Pacea mondială bagă SUA în faliment

By | 18 iunie, 2014
Distribuie prietenilor!

Establishment-ul american a început o campanie de promovare a războiului în calitate de „elixir magic” pentru resuscitarea economiei americane.

Chiar şi cele mai respectabile instituţii media din SUA încep să inoculeze maselor populare ideea că pacea globală reprezintă un pericol pentru economie.

Tyler Cowen, columnist la The New York Times, explică în recentul său articol că „lipsa războaielor majore ar putea afecta negativ creşterea economică”. Această logică se înscrie perfect în matricea de gândire neo-liberală şi neo-keynesiană care domină în establishement-ul politic şi academic american. Economistul John Maynard Keynes care a pus bazele ideologiei economice după care se ghidează Washingtonul de azi era convins că economia poate fi stimulată prin proceduri ciudate, cum ar fi îngroparea şi apoi scoaterea din pământ ale unor containere pline de bancnote. În logica lui Keynes, o asemenea „industrie minieră” ar putea deveni motorul unei economii care suferă de depresie. Nu este surprinzător ca urmaşii acestui ilustru economist să fie convinşi că un război major ar putea revitaliza economia americană.

Sursa: Vocea Rusiei

Dar să fie clar, americanii nu vor război pe teritoriul lor, ci în restul lumii. Vor ca în toate ţările să fie distrugeri, haos şi milioane de morţi, ca să poată fi în continuare la ei frumos, stabilitate, lux, dezmăţ şi prosperitate!

O părere la “Pacea mondială bagă SUA în faliment

  1. valy

    Acest comentariu este valabil pt.toate asa zisele puteri ce se inregimenteaza pe frontul pacii prin razboi inoculat cu buna stiinta! Cine alimenteaza irakienii din nord cu armament greu pt.o insurectie cu caracter religios?Obiectivele pe termen lung cred ca ar fi resursele bogate de petrol,gaze…si banii in special,acestea fiind de obicei cauza sursei de import-export democratic in culori variate pe cadavrele localnicilor de pretutindeni.De mai bine de 100 de ani estul si vestul cauta sa-si reconfigureze harta globala dupa propriile temeri si dorinte.Ucraina este tot un exemplu de vanat in agonie care trece de la un vultur la altul,un tinut artificial stalinist care acum se descopera stat independent construit din condei bolsevic si parafat de UE resturile imbucate de la 5-6 state cu vechime in Europa.Ucraina ar trebui sa fie lasata pe mana rusilor,e jucaria lor,teritoriile luate cu japca ar trebui retrocedate tarilor de bastina.Rusia ar avea de dat socoteala juridic si am ajunge la intrebarea initiala! Pt.ce au inceput cele 2 razboaie mondiale? Pt.influente de toate culorile,pt.ca cele mai mari puteri au nevoie de un trai bun,cladit pe sange si suferinta unor tarisoare tinute la un stadiu de pauperizare economica sustinuta voluntar si de comun acord| Multumesc de atentie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge