Comisia Europeană ne amendează cu 800 de milioane de euro

By | 12 iulie, 2013
Distribuie prietenilor!

După ce vreme de 6 ani UE a profitat de noi cât a putut de mult şi ne-a ajutat să ne dezvoltăm din părţi, acum ne şantajează şi ne mai jefuieşte şi de ultimii bani, care ne-au mai rămas, după ce ne-am îndatorat până peste cap la FMI.

Din cauză că instituţiile statului responsabile cu gestionarea fondurilor europene au aprobat proiecte greşite, toate corecţiile financiare impuse de Comisia Europeană vor fi plătite de la bugetul de stat. Pentru toate cele cinci programe operaţionale, CE a stabilit corecţii de circa 800 milioane de euro.

Guvernul va aproba săptămâna viitoare un memorandum prin care îşi asumă obligaţia de a plăti, din bugetul de stat, sumele rezultate din corecţiile financiare impuse de Comisia Europeană pentru proiecte finanţate cu fonduri europene. Altfel spus, şefii unor instituţii precum ANRMAP sau autorităţile de management pentru programele operaţionale au aprobat proiecte finanţate din fonduri europene, chiar dacă documentele erau greşite. După verificările făcute la nivelul CE, au fost aplicate sancţiuni cuprinse între 5% şi 25% din valoarea contractelor respective. În total, amenda ajunge la „circa 700 – 800 milioane de euro”, din estimările făcute de către ministrul fondurilor europene. Banii vor fi plătiţi din bugetul de stat, în caz contrar riscul este ca programele operaţionale să fie din nou blocate.

Sursa: Cotidianul

Banii vor fi plătiţi din bugetul de stat, dar de unde are statul bani, dacă nu din buzunarele noastre ale tuturor fraierilor care trăim în ţara asta!?

5 păreri la “Comisia Europeană ne amendează cu 800 de milioane de euro

  1. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Pingback: Metode prin care UE extrage bogăție din România | Lupul Dacic

  3. Pingback: Integrarea ne dezintegrează familiile, tara, naţiunea, poporul - Revista Informatii Agrorurale | Revista Informatii Agrorurale

  4. Pingback: Metode prin care UE extrage bogăție din România | Stiri Extreme

  5. Cristian Vasiliu

    Va multumesc pt informatii.
    Ref Lista (listele) de titluri recomandate:
    Va rog sa atasati la fiecare titlu data publicarii (postarii)
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge