UE atentează la siguranţa naţională a României

By | 11 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

Alimentarea cu energie şi în mod particular alimentarea cu gaze naturale a unei ţării constituie, în opinia mea, o problemă de siguranţă naţională. Orice disfuncţionalitate/întrerupere a alimentării cu gaze ar afecta grav economia naţională şi ar crea probleme serioase în funcţionarea societăţii.

Cu toate acestea UE vrea să sancţioneze statul român pentru că „pune bariere privind exportul de gaze naturale”.

‘Comisia Europeană cere României să înlăture barierele privind exportul de gaze naturale. Obligând producătorii din România să vândă cu prioritate gazele pe piaţa internă şi instituind obligaţia ca aceste tranzacţii să fie controlate şi aprobate, Comisia consideră că aceste prevederi legislative creează bariere nejustificate în faţa exporturilor şi cere ca acestea să fie înlăturate’, se arată în comunicat.

Reprezentanţii forului european consideră că, prin crearea barierelor în calea liberei circulaţii a mărfurilor în interiorul pieţei unice, România nu şi-a îndeplinit obligaţiile din acordul de aderare la Uniunea Europeană.

‘Solicitarea Comisiei către România vine sub forma avizului motivat (a doua etapă a procedurii de infringement – n. r.). În absenţa unui răspuns satisfăcător în termen de două luni, Comisia se poate adresa împotriva României la Curtea Europeană de Justiţie’, se mai precizează în comunicat.

Sursa: Capital

Imaginaţi-vă că operatorii privaţi de pe piaţa gazelor naturale ar considera că e mult mai profitabil pentru ei să exporte toate gazele extrase de pe teritoriul ţării, decât să le distribuie în plan intern. Asta ar însemna subminarea economiei naţionale, blocarea sistemului energetic şi lipsirea populaţiei de o nevoie vitală pentru desfăşurarea unei vieţi normale. Nu e asta un atentat la siguranţa naţională, mai ales că operatorii de pe piaţa distribuţiei de gaze sunt în majoritate firme străine?!

În aceste condiţii, îl vedeţi cumva pe Băsescu sau pe Ponta convocând de urgenţă o şedinţă CSAT, pentru discutarea acestei probleme deosebit de grave? Vedeţi cumva SRI-ul în alertă? Vă imaginaţi un europarlamentar luând atitudine la Bruxelles în acestă chestiune de importanţă naţională? Eu nu prea pot să-mi imaginez nimic din toate acestea, dimpotrivă!

4 păreri la “UE atentează la siguranţa naţională a României

  1. vasile

    Cand esti prost, vin altii in casa ta sa-ti facacuratenie!

  2. adi

    ex…un producator de biscuiti din orice tara UE are drepturi egale…daca in RO pretul gazelor nu este reglementat UE unde vezi egalitatea de sanse intre un producator RO si orice alta tara???…daca vrei drepturi UE respecta reguli UE…sau ,sa inteleg ca era mai bine pe vremea lui ceasca si UE,NATO si FMI sint „agenturili straine”care vor raul in RO si „mult iubitul conducator”ponta ne duce in lupta socialista pe noi culmi….nu prea inteleg democratia in ceea ce ai postat

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Atât timp cât economia României este distrusă şi cea a ţărilor din Vest sunt mult mai dezvoltată, dar ni se impun preţuri ca la ei şi salarii de 8-10 ori mai mici, nu poate fi vorba de egalitate de şanse, ci de un avantaj net superior pentru producătorii de biscuiţi din Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge