Traian Băsescu responsabil în cazul Cathedral Plaza

By | 26 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

Multă lume neiformată crede că Traian Băsescu se face responsabil doar pentru vânzarea flotei româneşti, pentru împrumutul de 20 de miliarde de euro de la FMI şi alte câteva găinării, cum ar fi cea cu casa din Mihăileanu, sau şmecheriile cu terenuri, făcute în colaborare cu amicul Căşuneanu.

În realitate, Băsescu, de când are funcţii publice, nu a făcut altceva decât să aducă deservicii României, pentru a servi interesele unor afaceri şi grupuri străine. Puţină lume ştie că majoritatea privatizărilor din anii ’90, inclusiv a Petrom, au fost negociate chiar de el cu Banca Mondială, în calitate de coordonator-şef al programelor PSAL, aici incluzând şi înstrăinarea sistemului bancar românesc.

Tot fostul preşedinte şi primar al Capitalei este responsabil pentru o serie de autorizaţii de construcţie dubioase, care au afectat urbanismul şi patrimoniul arhitectural al Bucureştiului, precum şi o serie de restituiri de terenuri care au creat mari scandaluri publice.

În această categorie intră şi construcţiile ilegale de clădiri de birouri, care au afectat Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif şi Biserica Armenească.

După scandalul iscat de parcul Bordei un altul apare la orizont: cel legat de imobilul Cathedral Plaza. Ambele tunuri imobiliare au fost date în mandatul lui Traian Băsescu la primăria Bucureştiului. Reamintim că ieri Curtea de Apel Suceava a respins contestaţia în anulare formulată de Millenium Building în procesul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucuresti (ARCB), astfel că rămâne în vigoare decizia prin care a fost sistată construcţia Cathedral Plaza.

Arhidieceza de Bucureşti a criticat în dese rânduri această construcţie megalomanică (Cathedral Plaza) precum şi modul în care au fost acordate autorizaţiile de construcţie pentru această cladire aflată în imediata vecinatate a Catedralei Sfântul Iosif, care afectează structura de rezistenţă a acestui lăcaş de cult aflat în patrimoniul naţional, având o vechime de peste 125 de ani. În aceasta problemă s-a pronunţat şi Suveranul Pontif (Papa Benedict al XVI-lea) printr-un comunicat al Biroului de presă al Sfântului Scaun din 4 decembrie 2006, cerând totodată, anularea acelor documente care au facut posibilă construirea Chatedral Plaza.

Potrivit unei scrisori adresate primarului Koln, Fritz Schramma, preşedintele Traian Băsescu se face vinovat de actuala situaţie pentru că: „atât în actuala sa calitate de preşedinte, cât şi ca fost primar general al Bucureştiului, Traian Băsescu poartă responsabilitatea pentru activităţile de construcţie de lângă Catedrala Romano-Catolică şi Biserica Ortodoxă Armenească”.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge