Am văzut Huckleberry Finn

By | 25 septembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Aseară am fost la film. Pentru că tot nu prea fusesem eu la cinema pe anul acesta, am profitat de ocazie şi am acceptat invitaţia la proiecţia specială de la Cinematecă a filmului “Huckleberry Finn”, producţie germană din 2012 în regia Herminei Huntgeburth.

Aşa cum v-aţi dat probabil seama este vorba de ecranizarea celebrei cărţi a lui Mark Twain, în care sunt istorisite aventurile băiatului alb Huckleberry Finn şi a prietenului său de culoare, sclavul Jim, o poveste plină de umor şi aventură, despre prietenie adevărată, libertate şi dreptate socială.

Filmul se vrea a fi o continuare a celui precedent, “Tom Sawyer”, în care regăsim o parte din eroii povestirii. Pe l-a sfârşit îl întâlnim printre personaje chiar pe însuşi Mark Twain care îşi joacă propriul rol şi în acelaşi timp acela de salvator al lui Jim, rănit de unul din urmăritorii săi în timpul călătoriei spre libertate, împreună cu Huck pe fluviul Mississippi.

Deşi în sală am văzut mulţi copii, este totuşi un film pentru toate vârstele, la care râzi cu poftă, ai emoţii şi trăieşti aventura odată cu personajele din poveste. Pare puţin ciudat să asculţi dialoguri în limba germană, iar acţiunea să se petreacă în America, dar asta îi dă filmului un farmec în plus.

Sunt şi câteva aspecte inedite legate de acest film. Cea mai mare parte a acţiunii a fost filmată în România la studiourile Castel Film, deci o bună pate din echipa tehnică este alcătuită din români.

Pe urmă, Jacky Ido, actorul care îl interpretează pe sclavul Jim a avut un rol principal în filmul de succes “Die Weisse Massai” (2005), în care a jucat alături de Nina Hoss.

Huck-Finn-10

Din distribuţie mai fac parte: Leon Seidel (Huck), Louis Hofmann (Tom Sawyer), August Diehl (Bătrânul Finn), Henry Hübchen (vânătorul de sclavi Packard), Milan Peschel (vânătorul de sclavi Turner), Andreas Schmidt (vânătorul de sclavi Bill), Michael Gwisdek (Regele Franţei), Kurt Krömer (ducele), Peter Lohmeyer (judecătorul Thatcher), Christian Steyer (Mark Twain) ş.a.

Dacă îl mai prindeţi prin cinematografe, vă recomand să vă duceţi să-l vedeţi. Chiar dacă nu se va ridica la nivelul celor mai pretenţioşi, filmul va fi cu siguranţă o încântare pentru copii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge