În Ucraina e genocid nu război

By | 10 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

În mod normal, prin război înţelegem o confruntare între două sau mai multe armate, ce are ca scop distrugerea taberei inamice şi ocuparea/apărarea unui teritoriu. Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este departe de ceea ce reprezintă un război. Aşa-zisa armată ucraineană, sau Garda Naţională Ucraineană pur şi simplu extermină populaţia civilă din Sud-Estul ţării.

În acest material de aproximativ 45 de minute sunt puse cap la cap înregistrări video realizate de localnici din zonele afectate, în care se vede cum militarii ucraineni din batalionul Azov împuşcă civilii aflaţi pe stradă sau veniţi să voteze la referendum, iau prizonieri şi apoi îi execută, bombardează cu obuze şi rachete blocuri de locuinţe sau spaţii publice, comerciale, spitale etc. Lunetiştii vânează oameni nevinovaţi pe străzi.

În toate aceste imagini nu am văzut în zonele filmate nici un militar rus, nici un terorist separatist, ci doar civili disperaţi, care se ascund prin beciuri, care plâng şi se roagă la Dumnezeu spunând că tot ce vor e pacea. Alţii şi-au trimis copiii în Crimeea sau în Rusia, pentru a fi la adăpost şi a scăpa cu viaţă sau s-au refugiat cu întreaga familie în locuri mai sigure lăsându-şi casa şi toată agoniseala în urmă.

Aşa ceva nu are nicio justificare logică şi nu reprezintă sub nicio formă o acţiune de eliberare a Ucrainei de terorişti şi separatişti, ci este doar un genocid îndreptat împotriva populaţiei civile. De fapt este un fratricid, având în vedere că mulţi dintre combatanţi sunt cetăţeni ucraineni, care ucid tot cetăţeni ucraineni.

3 păreri la “În Ucraina e genocid nu război

  1. Pingback: În Ucraina e genocid nu război |

  2. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Pingback: În Ucraina e genocid nu război | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge