Române, nu mai fi prost!

By | 6 martie, 2014
Distribuie prietenilor!

Cetăţean român, dacă îţi spun acum că eşti prost, cu siguranţă te vei simţi rănit adânc în amorul propriu! Dar ia spune tu, cetăţean român, cu ce te-ai ocupat în ultimele zile? Te-ai bucurat sau ai fost dezamăgit de faptul că liberalul Crin Antonescu a rupt USL. L-ai înjurat pe Victor Ponta şi ai spumegat de furie pentru că a readus UDMR la guvernare şi mai nou, a „coabitat” iar cu Băsescu pentru trecerea noului guvern. Te-ai bucurat sau te-ai întristat pentru că 8 mari patroni din fotbal au fost băgaţi la puşcărie…

Eu ţi-am spus, de multe ori, că toate aceste lucruri sunt irelevante, lipsite de importanţă, că sunt doar telenovele regizate de profesionişti ai manipulării şi interpretate de actori amatori, numiţi public „politicieni”. Adică, mai exact, sunt diversiuni. Dacă nu ai reţinut ce este o diversiune îţi mai dau încă o dată definiţia:

DIVERSIÚNE, diversiuni, s. f. 1. Încercare de a schimba cursul unei acțiuni, de a abate (prin crearea unor false probleme) intențiile, gândurile, acțiunile sau planurile cuiva. ♦ Spec. Acțiune de luptă astfel dusă încât să-l inducă în eroare pe inamic asupra intențiilor reale de luptă. 2. Acțiune politică întreprinsă cu scopul de a distrage atenția de la problemele reale ale vieții publice. [Pr.: -si-u-] – Din fr. diversion, lat. diversio, -onis.

În timp ce tu urmăreai telenovele politico-mediatice, cel mai important şi grav lucru, pentru care ar fi meritat să ieşi în stradă şi să faci cel puţin ce au făcut ăia în Ucraina, s-a petrecut ieri. Tu n-ai de unde să ştii, pentru că erai preocupat să-l înjuri pe Ponta, să îl admiri pe Antonescu, să dezbaţi „meciul” dintre Mihai Gâdea şi Crin Antonescu la Antena 3 sau „să te râzi” de Meme Stoica, fraţii Becali şi Cristi Borcea, care defilau spre poarta puşcăriei pe acordurile melodiei din filmul „Naşul”.

Cel mai important şi grav lucru pentru soarta ta, care s-a întâmplat ieri, a fost semnarea de către Băsescu a memorandului cu FMI. Ce conţine acest memorandum nu prea ai de unde să ştii, pentru că nimeni din rândul „jurnaliştilor” nu te-a informat şi oricum, ceea ce se negociază cu FMI de către statul român este întotdeauna secret şi tu, cetăţene român, afli că ai fost ţepuit abia când este prea târziu!

Mai târziu vei realiza că au crescut din nou taxele, că s-au mai vândut nişte companii naţionale pe nimic, că banii pe care îi dai tu pentru energie electrică şi gaze, în loc să mai ajungă la stat, pentru pensii, salarii, educaţie şi sănătate ajung prin cine ştie ce conturi străine ale „investitorilor strategici”. Vei vedea că satele româneşti se umplu de sonde, iar oamenii de ştiinţă nu le vor putea explica localnicilor de ce se cutremură pământul şi apa nu mai e bună de băut!  Şi toate astea se vor întâmpla pentru că statul român, condus de Băsescu şi Ponta, s-a angajat în faţa FMI să facă toate aceste lucruri.

Când te vei trezi, vei fi cuprins brusc de revoltă şi isterie şi îi vei acuza pe ceilalţi români că sunt laşi şi puturoşi, că în loc să iasă în stradă şi să lupte pentru schimbare, preferă să spargă seminţe în faţa televizorului şi să bea bere. Dar atunci va fi deja prea târziu! Aşa că, române, nu mai fi prost! Trezeşte-te acum şi dă-ţi seama ce este cu adevărat important pentru tine! Ei se fac că se ceartă, ca să-ţi ofere zilnic circ şi divertisment, dar de fapt sunt o singură echipă care lucrează împotriva ta!

52 păreri la “Române, nu mai fi prost!

  1. doru stoian

    Oricum, ii rog – PUBLIC – pe academicienii darwinisti ca:

    1) daca insista pe conceptul ca OMUL ar fi UN ANIMAL;

    2) atunci sa foloseasca conceptul de DRESURA-DRESAJ, in locul celui de EDUCATIE !

  2. doru stoian

    Oricum, ii rog – PUBLIC – pe academicienii darwinisti ca:

    1) daca insista pe conceptul ca OMUL ar fi UN ANIMAL;

    2) atunci sa foloseasca conceptul de DRESURA-DRESAJ, in locul celui de EDUCATIE !

    Pentru ca e mai precis=exact=fix, adica: fara rest = zecimale !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge