Ipocrizia nemărginită a celor de la UE

By | 26 noiembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Peste puţin timp se împlinesc 7 ani de când am intrat în Uniunea Europeană. Marile promisiuni cu care am fost ademeniţi, mai exact minţiţi, s-au dovedit a fi doar vorbe în vânt.

Ce avantaje am avut în toţi aceşti ani? Nimic! Ce dezavantaje, blocaje, restricţii, pierderi ne-a adus statutul de membru UE?! Ohooo, o grămadă! Ne-a ajutat UE să ne dezvoltăm în vreun fel? Ne-a oferit UE facilităţi pe piaţa europeană? Ne-a lăsat UE măcar să încercăm să me dezvoltăm şi să ne refacem singuri economia pe care am fost obligaţi să o facem praf şi să o vindem la fier vechi?

În timp ce noi am fost obligaţi să liberalizăm preţuri, să ne aliniem la „standarde europene” imposibile pentru o ţară ca a noastră, firmele vest europene au găsit la noi o sursă ieftină de materii prime şi resurse umane şi o piaţă de desfacere pentru produsele lor, conform vechiului model colonial practicat de către ţările de origine.

Iar acum, când România este distrusă economic, social şi politic şi se zbate în ghearele FMI, atacată din toate părţile de asasinii economici, căutători de resurse naturale, şi caută cu disperare o soluţie de supravieţuire, ce face UE?! Îi dă cu unitatea europeană şi cu pericolul comunist care, chipurile, ameninţă bătrânul continent.

Abia a sosit la Bucureşti delegaţia chineză în frunte cu premierul Li Keqiang, că imediat de la Bruxelles au şi început să se audă strigăte disperate, că România s-a dat cu comuniştii şi că unitatea Europei e pusă în pericol. Cu alte cuvinte, când e vorba de interesele economice ale ţărilor dezvoltate din UE, avem economie de piaţă, globalizare şi „piaţă liberă”, iar când e vorba de încercările de supravieţuire ale statelor sărace din estul Europei, atunci avem pericolul comunist şi dezbinarea Uniunii! Asta mi se pare suprema ipocrizie!

Dacă e vorba cu adevărat de piaţă liberă, economie de piaţă şi globalizare, atunci fiecare companie din orice stat este liberă să facă afaceri cu oricine de pe acestă planetă, indiferent că e comunist, capitalist, islamist, papuaş sau orice altceva, atât timp cât oferă condiţiile cele mai avantajoase!

În ceea ce ne priveşte pe noi românii, am fost minţiţi şi profund dezinformaţi în legătură cu costurile şi condiţiile aderării la Uniunea Europeană şi nici acum mulţi cetăţeni habar nu au de aceste lucruri. Dar să vedem ce condiţii pune azi Bruxelles-ul Ucrainei pentru a avansa către „democraţie”, „capitalism” şi „civilizaţie europeană”:

Ucraina are nevoie de bani pentru a-şi adapta economia şi industria la standarde europene impuse prin acordul de asociere (asta pe lângă parade gay şi alte idioţenii „tolerante”). Cam 200 de miliarde de dolari, în caz contrar – falimente în serie, şomaj, criză socială, foame. UE oferă un (1!) miliard de euro şi trimite guvernul de la Kiev să cerşească la FMI. Directoratul FMI vine cu un ultimatum: 30 de miliarde de dolari, dar cu următoarele condiţii: „anularea subsidiilor agricole, dublarea preţurilor la gaze, energie, servicii comunale pentru populaţie, îngheţarea pe termen nedeterminat a pensiilor şi salariilor”. Cam aşa arată „alegerea civilizaţională europeană”.

Sursa

Cam astea au fost costurile şi pentru România timp de 7 ani şi acum Bruxelles-ul, când statul încearcă să găsească soluţii alternative de redresare, ne oferă în continuare soluţia sclaviei coloniale europene în locul independenţei şi dezvoltării prin forţe proprii.

Totuşi, nu cred că cei de la Bruxelles se tem de concurenţa pe care le-ar face-o companiile chinezeşti, ci mult mai mult de faptul că investiţiile acestora ar putea avea succes şi ar oferi României o şansă de reviriment şi o gură de aer proaspăt. Astfel ipocrizia europeană ar fi dată pe faţă şi succesul României a putea oferi un exemplu pentru alte state de la periferie aflate în aceeaşi situaţie. Iar asta ar fi un adevărat dezastru pentru neocolonialismul practicat de UE!

13 păreri la “Ipocrizia nemărginită a celor de la UE

  1. Mihai

    Cumnatul meu are o vorba de duh. El spune asa: ” Viata e grea. Daca esti prost e si mai grea.”Ipocrizia celor de la UE face parte din Inteligenta Neoimperialismului. Escrocii sunt personae inteligente. Faptul ca cineva vrea sa te minta si sa te insele, n-ar trebui sa fie un fapt surprinzator. Dar faptul ca puterea politica aleasa (oricare a fost), pasamite, democratic, a pus botul la distrugerea premeditata a propriei tari si la batjocorirea propriei populatii, asta ar cam trebui sa constituie ceva absolut remarcabil. Dar nu e. Istoria e plina evolutii si mai „remarcabile” : Chile pe timpul lui Pinochet, Argentina lui Carlos Menem, Cuba lui Batista, Indonezia lui Suharto si exemplele pot continua pana cand „remarcabilul” devine un fapt current.

  2. Ralu

    Bravo, Mihai! Sunt exact de parerea ta! Toti vin cu interese proprii si negociaza la sange, acu’ daca la noi au dat de fraieri, plus corupti si fara nici un interes fata de popor, cum Dumnezeu? Ce, chinezii ne-or da totul gratis si n-or castiga nimic din toata tevatura asta? Haha!!! Om trai si om vedea…

  3. Lucian

    Bravo domnul Dan,cati idioti vor intelege ca aceste javre europene ne fura cu zeci de miliarde de euro iar ca tupeul sa fie si mai nesimtit ne vorbeste de beneficile UE,am vazut ce beneficii,pentru unii bine pentru fraierii din Est sclavie.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    @Chavalito Ţările alea care ţie ţi se par independente economic sunt ţări pe care bogătaşii le-au ales să fie colţişorul lor de Rai unde să se simtă ei bine şi să fie liniştiţi! 🙂

  5. Pingback: Scrisoarea unei românce din Londra care spulbera iluzia Europei occidentale “civilizate” pe care o au in cap românii din Romania (pol151) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. red

    e.u. este benefic numai pt elita. popoarele vestului n-o duc deloc bine astazi iar diferenta ca viata fata de acum 20 de ani este enorma. romanii s-au bagat in lat singuri din propie vointa. ce crezi ca aia i-au dat bani degeaba lui ceusescu sa mute satele in orase? ce vezi astazi sint consecintele pacalelilor de atunci. daca ar avea putina minte romanii nu s-ar mai lasa calcati in picioare si batjocoriti de vitele vestice ar iesi din toate organizatiile lor cretine si s-ar lupta ca romania sa devina o tara neutra asa cum ar fi trebuit sa fie inca de la inceput din 1990. taranii visau ca vestul o sa le dea lor de toate desi in toata istoria vestul a furat de-a rupt. exemple de tari ajutate de vest in ultimii 1000 de ani nu exista! din pacate prostia cu vestul luminos rezista numai la romani chiar si astazi desi nu poate fi motivata absolut deloc. cu orice natie te poti intelege insa cu vesticii poti sa uiti. daca mai vine si renumita zona libera cu americanii ne-am ars cu totii definitiv! chestia cu comunismul care vine si ne papa este tot o prostie care tine iarasi numai la romani desi la noi n-a existat nici un fel de comunism ci doar taranisme care normal ca se continua si astazi pt ca in frunte tot taranii au ramas. nea basina ala este taran iar din familia lui este primul flotant! ce pretentii sa ai de la el?! ponta, antonescu si restul sint deasemenea flotanti!!! ce vreti voi sa faca?! dincolo de prostia si servilismul tipic taranesc ce credeti ca vor avea ei sa va ofere?!
    citi ani sint de cind i-a scos cerausescu din grajduri? ce credeti voi ca aveau timp sa invete? cind ii vad aplecati de spate frecindu-si miinile si rinjind ca boii in fata strainilor imi vine sa vomit!
    citeste aici:

    http://orf.at/stories/2208630/

    http://www.monde-diplomatique.de/pm/2013/11/08.mondeText1.artikel,a0003.idx,0

    google chrome si chromium iti ofera traducerea oricarei pagini automat in limba ta si se intelege destul de bine.

  7. Pingback: Periplu educativ – Adevaruri despre tarile occidentale dezvoltate. Trebuie sa ne scoatem din cap iluziile “Europa civilizata” si “democratia SUA” (pol146) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  8. Pingback: Binefacerile UE : SCLAVII EUROPEI: O femeie din Dolj a murit în Spania, după o săptămână epuizantă la cules de căpșuni | .::: CALIN ADRIAN :::.

  9. sandulean dorel cezar

    SA NU UITAM CA PROVENIM DIN TRATATUL DE LA VARSOVIA,CA AM FOST IZOLATI POLITIC SI ECONOMIC DIN 6 IANUARIE 1978,TOATE EXPORTURILE NOASTRE ERAU INSOTITE DE DOUA TONE DE UNT PLOCON PENTRU A FI CUMPARAT IN DOLARI,ABSOLUT ORICE AM FI PRODUS DIN 1950 ERAM RESTRICTIONATI DEOARECE AM ALUNGAT REGELE DIN TARA DAR V-AM SPUS DOAR UN INFINITEZIMAL MOTIV SAU MOTIVE-CAUZA FUNDAMENTALA ESTE TOTAL ALTA-EDUCATIA IN SUTE DE ANI…..MAI BINE SPUS DIN ANUL 1100-IN TRANSILVANIA AU APARUT TEUTONII SAU MAI BINE SPUS EDUCATIA TEUTONICA IATA CE AU REALIZAT ACESTIA-AU INAINTAT DE LA GRANITA CU UNGARIA PANA PE ALINIAMENTUL-FIERASTRAU,ONESTI BACAU,CHEILE BICAZULUI SI AU TRIMIS IN ACESTE PUNCTE DE VAMA UNGURI SA SE ADAPTEZE ROMANILOR DIN ZONA….IN INTERIORUL ASA ZISEI CETATI CE SE INTINDEA DE LA FIERASTRAU LA SATU-MARE SI DINCOLO PE TISA TEUTONII AU CONSTRUIT CATEDRALE CETATI FORTIFICATE ORASE INFLORITOARE,ATAT ECONOMIC CAT SI POLITIC AU CONSTRUIT SCOLI SI SPITALE,UNIVERSITATI DE RENUME EUROPEAN AU PUS UN ACCENT DEOSEBIT PE EDUCATIE SI INVATAMANT PRACTIC CARE DE FAPT DUCE LA MESERIASI SI EDUCATORI DE INALTA TINUTA MORALA SI PRACTICA…VEZI EVOLUTIA GOSPODARIEI ROMANESTI DE LA ANUL 1100 PANA IN 1900…SI ASTA DATORITA INFLUIENTEI TEUTONICE …..ASTA AR REPREZENTA UNA DIN NUCLEELE CE AU DEZVOLTAT TRANSILVANIA…..ACUM SA TRECEM LA MOLDOVA SI TARA ROMANEASCA INCLUSIV OLTENIA SI DOBROGEA-DIN ACELASI AN 1100 VREMURILE ERAU TULBURI SI NIMENI NU SE INCUMETA SA APERE ACESTE TERITORII CARE ERAU LASATE DE IZBELISTE IN FATA NAVALIRII TRIBURILOR DE JEFUIRE SI DISTRUGERE….NIMENI NU A CONSTRUIT CETATI DE APARARE INALTE SI SOLIDE IN AFARA DE ALEXANDRU CEL BUN IN SUD SI DE STEFAN CEL MARE IN NORD EST….DAR EDUCATIA ERA NULA PENTRU CA TOTI ERAU PERMANENT PE FUGA DIN CAUZA NAVALITORILOR TATARI SI TURCI….DIN ACEST CONGLOMERAT TURCI SI TATARI AU APARUT IN ANUL 780 KHAZARII CARE DACA NU TRECEAU LA RELIGIA MOZAICA DISPAREAU CA NAVALITORI DEOARECE OASTEA TURCA ERA ORGANIZATA SI DISCIPLINATA IAR ACHINGII RAZLETI NU MAI AVEAU FORTA DE SUPRAVIETUIRE SI ASTFEL AU AJUNS LA RELIGIA MOZAICA SI AU APARUT TRIBURILE KHAZARE CARE ERAU CANTONATE IN BAZINUL VOLGA.SA NU UITAM CAEI I-AU INFLUIENTAT FUNDAMENTAL SI PE RUSI SI CAZACI PRIN ASA ZISA LOR EDUCATIE.RABINII SI LEVITII CHAZARI AU NENOROCIT SUTE DE ANI SI NENOROCESC SI ACUM POPOARE PRINEDUCATIA PE CARE O PROPAGA-VEZI TALMUDUL-SA NU SE UITE NICI O MILIARDIME DE SECUNDA RABINII SI LEVITII SUNT MAI PUTUROSI CA MINE….NU AU CE MA INVATA…..EI PROPAGA URA DE RASA,HAOSUL SI CAMATARIA…..NIMIC CONSTRUCTIV…..NU AU CONSTRUIT NIMIC SOLID SI DURABIL …NU MAI ZIC DE INTRETINERE A OBIECTIVELOR SCREMUT CONSTRUITE….EDUCATIA RABINO LEVITICA KHAZARA A NENOROCIT SUTE DE ANI SI NENOROCESTE SI ACUM……CE FEL DE EDUCATIE ESTE PRIN CUVANT SI LENE PLUS CA TEORIA NEAPLICATA IMEDIAT ESTE EGALA CU ZERO.PRIVITI SIMPLU-PRIVITI SI DUCETI-VA IN GRADINITELE GERMANE DIN BRASOV SA ZICEM SI DUCETI-VA IN GRADINITELE DIN BUCURESTI-VE-TI VEDEA EXACT CE SUN EU SI ASTA ESTE DOAR O MICA PARTE…..IATA O INFINITEZIMALA PARTE DIN MONSTRUASA NENOROCIRE…….VOI MAI POSTA CANDVA…..

  10. Dan Tănăsescu Post author

    Hai să o lăsăm moartă cu teutonii și cu Transilvania! Înainte de Al Doilea Război Mondial, Transilvania era plină de evrei. Și în timpul ocupației austro-ungare românii erau ținuți în sărăcie și subdezvoltare. Iar azi orașele din Transilvania sunt sufocate de masoni, penticostali, adventiști și alți agenți ai Vestului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge