După 40 de ani de socialism ne-am întors la origini

By | 21 septembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Pe vremea când aveam rege şi mulţi au azi impresia că atunci ţara noastră era un paradis terestru, România era o ţară predominant agrară cu o majoritate a populaţiei slab alfabetizată, trăind în sărăcie şi în condiţii de trai aproape medievale. Doar o elită subţire şi cosmopolită trăia pe la oraşe sau de cele mai multe ori prin marile capitale europene.

După instaurarea regimului comunist şi mai ales pe timpul dictaturii lui Nicolae Ceauşescu, ţara noastră a ajunsese în rândul statelor în curs de dezvoltare, cu o economie industrial-agrară înfloritoare, iar populaţia la un nivel de educaţie şi alfabetizare comparabil cu cel din Vest.

După decembrie 1989, după ce industria socialistă a fost distrusă complet şi educaţia populaţiei, învăţământul şi cultura au fost aduse la nivelul ţărilor bananiere subdezvoltate şi exportatoare de resurse, sau chiar mai jos de atât, acum aud tot felul de îndemnuri, că ar trebui să depopulăm oraşele şi să ne mutăm la ţară unde să face agricultură de subzistenţă.

Practic cercul s-a închis: am fost o ţară agrară subdezvoltată cu o populaţie săracă şi slab alfabetizată şi acum, sub îndrumarea şi supravegherea „luminii călăuzitoare” de la Apus, SUA/NATO/UE, tindem să redevenim o ţară agrară subdezvoltată cu o populaţie săracă şi tot mai slab alfabetizată. Halal progres şi dezvoltare!

2 păreri la “După 40 de ani de socialism ne-am întors la origini

  1. red

    in sfirsit ati inceput sa pricepeti adevarul! bine vestul luminos al romanului de la tara cu mintea intunecata de propaganda ne-a dus inclusiv numeric in locul de unde ne-a lasat. am ajuns iarasi in 45.

  2. 236

    Dan Tanasescu, foarte bine mentionat! Cunosc personaje cu masterate si chiar doctorate care incearca sa ma convinga ca toate cele mentionate de catre tine s-au intamplat numai din vina romanilor, ca nu sunt destul de competitivi, ca cea mai sigura si de succes metoda de a reusi in viata sunt afacerile de tip MLM si mentalitatea de ,,lidership” pe care ti-o imprima. ,,Lidership, acest termen ma gadila undeva”. Aceleasi persoane sustin ca occidentul ne-a civilizat, ca datorita unuia ca Bill Gates postam noi pe internet comentarii, etc. Dar cireasa de pe tort a fost afirmatia ca daca nu ar fi existat Masoneria, astazi eram in continuare primitivi si locuiam in caverne. Imi permit sa-mi exprim opinia ca daca nu ar fi existat nu doar Masoneria, ci mai ales cei care au dus la aparitia acesteia, eu as fi fost nemuritor. Este doar o parere personala, luati-o ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge