este doar primul pas.

  13. Dan Tănăsescu Post author

    Dacă eram eu în măsură să dau soluţii, candidam la preşedinţia României, sau măcar intram în politică. 🙂

  14. Pingback: CU CĂRȚILE PE FAȚĂ: ROMÂNIA REALĂ ESTE FALIMENTARĂ… | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

  15. Pingback: Românii nu mai au control asupra economiei României. Statul nici atât! – Video educative

  16. Pingback: Românii nu mai au control asupra economiei României. Statul nici atât! – Stiri din țară și străinatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge