Guvernul socialist care favorizează clasa de mijloc în detrimentul săracilor

By | 28 septembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Anunţul făcut de secretarul de stat din Ministerul Muncii, Codrin Scutaru şi anume că statul va acorda sprijin financiar românilor din clasa de mijloc, în cazul în care nu este vorba de o formulare neinspirată, mi se pare total aberant.

Românii din clasa de mijloc ar putea primi sprijin financiar pentru întemeierea unei familii. Pentru acordarea acestor alocaţii, Guvernul se va folosi de fonduri europene.

Anunţul a fost făcut de secretarul de stat din ministerul muncii, Codrin Scutaru, în emisiunea „News Magazine”, la Antena 3.

bani pentru clasa de mijloc

Sursa: Antena 3

După cum putem observa, cei mai mulţi dintre tinerii activi în câmpul muncii, care azi îşi întemeiază familii şi fac copii, sunt cei care au venituri peste medie, deci care fac parte din aşa-numita clasă de mijloc. Prin urmare, de ce acordă statul sprijin financiar acestei categorii, care oricum stă mult mai bine la capitolul financiar şi poziţie socială, decât majoritatea populaţiei? De ce nu sunt ajutaţi cei care, deşi muncesc din greu, salariul nu le permite nici măcar să trăiască decent?

Ceea ce cred despre această iniţiativă, venită din partea unui guvern în majoritate socialist, este că avem de-a face cu o măsură cu caracter electoral, dorindu-se prin adoptarea ei atragerea unei părţi însemnate a electoratului numit de dreapta de partea lui Victor Ponta. Altfel, ar fi pur şi simplu o chestie total ilogică.

2 păreri la “Guvernul socialist care favorizează clasa de mijloc în detrimentul săracilor

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge