Peste jumătate din electricitatea Kenyei va fi produsă din energie solară

By | 9 septembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Kenya a demarat recent planuri ambițioase de construire a nouă centrale electrice solare, la un cost de 1,2 miliarde dolari, în speranța că vor oferi mai mult de jumătate din energia electrică a țării până în 2016. Guvernul țării a alocat jumătate din banii necesari investiției, în timp ce partenerii privați au contribuit cu restul. Etapele de proiectare inițială a acestui angajament impresionant sunt aproape complete și construcția urmează să înceapă înainte de sfârșitul anului.

Cliff Owiti, administrator şef la Asociația pentru Energie Regenerabilă a Kenyei, a vorbit despre cum energia solară se compară cu alte surse alternative de energie. „Costurile legate de hidro-electricitate sunt foarte mari, având în vedere că sunt influențate de nivelul scăzut al apei la barajele majore de alimentare”, a spus el. „Cu investiții mari în energie solară, vom vedea că aproape nu vom avea căderi de curent și stocarea de energie se va reduce, deoarece energia electrică va fi în cantitate mare.”

Semne anterioare că energia solară are un viitor luminos în Kenya au inclus construcția unei fabrici care s-a deschis aici în 2011, iar acum este responsabilă pentru producerea de panouri solare. După cum a relatat The Guardian, Germano Mwabu, profesor de economie la Universitatea din Nairobi, a declarat că planul pentru energie solară ar putea avea un impact dramatic asupra prețurilor la energie. „Când proiectul va fi complet și energia solară va fi în bună utilizare, costurile pentru electricitate ar putea scădea cu până la 80%.”

Kenya se află pe locul 22 în Africa la cantitatea de energie electrică pe care o generează și pe locul 46 în lume la generarea de energie solară. Dar s-ar putea situa pe locul trei la energia solară în următorii patru ani, în conformitate cu datele furnizate de Comisia de Reglementare a Energiei, o agenție guvernamentală.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge