Staţi cu chirie şi fiţi sclavi la patron!

By | 16 septembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

În urmă cu câteva zile Traian Băsescu a fost la Mamaia, ca invitat la „Şcoala de vară PMP”. Şi acolo Băsescul s-a gândit să dea sfaturi tinerilor săi emuli. Cică nu ar fi bine să-ţi cumperi casă şi să fii proprietar, ci e mult mai pragmatic să alergi după un loc de muncă şi salariu, oriunde şi oricând se iveşte ocazia.

”Eu nu spun că nu este o prioritate din a-ţi cumpăra o casă, dar, în opinia mea, reflexul acesta pe care îl are românul să-şi cumpere casă diminuează major mobilitatea forţei de muncă în România. Uitaţi-vă în filmele americane, îi vedeţi cum îşi iau trei valize şi au plecat de acasă pentru că nu au găsit un loc de muncă bine plătit”, a afirmat, sâmbătă, la Mamaia, Traian Băsescu.

”Nu vreau să vă mobilizez către ideea că un om nu are nevoie de o casă. Are nevoie, dar fiţi pragmatici, nu sentimentali. Noi am rămas cu chestiunea asta cu casa de pe vremea comuniştilor. Să avem o casă proprietate. Dar atunci era şi locul de muncă asigurat acolo unde aveai casa. Ori viaţa într-o economie liberă, într-o societate liberă, înseamnă competiţie, iar competiţia te împinge să fii mobil”, a mai spus şeful statului.

Sursa: Mediafax

Trecând peste faptul că este total neserios să îţi croieşti drum în viaţă pe baza propagandei din filmele americane, iar modelul american nu se potriveşte deloc cu tradiţiile româneşti şi chiar europene, sfatul este unul foarte prost şi păgubos. E la mintea cocoşului să îţi dai seama că, fiind proprietar, chiar dacă temporar nu ai serviciu, cel puţin ai adăpostul asigurat, în vreme ce, dacă urmezi sfatul „preşedintelui României”, din momentul în care îţi pierzi locul de muncă sau salariul nu îţi mai permite să plăteşti chiria, vei fi imediat aruncat în stradă. Şi în aceste condiţii, cum să mai întemeiezi o familie, cum să mai faci copii şi cum să mai ai o viaţă stabilă şi împlinită.

De fapt, ceea ce spune Băsescu nu este invenţia lui, ci este o politică internaţională de deznaţionalizare şi dezrădăcinare a popoarelor, care ne-a fost impusă şi nouă de către stăpânii de peste Ocean şi pe care regimul Băsescu-Boc a aplicat-o prin infamul Cod al Muncii sub pretextul „flexibilizării pieţei forţei de muncă”. Ideea e ca cetăţeanul salariat să nu mai fie legat de un loc şi să fie la discreţia totală a multinaţionalelor, migrând dintr-un loc în altul în căutarea unui loc de muncă.

Totodată, această dezproprietărire a cetăţenilor creează uriaşe oportunnităţi de a face avere, din chirii, băieţilor deştepţi care vor pune mâna pe locuinţele altă dată proprietate personală, bineînţeles aceştia fiind în majoritate cetăţeni străini cu bani.

Un alt scop al acestor politici neoliberale/globaliste este ca muncitorii, cei care trăiesc din munca salariată, să nu se mai poată organiza şi protesta împotriva abuzurilor şi nedreptăţilor la care sunt supuşi. Dacă nu mai eşti legat de un loc şi de o comunitate, dacă te muţi mereu dintr-un loc în altul, nu mai ai nici timp să îţi faci prieteni, relaţii, să aderi la o organizaţie şi astfel să lupţi pentru drepturile şi interesele tale de pe poziţii egale cu compania la care lucrezi.

O altă mare minciună pe care o spune Băsescu este aceea că ideea de a avea o casă proprietate personală este o mentalitate comunistă. Ca om de dreapta ce se pretinde a fi, ar trebui să ştie că în capitalism proprietatea privată e sfântă şi fundamentul indispensabil al prosperităţii. Numai un om care este proprietar poate considera că e liber, în vreme ce salariatul chiriaş, nu este decât un sclav, care spre deosebire de cei din antichitate, trebuie să plătească pentru adăpost, hrană şi îmbrăcăminte.

De fapt, dacă nu ne lăsăm păcăliţi de minciunile lui, realizăm că Băsescu este un fost comunist cu mentalitate de exploatator capitalist, pentru că, în timp ce pe alţii îi îndeamnă să stea cu chirie şi să-şi caute servciu într-o „economie liberă” bazată pe competiţie şi promovează legi care să „flexibilizeze piaţa muncii”, în tot acest timp el şi-a adăugat la colecţie casă după casă şi şi-a făcut şi moşie de 300 de hectare într-o zonă a ţării cu pământ dintre cele mai roditoare şi prielnice pentru agricultură.

10 păreri la “Staţi cu chirie şi fiţi sclavi la patron!

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Ana

    Inteleg ideea articolului si sunt de acord. Doar ca in ziua de azi nu iti poti cumpara apartament decat daca faci credit la banca. Si daca faci credit esti mai sclav decat daca stai in chirie. Asa, daca iti pierzi job-ul, te mai intelegi cu proprietarul sa te mai amane 2 luni. Dar cu banca e mai greu. Personal as prefera chiria decat banca.
    Ar trebui sa existe un sistem astfel incat oamenii sa primeasca apartamente pe care sa si le poata permite fara sa se indatoreze pe multi ani. Sau sa primeasca apartamente in schimbul unui serviciu adus statului. Sau daca se obliga sa nu emigreze 🙂

  3. Pingback: Staţi cu chirie şi fiţi sclavi la patron! | Lupul Dacic

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Asta cu împrumutul la bancă pentru casă e o altă poveste şi o altă măgărie. Dar dacă ai o casă moştenită de la părinţi, de ce să renunţi la ea, pentru un loc de muncă în alt oraş?

  5. Devorattor

    Basescu nici macar nu este un politician de dreapta, iar asta nu a fost prima ocazie prin care a dovedit-o! Un adevarat politician de dreapta lupta pentru: Familie, casa, proprietate privata, SUVERANITATE NATIONALA, traditii si nu in ultimul rand economie de piata! Ori ce fel de politician de dreapta poate fi unul care militeaza pt Statele Unite ale Europei?

  6. red

    in ziua de astazi nu mai exista dreapta sau stinga.este doar o forma de manipulare pt fraieri iar la capitolul asta noi sintem cap se serie!

  7. Pingback: Staţi cu chirie şi fiţi sclavi la patron! | .::: CALIN ADRIAN :::.

  8. 236

    Oricine nu se conformeaza cu aceasta mentalitate ,,moderna” este etichetat ca fiind comunist, nostalgic, neevoluat, necompetitiv, inapoiat, etc. Asa cum am mai spus, am cunoscut destui lobotomizati cu studii superioare care il considera pe Basescu un erou. De la astfel de oameni (daca le pot spune asa) am auzit afirmatii precum ,,De ce sa bag banii in pereti, cand pot sta cu chirie si sa-mi fac placerile? ” Jalnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge