SUA ne propune în continuare modelul asasinilor economici

By | 5 iulie, 2013
Distribuie prietenilor!

Însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a trasat, e drept în termeni diplomatici, parcursul pe care îl au de urmat autorităţile române, dacă vrem să mai „pupăm” investiţii străine, în general, respectiv americane, în special. Butcher a început să descrie cum ar arăta „cercul încrederii” cu România în interior, povestind ce bine s-ar simţi investitorii, inclusiv cei americani, dacă ar exista predictibilitate şi stabilitate legislativă, aceste deziderate fiind realizabile exclusiv – se pare – cu FMI. „De aceea, credem că un nou acord ar trebui probabil încheiat”, a spus oficialul SUA. Aşadar, aceasta ar fi o condiţie obligatorie pentru atragerea afaceriştilor americani la noi, dar nu singura.

Sursa: Naţional

Mai ţineţi minte ce spunea John Perkins despre asasinii economici şi cum opereazeă ei?! Dacă nu, vă reamintesc eu.

Noi, asasinii economici suntem de fapt responsabili pentru crearea primului imperiu global. Noi lucrăm în multe moduri diferite dar, probabil cel mai frecvent este să găsim o ţară care are resurse, cum ar fi petrol şi apoi aranjăm un împrumut uriaş acelei ţări de la Banca Mondială sau una din celelalte organizaţii de acest tip.

Dar banii nu ajung cu adevărat în acea ţară. De fapt ajung la marile noastre corporaţii pentru a construi proiecte de infrastructură în acea ţară: centrale electrice, parcuri industriale, porturi, lucruri de care să beneficieze corporaţiie noastre şi câţiva oameni bogaţi din acea ţară. Dar asta nu ajută majoritatea oamenilor deloc. Întreaga ţară rămâne cu o datorie foarte mare. Este o datorie atât de mare încât nu pot să o plătească.

La un moment dat, noi, asasinii economici mergem înapoi acolo şi le spunem: “Ascultaţi, aţi pierdut mulţi bani, nu vă puteţi plăti datoriile aşa că, vindeţi petrolul foarte ieftin la companiile noastre petroliere, lăsaţi-ne să construim o bază militară la voi în ţară, trimiteţi trupe şi susţineţi-le pe ale noastre într-un loc cum ar fi Irak, sau votaţi-ne la următoarele alegeri ONU.” [Le spunem] Să privatizeze compania de electricitate, sistemul de apă şi canalizare şi să le vândă corporaţiilor din SUA şi altor corporaţii multinaţionale.

2 păreri la “SUA ne propune în continuare modelul asasinilor economici

  1. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. aidos

    Probabil ca nu intimplator pe JEGOSUL ala de la ambasada lor il cheama „butcher” (MACELAR) !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge