Un miliardar are mai mai mulţi bani decât propria ţară

By | 1 ianuarie, 2014
Distribuie prietenilor!

Tocmai citeam despre un oarecare miliadar pe nume Nathan Kirsch, în vârstă de 81 de ani, care are o avere estimată la 5,6 miliarde de dolari, mai mult decât PIB-ul ţării de adopţie Swaziland, care se ridică la 3,8 miliarde de dolari.

nathan kirsch

Sursa foto: InCont.ro

Nathan Kirsch s-a născut în apropiere de Johannesburg (Africa de Sud), dar este ceţătean şi al Marii Britanii, Statelor Unite şi Swaziland. Averea a făcut-o din afaceri în domeniul distribuţiei alimentelor în Africa de Sud, implicandu-se ulterior în afaceri cu supermarketuri şi dezvoltrea proprietăţilor comerciale.

Se laudă că a ajutat cu bani peste 10.000 de persoane din Swaziland să îşi înceapă propria afacere. Nu ştiu dacă e vorba de donaţii sau de împrumuturi.

Acum dacă facem puţin o analiză, constatăm că toţi cetăţenii din Swaziland, care are o populaţie de 1.186.000 de locuitori, produc anual cam două treimi din averea pe care a adunat-o acest Nathan Kirsch, el fiind, cel puţin teoretic, unul dintre cetăţenii acestei ţări!

Realizaţi acum nivelul de inechitate pe care îl creează capitalismul?! Vă daţi seama că nivelul de bogăţie al unor astfel de aşa-zişi cetăţeni, nu are nicio legătură cu bogăţia şi dezvoltarea unei ţări şi nu contribuie cu nimic la dezvoltarea şi prosperitatea acesteia?! Capitalismul nu creează prosperitate pentru toată lumea, aşa cum pretind neoliberalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge