Câteva ciudăţenii legate de ateişti

By | 24 mai, 2014
Distribuie prietenilor!

Din când în când mai scriu articole având ca subiect credinţa, ortodoxia, spirtitualitatea şi alte teme de acest gen. Asta, evident, atrage tot felul de militanţi ateişti/secular-umanişti, de inspiraţie marxistă/liberală/iluministă, care încearcă probabil să mă discrediteze în ochii cititorilor mei ridiculizându-mă sau chiar apelând la jigniri.

Interacţionând online cu mulţi dintre aceşti activişti, nu prea numeroşi, dar foarte fanatici şi agresivi, am putut observa anumite lucruri care se contrazic unele pe altele sau pur şi simplu sfidează logica. Despre asta voi vorbi în enumerarea următoare.

1. Deşi pretind că sunt liber cugetători, care se bazează doar pe ştiinţă şi raţiune, respingând existenţa oricărei zeităţi, divinităţi sau fiinţe supranaturale, militanţii online pentru ateism şi secular-umanism îşi iau tot felul de pseudonime din panteonul fiinţelor demonice sau zeităţilor malefice din diferite culturi, dar mai ales din cea iudeo-creştină. Astfel întâlnim denumiri precum „Dark Lord”, „Belzebut”, „Thanatos”, „Lucifer”, „Belial” etc. folosite atât ca nume de utilizator, cât şi ca domeniu de site/blog sau pagină de Facebook. Păi, dacă suntem atei, atunci de ce apelăm la păgânisme şi satanisme?!

2. Învinuiesc frecvent Biserica că este dictatorială şi că încearcă să îşi impună mereu dogmele cu forţa asupra tuturor membrilor societăţii, dar ei înşişi, prin propaganda şi activismul pe care îl desfăşoară, fac acelaşi lucru: încearcă să îi oblige pe alţii să adopte ideile şi concepţiile lor.

3. Acuză persoanele religioase că sunt intolerante şi fanatice, dar tot ei sunt cei care se isterizează, devin agresivi şi îi atacă pe toţi cei care îi contrazic, venind de multe ori cu argumente întemeiate şi punând la îndoială convingerile lor.

4. Pe lângă promovarea ateismului, secular-umanismului şi supremaţiei ştiinţei şi raţiunii, ateiştii mai sunt şi avocaţi fideli ai propagandei pro homosexualitate, ai feminismului, multiculturalismului şi altor lucruri ce ţin de corectitudinea politică. Mă întreb, ce legătură poate fi între ateism şi toate acestea!? Poate marxismul?! Sau poate e invers: pentru că sunt fani ai devianţei sexuale, păcatului, dezbinării sociale şi duşmani ai familiei şi naţiunii, neagă existenţa lui Dumnezeu şi a moralei divine?!

5. Deşi se declară adversari ai religiei în general şi ai credinţei în supranatural, ateiştii sunt foarte selectivi când vine vorba de religii şi credinţe. Obsesia lor cea mai mare este Biblia, adică creştinismul în general şi ortodoxia în special. Nu am auzit ateişti care să dezbată versete din Coran, Vede, Upanişade, sutre budiste sau alte cărţi sfinte ce aparţin diverselor religii de pe glob. Nici măcar dorinţa de a studia şi cunoaşte alte texte sfinte, în afară de Biblie.

Toate acestea mă duc la concluzia că de fapt nu avem de-a face cu ateişti şi filosofi materialişti ci, mai degrabă cu anti-creştini, cu persoane înregimentate în lupta împotriva lui Cristos şi a moralei creştine, care pentru unii este o mare povară şi o piedică în calea stilului lor de viaţă păcătos.

10 păreri la “Câteva ciudăţenii legate de ateişti

  1. Lucian

    Exact domnul Dan… Ați pus degetul pe i . Vă felicit pentru că sunteti un om de minune care pune mereu degetul pe i acolo unde pe unii îi dor adevărul.

  2. Gigi

    Destul de clar ateismul[ este o religie] a satanei care se impotriveste Dumnezeului Bibliei si a celor ce cred in EL.Dumnezeu sa va dea lumina si curaj in a spune intotdeauna adevarul.

  3. adi

    Pentru mine regligia, ca multe alte lucruri in viata, este o optiune/alegere pe care ti-o asumi … dar daca nu o aleg este treaba mea si a fiecaruia. Cei de care vorbiti in articol sunt o parte, … la fel cum si cei religiosi sunt de toate felurile, pana la urma vorbim de oameni, firea umana … Religia, ca multe altele este de multe ori o scuza, sa faci ceva in viata sau sa dai vina pe ceva cand ceva nu merge bine … Eu zic ca lumea ar trebui sa isi mai deschida ochii si sa faca ceva constructiv cu viata lui, in acest fel ar ajuta si pe cel de langa el … si nu am nevoie de religie ca sa simt asta.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Greşit! Nu tu alegi religia şi în ce să crezi, credinţa şi religia te aleg pe tine! 🙂

  5. Ilie

    Am cunoscut si eu o asemenea persoana adepta a deviantei sexuale, care incerca din toate puterile sa ma convinga ca ,,familia” este cel mai mare rau de pe pamant si cauza tuturor necazurilor. El devenise din ce in ce mai agresiv pana cand am lasat rusinea si respectul si l-am intrebat mai in gluma ,,acum cu cine vorbesc, cu tine personal sau cu cel care te stapaneste? Esti cumva agent de cautare, nu vezi ca nu merge cu satanismele!” Era foarte persuasiv in vorbire, mai sa zic si eu ca popii (desi nu sunt religios), parca era ,,diavol arhicon”. Intr-o buna zi, persoana respectiva cu mare suparare in suflet mi-a spus ca daca erau mai multi ca el in lume, eu as fi fost plecat de pe Terra. Ce sa inteleg? De atunci nu l-am mai bagat in seama iar dupa cateva saptamani aflasem ca a fost gasit mort. Asa ca Domnule Dan Tanasescu mi se pare ,,normal” din punctul lor de vedere sa atace crestinismul mai mult ca pe orice, deoarece Isus a fost singurul care a spus public despre conspiratia satanica din lume si a aratat lumii caile de urmat de eliberare (mantuire) fata de satanism. Catolicismul este o ramura a crestinismului cam deplasata in timp ce ortodoxia este o credinta virusata as putea spune. Sunt doar niste pareri, sa le tratati ca atare. Daca acest comentariu era postat pe cine stie ce alt site, ma pomeneam cu tot felul de ironii si texte intimidatoare si jignitoare din partea agentilor sistemului. Nu este exclus sa apara si aici.

  6. adi

    Nu cred ca ele te aleg pe tine din simplul motiv pentru care nu cred nici in destin. TU iti alegi destinul si TU alegi anumite lucruri in viata, DE CE? pentru ca, cu ele vei trai, si niciodata nimeni altcineva nu este vinovat pentru alegerile facute decat TU, nici Dumnezeu, nici un alt zeu … si nu mi se pare normal si corect pana la urma fata de persoana ta, sa astepti sa „PICE” ceva. Asa nu te vei dezvolta si nu vei evolua, si te vei tot plafona. Dar … este doar parerea mea.

  7. Gigi

    Ateismul si evolutionismul merg mana in mana si sunt larg promovate in societate incepand inca din gradinita la cei mici si nimeni nu ia nici o atitudine impotriva.

  8. Dan Tănăsescu Post author

    @adi: Dacă tu nu crezi în destin asta nu înseamnă că el nu există. Dacă ar fi să ne luăm după teoria ta, tu ai ales să te naşti în România, tu ţi-ai ales părinţii înainte să te naşti, tu ai ales să fie „revoluţie” în decembrie 1989 şi tu vei hotărî cât vei trăi şi când vei muri. Nu-i aşa?! Nu există destin, totul îl hotărăşti doar tu! 😀

  9. adi

    Este un punct de vedere, si il respect. Ca si completare, prin afirmatia ca „nu cred in destin” am vrut sa spun, ce cred ca in general se intelege, ca nu cred in ideea ca viitorul a fost scris deja si omul se lasa doar „purtat” de val. Destinul este un viitor, iar viitorul mi-l fac singur, nu il poti prezice dar poti sa il influentezi, adica sa il imbunatatesti. Iar faptul ca m-am nascut, ca am parintii pe care ii am, si orice alta intamplare, au fost alegerile altor oameni, la fel cum multe lucruri din jurul nostru cineva le-a ales, DAR din pacate sunt multi oameni in jurul nostru care dau vina pe destin, si de aici aceasta respingere a acestei teorii, ca este vazut ca o scuza … Probabil se foloseste gresit acelasi cuvant pentru a exprima doua lucruri diferite. Deci, nu cred ca viitorul a fost scris deja, la fel cum nici destinul nu a fost scris deja pentru ca … am trai degeaba si care ar mai fi „farmecul” sa traiesti o viata care deja are un „traseu”.

  10. Dan Tănăsescu Post author

    Viaţa există pur şi simplu nu este pentru farmecul sau scopul cuiva. Şi nu poţi să îţi faci singur viitorul atâta vreme cât nu ştii care sunt rezultatele alegerilor tale şi nu poţi controla aceste rezultate şi factorii exteriori care le influenţează. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge