Ce nu a înţeles Dreapta din România

By | 26 mai, 2014
Distribuie prietenilor!

De la bun început ţin să precizez că mi se pare o prostie să judeci problemele şi administrarea unei ţări în termeni de stânga vs. dreapta, partide şi ideologii, dar pentru a respecta regulile jocului politic românesc mă voi referi la subiect din această perspectivă.

Rezultatele parţaile ale votului de ieri arată clar că dreapta şi-a luat-o rău de tot de la electorat şi după reacţiile ulterioare demonstrează că nici acum nu a înţeles ce înseamnă să conduci o ţară şi să câştigi în politică.

Indiferent ce bazaconii de dreapta sau de stânga ai avea în cap şi indiferent ce gen de politici ai aplica, nu poţi trece peste nişte reguli elementare de bun simţ. Pentru a avea câţi mai mulţi susţinători şi implicit alegători, trebuie să faci un număr cât mai mare de oameni să fie mulţumiţi. Dacă o mare parte din oameni sunt nemulţumiţi, ba mai mult, grav prejudiciaţi de politica pe care o aplici, atunci cei care te vor (mai) vota vor fi tot mai puţini.

La ora actuală toată „dreapta românească”, asta incluzând pe lângă PNL, PDL şi partidul artificial al lui Băsescu, PMP şi partiduleţele satelit gen Forţa Civică şi Noua republică, toate la un loc au un electorat care reprezintă maxim 30% din masa totală de votanţi. Şi mai mult de atât nu poate creşte din motivele pe care le voi expune în continuare.

La ora actuală societatea românească este compusă din 80% cetăţeni săraci, aflaţi aproape la limita supravieţuirii sau chiar mai rău şi restul de 20% cetăţeni care ar trebui să reprezinte clasa de mijloc şi cei foarte bogaţi, această categorie incluzând în special toţi şmecheraşii, oportuniştii şi trădătorii care au  profitat de situaţia creată după evenimentele din decembrie 1989.

Prin urmare cei 20% de avantajaţi ai sistemului reprezintă electoratul de dreapta, cel care votează PNL, PDL şi restul. La această cifră se adaugă 10% de păcăliţi prin propagandă şi tot felul de combinaţii, incluzând probabil şi fraude electorale. Deci nu poţi pretinde să ai la alegeri un masiv vot popular, dacă prin politica ta nu ai reuşit să aduci prosperitate în rândul celor 80% săraci, pentru a-i face să capete încredere în politicile aşa-zise de dreapta!

Însă nu este vorba numai de asta. Politicienii de dreapta, nu numai că nu au înţeles aceste lucruri şi nu au făcut nimic concret, dar au dat dovadă şi de un amatorism şi de o mârlănie şi lipsă de prestanţă care s-a întors în final împotriva lor.

Iniţial, fiecare alianţă de dreapta care a ajuns la putere,  a promis în campania electorală că va aduce prosperitate aşa cum România nu a mai văzut vreodată. A promis că va elimina corupţia, care este evident de natură bolşevică şi că în final va creşte nivelul de trai al populaţiei, încurajând libertatea economică, iniţiativa privată şi spiritul antreprenorial.

După preluarea puterii însă, nu numai că nu au adus propsperitatea şi libertatea economică promise, dar au început să înstrăineze cu fervoare activele economice ale statului şi resursele naturale ale ţării, au îndatorat ţara la niveluri fără precedent la cămătarii internaţionali şi în final au adus o sărăcie, dezorganizare socială şi dezbinare mult mai mari ca înainte.

Şi după toate acestea au mai făcut ceva, care îi descalifică definitiv. Au început să îi sfideze, să îi batjocorească şi să îi trateze cu aroganţă pe cei care i-au votat, pe care i-au minţit, sărăcit şi vândut străinilor. După ce au sărăcit o mare parte a populaţiei, au lăsat milioane de oameni fără locuri de muncă şi au lovit chiar şi în cei pe care pretindeau că îi susţin în mod special, falimentând sute de mii de IMM-uri şi mici afaceri, dreptacii au început să îi sfideze cu tupeu şi aroganţă pe cei care au fost sărăciţi şi excluşi din societate, numindu-i „asistaţi social”, paraziţi, „viermi”, „mahala ineptă”, „pupători de moaşte”, ţărani proşti care îşi vând votul pe o găleată de plastic, un kil de ulei şi o pungă de făină etc. lansând în ultimul timp chiar şi teoria conform căreia această categorie de oameni nu ar mai avea dreptul să voteze! Asta în timp ce membrii de partid şi clienţii lor politici îşi umflă buzunarele prin furt şi afaceri oneroase pe banii statului. Orice om cu un minim de raţiune îşi poate da seama că procedând astfel, vor fi din ce în ce mai puţini oameni care vor avea încredere în tine şi te vor vota la alegeri, oricare ar fi ele.

Nici după ultimele eşecuri, „dreapta reunită” nu a învăţat lecţia democraţiei. În loc să îşi îndrepte greşelile, să încerce să facă ceva şi pentru populaţie, nu numai pentru gaşca lor, au aplicat tactica distrugerii adversarului şi a campaniilor de imagine de tip publicitar. Pe de-o parte au desfăşurat o furibundă campanie de distrugere mediatică a PSD şi a aliaţilor săi portretizaţi ca „bolşevici”, „ciuma roşie”, „grup infracţional organizat”, „groparii economiei româneşti” şi în general sursa tuturor relelor pe pământ, la care s-a adăugat poliţia politică a lui Traian Băsescu, exercitată prin instituţiile de forţă create special în acest scop, DNA şi ANI, numite în mod generic „justiţie”. Pe de altă parte o vastă campanie publicitară, susţinută de televiziunile şi publicaţiile băsiste, pentru a-o face cât mai populară pe Elena Udrea şi pe complicii săi din partidul artificial creat de Băsescu special pentru ea. Este vorba de saltul cu paraşuta, participarea la maratonuri, flashmob-uri, proteste, lucruri ştiute, aşa că nu intru mia mult în detalii.

Nici după alegerile de ieri, partidele de dreapta nu au înţeles că nu poţi recâştiga electoratul doar cu promisiuni mincinoase, cu şmecherii de marketing şu cu veşnica luptă împotriva comunismului şi a corupţiei. Mi-a dat seama de asta din ultimul discurs al lui Crin Antonescu şi din intervenţiile Elenei Udrea pe la diverse posturi de televiziune.

Succesul însemnat de ieri al PSD şi al alianţei de stânga s-a bazat pe două lucruri simple, dar de mare importanţă în politică. Spre deosebire de politicienii „de dreapta”, aşa-zişii socialişti ai României au arătat oamenilor o urmă de respect, ce-i drept destul de mică şi au mai lăsat să ajungă spre marea masă, exploatată şi sărăcită, câte o fărâmă din prada rămasă după jaful multinaţionalelor şi rechinilor autohtoni. Asta a contat foarte mult în ochii oamenilor, în ciuda ipocriziilor şi trădărilor de care a dat dovadă din plin şi aripa de stânga a politicii româneşti.

8 păreri la “Ce nu a înţeles Dreapta din România

  1. ThinkAgainRO

    Excelență,
    DAcă PSD era în OPOZIȚIE fără să aibă controlul Ministerului de Interne și fără resurse financiare oare mai scotea acel scor?
    Dacă Prim Ministrul era UNGUENT si Minsitrul de Interne era Elena UDREA dreapta mai scotea același scor?
    Dacă PSD nu era agreat de WASHINGTON mai scotea acest scor?
    Dacă STS nu era preluat deja de 6 luni de PONTA mai scotea acest scor?
    ThinkAgainRO´s last blog post ..Algebra electorală și matematica nemulțumirii!

  2. Lucian

    Un articol excelent care scoate la lumină ce fel de clasă politică avem. Felicitări pentru articol.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @ThinkAgainRO: Subiectul articolului nu este ce scor a obţinut PSD la alegeri. De fapt nu este vorba deloc despre PSD.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Când vorbim despre mere nu este în mod necesar să ne referim şi la pere şi invers. Nu ştiu de ce în cazul în care vorbim despre „dreapta” trebuie să avem acest automatism de gândire, care să ne facă să spunem imediat „dar şi stânga”… Repet, aici nu e vorba despre stânga vs. dreapta, care e mai bună şi care este subordonată cuiva. Este vorba doar despre ATITUDINEA GREŞITĂ ŞI NEREALISTĂ A PARTIDELOR DE DREAPTA FAŢĂ DE ELCTORATUL DIN ROMÂNIA!

  5. pol

    Mi se pare artificiala analiza, deoarece, cred eu se pleaca de la premise false, ca de obicei toate analizele post decembriste, adica .
    1. PSD nu a dat niciodata dovada ca ar fi de stanga, masurile luate in decursul guvernarilor dovedindu- se mereu antipopulare, antidemocratice si antinationale, ceeace il departeaza chiar il separa de orice doctrina de stanga, doctrina care are la baza bunastarea poporului in majoritatea lui si prosperitatea nationala. Ceeace se se sustine despre PSD este ceeace se vrea sa para artificial ca o forta de stanga spre a nu se orienta populatia, electoratul spre un alt partid cu adevarat de stanga ! Ocuparea pozitie de stanga este o strategie de eliminarea a stangii reale din Romania, asa ca, diferentierea intre PSD si reuniunile asa- zise de dreapta sunt arbitrar facute pentru prostirea electoratului ! Cei care voteaza partidele aflate dupa 89 la guvernare sunt artizanii lor cei care profita de unele avantaje, iar lupta electorala se duce intre ei !
    2. Mafia…a o compara cu comunismu si a sustine ca provine din comunism este o provocare tendentioasa la acuzele asupra unei societati cu adevarat populare de larga optiune spre bunastarea majoritatii in detrimentul unei infime minoritati ! Altfel spus, mafia din Italia si America, Tailanda sau Japoinia ar fi copii de tata pe langa mafia comunista de parca aceste tari ar fi preluat sistemul mafiot de la comunisti !
    Deci, plecand de la aceste premise false, toata analiza devine o abureala, care nu face altceva decat sa induca si ea in eroare adevaratul electorat cel absent si sa condamne democratia in falsitatea ei ! Democratie inseamna puterea poporului nu jefuirea lui in voie !
    Democratie ar fi daca nu ar fi prag electoral, daca nu ar fi iinterzisa inscrierea P.C.R. daca PSD ar fi demascat ca fals partid de stanga, daca nu ar fi nevoie sa platesti o candidatura si daca partidele aflate la guvernare nu ar fi favorizate preferential in massmedia si la sectiile de votare, daca justitia si organismele de opresiune ar fi lasate sa- si faca treaba libere fara influienta politica ! pana atunci, orice studiu asupra unei societati democrate e fals ! In Romania nu mai este de mult democratie ! Democratia a fost inlaturata pentru a favoriza jaful !
    Regret ca nimeni nu vrea sa vada realitatea si sa faca un studiu real al societatii romanesti si a politicii din Romania, care deja nu mai este un stat independent si suveran !

  6. Dan Tănăsescu Post author

    Observaţiile tale sunt minunate, dar nu se referă la acest articol! Eu am scris despre modul în care partidele autointitulate de dreapta s-au comportat faţă de electorat. Nu am avut ca scop să analizez PSD şi partidele de stânga! 🙂

  7. pol

    Am mai postat o data si vad ca nu s- a publicat ! O sa salvez de data asta si o sa public si pe alte saituri daca o fi cazul ! 🙂
    Vedeti d. vs, tocmai asta am scos si eu in evidenta ca, facand analiza partidelor de dreapta ati omis cu buna stiinta sau nu, nu conteaza cum tocmai cel mai mare partid de dreapta din Romania, P.S.D. ! Ce daca ei au ocupat abuziv si ireal partea stanga prin declaratii mincinoase, tot ceeace fac ei le demasca apartenenta la dreapta politica, cel mai mare partid liberal nedeclarat, mascat cu grija sa nu fie descoperit ! Ori, tocmai acest lucru trebuia sa faceti, sa- i demascati aparteneta la dreapta si sa- l comparati cu restul partidelor de dreapta ! O opozitie fata de PSD este de fapt o scindare a dreptei in PSD si celalte formatiuni de dreapta si nu o opozitie a stangii fata de dreapta, stanga din Romania neexistand practic datorita acestui cameleon PSD ! Deci cand am zis de PSD nu ma refeream la un partid de stanga, de aceea mi- am permis sa atrag atentia ca plecati de la premise false !
    Vom reveni cu subiectul in discutie daca va fi cazul ! Si vom discuta si de stanga si partidele ei daca veti bine voi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge