Orice sistem tinde în mod natural spre armonie şi echilibru

By | 15 septembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

În orice sistem, dacă părţile componente comunică, atunci tendinţa naturală este spre armonie, ordine şi echilibru. Asta este valabil şi pentru societate. De aceea, cei care controlează lumea încearcă prin orice mijloace să ţină oamenii izolaţi şi divizaţi prin promovarea individualismului şi competiţiei.

Când oamenii îşi urmează doar propriile interese egoiste, energiile individuale sunt împrăştiate, neputându-se uni pentru un ideal sau interes comun şi astfel indivizii nu se pot organiza şi nu pot deveni o ameninţare pentru sistemul opresiv şi pentru cei care l-au creat.

Un experiment simplu demonstrează acest lucru, la nivelul fenomenelor fizice. Se folosesc 32 de metronoame, care sunt pornite  defazat unul de celălalt. Dacă suprafaţa pe care sunt aşezate este fixă, ele vor oscila astfel pe un timp nedefinit. Dacă însă suprafaţa care le susţine este mobilă, permiţând care cele 32 de metronoame să se influenţeze reciproc, observăm că, după un timp, ele se sincronizează şi încep să oscileze la unison.

Interesant, nu?! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge