Chinezii vor să cumpere Enel

By | 12 octombrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Mai multe companii chineze sunt interesate de cumpărarea activelor din România şi Slovacia pe care compania italiană Enel vrea să le vândă, pentru a-şi reduce datoria, potrivit CEO-ului Enel, Francesco Starace, transmite Reuters, scrie Mediafax.

„Există companii din China interesate să cumpere atât în România, cât şi în Slovacia”, a declarat Starace.

CEO-ul Enel a precizat că State Grid Corporation of China, cea mai mare companie de stat de utilităţi din lume după venituri, s-a arătat interesată să cumpere operaţiunile de distribuţie şi vânzare din România.

Sursa: InCont.ro

Sincer, mie nu îmi place deloc ce a ajuns ţara asta. Mai întâi grecii au cumpărat Romtelecom şi Cosmorom şi după ce şi-au făcut plinul, au vândut nemţilor de la Deutsche Telekom, care imediat au scos la vânzare Palatul Telefoanelor, clădire monument din perioada interbelică. Acum şi italienii de la Enel, după ce ne-au ţepuit ani de zile la factura de energie electrică şi nu au făcut mai deloc investiţii, fug repede ca să scape de problemele cu legea şi de datorii, vânzând chinezilor. Şi sunt multe astfel de exemple pe care nu mai stau acum să le înşir.

Companiile şi activele României, au ajuns un fel de ciurucuri care sunt vândute de la unul la altul ca la târgul de vechituri. Astea sunt efectele globalizării şi economiei de piaţă, introduse şi la noi prin lovitura de stat din decembrie 1989.

2 păreri la “Chinezii vor să cumpere Enel

  1. Pingback: Chinezii vor să cumpere Enel |

  2. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge