În societate transformările se produc lent

By | 6 februarie, 2014
Distribuie prietenilor!

În ultima vreme observ aşa, un avânt revoluţionar puternic printre cetăţeni, toată lumea vrea să schimbe sistemul, toată lumea consideră că aşa nu se mai poate trăi, teoriile conspiraţiei au devenit tot mai populare şi tot mai des se pune întrebarea, “ce e de făcut?”

Dar dacă ne întoarcem cu doar câţiva ani în urmă, prin 2007 – 2008, constatăm că mai nimeni nu se plângea de sistem, de Traian Băsescu, foarte puţini erau cei care făceau spume la gură urlând că Iliescu este un bolşevic, kaghebist şi criminal, nimeni nu se gândea să iasă în stradă, pentru democraţie, libertate şi pentru desfiinţarea actualei clase politice.

Cu atât mai puţin se gândea cineva la Roşia Montană şi la chestiunea exploatării gazelor de şist, cu toate că aceste probleme existau de mulţi ani şi nu auzeai pe nimeni spunând că România este o colonie UE.

Dimpotrivă, atunci toată lumea avea încredere totală în capitalism, UE era Dumnezeu pe Pământ şi românii se înghesuiau la credite pentru renovarea apartamentului, pentru cumpărarea de case, tranzacţiile imobiliare, cu case şi terenuri, erau la apogeu şi toată lumea, în frunte cu guvernanţii de la acea vreme, erau convinşi că “economia duduie”.

Iată însă că a venit 2009, anul în care Traian Băsescu a făcut acel împrumut criminal de 20 de miliarde de euro la FMI şi a început şi propaganda cu “criza economică”, apoi a urmat 2010, cu acele tăieri de salarii şi pensii, mărirea TVA la 24% şi restul ticăloşiilor “de dreapta”, pentru ca în oameni să se nască spiritul revoluţionar, de luptător “împotriva sistemului”.

Azi, foarte mulţi sunt convinşi că ţara noastră, la fel ca întreaga omenire, este dominată de o Elită Ocultă şi că trebuie să facem ceva, să ieşim în stradă, să luptăm pentru a învinge sistemul corupt şi sclavia în care suntem ţinuţi de UE, FMI, Banca Mondială etc.

Ceea ce nu înţeleg toţi aceşti oameni, care vor schimbări rapide şi soluţii cu rezultat imediat, este faptul că schimbările, la nivel de naţiune şi umanitate, se produc lent şi într-un ritm care transcede de multe ori perioada unei vieţi de om sau chiar a mai multor generaţii.

Sistemul actual, în care trăim şi noi de câteva zeci de ani, a fost creat şi implementat pe parcursul a 300 şi ceva de ani şi foloseşte tehnici şi metode de control social apărute şi perfecţionate pe parcursul a câteva mii de ani!

La fel şi situaţia din România, ea nu a apărut odată cu lovitura de stat din decembrie 1989, ci este rezultatul unui proces care a durat timp de 24 de ani, perioadă în care cei mai mulţi nu au avut măcar habar de ceea ce li se întâmplă de fapt!

În concluzie, este o copilărie să ne agităm acum şi să ajungem la disperare, că nu se schimbă nimic în România, să vrem să obţinem soluţii instantanee şi să dăm vina pe ceilalţi că nu se implică şi nu ies în stradă pentru a protesta! Deoarece, presupunând că într-adevăr ar apărea o forţă politică sau cetăţenească, având o soluţie pentru ţara noastră şi va pune în aplicare un plan de redresare a situaţiei catastrofale în care ne aflăm, rezultatele ar apărea în cel puţin 10 ani de acum încolo, timp în care propagandiştii potrivnici naţiunii române ar putea intoxica din nou opinia publică cu minciuni care să inducă ideea că şi această forţă, aflată în slujba poporului, este una coruptă, ineficientă şi trădătoare.

Deci totul trebuie realizat pe baza unei viziuni pe termen mediu şi lung şi planurile trebuie urmărite cu perseverenţă, de către oameni inteligenţi şi capabili să combată subversiunea şi propaganda forţelor ostile ţării noastre, altfel totul va rămâne ca şi până acum.

13 păreri la “În societate transformările se produc lent

  1. Porumbelul Basist

    dorule, te-a parasit inspiratia? te-ai saturat sa te masturbezi mental cu aberatii? impotenta ideatica, ceva? nu mai vrei sa fii p(r)ostac? sau te abtii prin eforturi exagerate? cum poate exista o zi fara sa postezi?

  2. Pingback: În societate transformările se produc lent | .::: CALIN ADRIAN :::.

  3. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  4. doru stoian

    Teoria conspiratiei nu este o gogorita.

    Pentru ca demagogia, ipocrizia si bi_gotismul

    – adica cameleoniZmul & pre_facatoria @ SECRETO_MANIA –

    pre_domina inca societatea omeneasca.

    Cel mai banal exemplu de CONSPIRATIE = PRE_FACATORIE, il constituie chiar „Regulile de comportament – aparent civilizat – in societate” !

  5. doru stoian

    Jocurile de „noroc” – si/sau chiar si jocurile „nevinovate” precum: sah, rebus, puzzle, etc. – sunt prin definitie CONSPIRATIVE !

    Relatiile dintre state – si chiar si dintre indivizi – sunt in marea lor majoritate SECRETE !

    Si, pana si Dumnezeu A FOST ASCUNS „saracul”, adica a fost facut tot dintr-O TAINA = dintr-UN MISTER = dintr-UN SECRET !

  6. doru stoian

    Anonimatul preferat de catre marea majoritate a cetatenilor pe internet, nu este nimic altceva decat:

    TOT O CONSPIRATIE !

  7. doru stoian

    Oricum, o treaba mi-e mie cat se poate de clara, in_contestabila:

    1) OCULTA („coimea”) nu doarme niciodata cu toti ochii inchisi;

    2) pentru ca ea lucreaza non-stop la frecatul-trezitul „Pulimii” adormite-lenese !

  8. doru stoian

    Cum nu ma credeti cand va spun ca: OCULTA N-ARE SOMN („ea vara nu doame”) ?

    Pentru ca are – perpetuu – treaba cu freacatul-mangaiatul „pulimii” la = pe cap dupa propriul interes al „coimii”, adica:

    1) cand lent, incet, ca s-o ia somnul ?????;

    2) cand repede, din ce in ce mai iute, ca s-o faca sa se revolte = sa se ras_scoale ????

  9. red

    ce-ai scris aici este o problema pur romaneasca (taraneasca de fapt). dupa cum ti-am scris sint consecintele faptului ca-n 45 81% din populatia romaniei traia la tara in conditii f grele. la sfirsitul anilor 60 scolile erau pline de oameni aflati la cursuri de alfabetizare iar pt f multe familii primul om care a avut acces la educatie s-a produs acum 50-60 de ani. ce-ai descris este o expresie a lipsei de experienta si cunostinte care normal ca au consecinte. mindria absurda taraneasca va impiedica sa recunoasteti cauza si deci va condamnati singuri la suferinte care chiar daca nu ar putea fi evitate total n-ar lovi totusi asa din plin. cu voi se poate face orice deoarece mai nimeni nu intelege nimic. cind va dati seama este deja prea tirziu pt a mai putea fi ceva corectat. mitul pur taranesc cu vestul luminos va provoaca pierderi si suferinte la care nu vreti sa renuntati. chestia cu comunistii securistii rusia etc face parte din arsenalul standard al prostiei specific taranesti si care exprima deasemenea lipsa oricaror cunostinte si confirma usurinta cu care elita va poate manipula in directia dorita. iliescu a fost doar un oportunist adica un taran tipic ca alte milioane. prietenul bush l-a recomandat calduros pt al 3-lea mandat!!! apoi romanul are orbul gainilor si nu vede ca rusia aia s-a micsorat sau s-a marit doar atunci cind au vrut unii. ghici cine era responsabil cu privatizarea pe vremea lui jeltin? cine a facut afaceri cu stalin si l-au mentinut la putere? dar de tea party ai auzit? exista desigur o legatura peste timpuri care se vede repede doar atunci cind te uiti sa vezi banii.
    si te-ai uitat sa vezi ce mai face un fost kancelar ca schroeder? dar john major?

    „oameni inteligenţi şi capabili să combată subversiunea şi propaganda forţelor ostile ţării noastre”

    au murit de mult timp s-au au fost izolati si goniti din tara de catre taranii care tipa astazi ca nu le convine nimic!!! apoi esti tu sigur ca unul destept si inteligent isi baga pielea la saramura pt voi dupa ce-a vazut ca nu aveti caracter? ceausescu a fost singurul om din istoria romaniei taran de-al vostru care a facut pt voi ceea ce n-a facut si nu va mai face nimeni. ce-ati facut cu el? l-ati aruncat pe mina strainilor din prostie si lacomie si v-ati bucurat ca la un meci de fotbal cind a fost executat de crestini ce sinteti pt ca nu uit ca toti taranii se cred experti si la materia asta!!!!
    si pe astia care o tin in prostie cu comunistii si securistii ii informez ca toti erau proveniti din mediul taranesc. toti gardienii din inchisorile alea numite comuniste erau tarani ca si comandantii lor. cine era visinescu prezentat in ziare? un taran tradator care a si spus c-a fost recunoscator celor care i-au dat o sansa pt ca era un taran sarac fara viitor. cine erau secretarii de partid prin intreprinderi? tarani toti! fiecare taran cind s-a vazut imparat a facut ceea ce stie el mai bine. chiar daca nu-ti convine asta este realitatea iar acum a venit nota de plata si nu mai are cine sa va scape si nici cum. in anii 80 bucurestiul era total in mina taranilor nesimtiti. de atunci nu s-a schimbat nimic pt ca nu era si nu este posibil. d-aia si spun unii ca la noi nu s-a schimbat nimic. la noi n-a existat decit taranism iar asta continua si astazi si bate orice fel de sistem. priveste ce scriu taranii pe forumuri. injura si batjocoresc romania cu orice ocazie. pe ei tara lor nu-i intereseaza niciodata deoarece au treaba cu rusia tot vestul china coreea de nord etc. peste tot nu vezi decit la noi in romanica este asa ceva posibil si desigur ca la toti apare prostia cu lumea civilizata unde totul este minunat. in toti anii astia s-a produs o sg schimbare in mintea taranului: acum spune lumea civilizata din nordul europei. deci tine cu dintii de povestile si miturile din care traieste si se chinuie sa gaseasca mereu o formula care sa-i justifice parerile despre care nu stie sa spuna de unde vin si ce le sustine. cu astia vrei tu sa schimbi ceva in bine?! uita asta! priveste ca taranii nu sint in stare sa comunice intre ei nimic. ei doar se contrazic si fiecare in parte se crede un mare geniu iar restul sint prosti. inca din anii 90 toate ziarele vestului erau pline de critici la adresa sistemului care o luase razna. taranii nici n-au vrut sa auda de asa ceva si le-au trebuit inca 15 ani sa vada ca ceva nu merge. de ce? adevarul nu-l sporta taranii deloc. daca le spui ca ei sint vinovati sar toti in sus deoarece spiritul primitiv de turma ii domina la modul copios. problema este ca taranul nu are constiinta nationala si nici sociala. timpul a fost prea scurt pt asta. faptul ca acum sint f putini roamani este adevarata problema. eminescu s-a nascut taran dar el a ajuns roman. pricepi problema? apoi nu uita mentalitatea de sluga a tranului fata de straini. nu vezi cum se tavalesc la picioarele lor?! nu vezi mitul cu nemtii aia buni care exista numai in romania? nu-ti vine sa vomiti? ce stiu ei despre nemti? niste prostii infioratoare pe care nu le pot motiva decit cu recitari de legende si povesti prostesti. acum toti cred ca pe ei ii salveaza nemtii aia cinsti care nu exista nici macar in legendele lor nationale cu nibelungii! cea mai corupta tara continentala este germania. asta este adevarul si-l pot dovedi usor de tot cu prezentarea a sute de articole din ziarele lor si gramezi de carti deja scrise. taranul specializat doar in raspindirea stirilor pe cale orala nu are acces la asa ceva. era clar! in concluzie uita varianta cu desteptii care vor veni sa va salveze pe voi! aia destepti tocmai pt ca au minte stiu bine de tot cu cine pot avea de-a face si inteleg ca nu mai are rost sa faci nimic din cauza faptului ca rezultatul se stie ca va fi nul. anii 60 au fost pt noi ca natie sah si mat. dupa cum ti-am spus sint unii straini care stiu bine de tot ce trebuie facut pt a stapinii natii si au experienta insa voi taranii egoisti mindri lacomi si lipsiti de constiinta nu vreti sa stiti asa ceva. si sa presupunem c-ar veni un roman care va vrea binele. de ciuda si din mindrie il veti respinge la scurt timp. schimbari vor fi posibile numai daca taranul va deveni constient de faptul ca nu poate exista decit ca roman alaturi de tara si natia lui. deocamdata n-a ajuns la stadiul asta de dezvoltare si nici nu sint semne ca are de gind sa se schimbe in aceasta directie. ca roman nu-mi convine insa deoacamdata asta este situatia.

  10. doru stoian

    Red,

    Intr-un singur aspect – inclusiv din proprie experienta iti spun – iti dau dreptate, si anume:

    Germania nu mai este de multa vreme vreun „far calauzitor” – vreun „ochi a_toate_vazator” – pentru omenire

    – deci cu atat mai putin pentru Romania –

    atat de mult i s-a ridicat ELITISMUL = EXTREMISMUL la cap !

    Nemtii se vad cei mai „curati”, „puri”, „imaculati” cetateni din lume.
    Restul lumii le „pute”.
    Romanii au devenit pentru nemti, niste con_frati din Rasa Zigeuner, adica un fel de animale darwiniene ne_domesticite = ne_guvernabile (desi NATIA ROMANA = NEAMUL ROMANESC !

    Iar „vedenia” asta a nemtilor visavis de romani, nemtii o au chiar de la INSCAUNAREA (intronizarea) DINASTIEI „HOPINTOL” IN ROMANIA, de catre francmasoneria inter_nationala

    La fel insa ca in cazul SCOTIENILOR

    – vezi filmul istoric „Brave Heart”, cu Mel Gibson in rolul principal –

    inclusiv in cazul ROMANILOR:

    1) nu POPORANIMEA – natiunea – a fost cea STRICATA;

    2) ci cea mai mare parte a „NOBILIMII” = „ELITELOR” !

    Ciuleandra
    http://www.youtube.com/watch?v=cnH-ZgPdmwU

  11. doru stoian

    Red,

    Si iti mai dau dreptate in privinta familiei Ceausescu.

    Liderii astia or fi fost ei gresiti fata de poporul lor (dar, care lideri – elite – au fost vreodata perfecti?) dar pentru ca au fost martirizati, candva – nu foarte tarziu – vor beneficia si ei de reabilitare – „Istoria ii va judeca si pe ei” – adica li se va face si lor dreptate, cu siguranta !

  12. Pingback: Iliescu nu a colaborat cu ruşii după 1989, ci a executat, întocmai şi la timp agenda impusă de la Washington şi de la Bruxelles | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge