Investiţiile americane înseamnă jaf colonial

By | 19 octombrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Da, investiţiile americane sau orice alte investiţii făcute după modelul globalist occidental sunt de fapt un jaf de tip colonial! Şi asta nu este o speculaţie de-a mea, o teorie a conpiraţiei, ci reiese din cele spuse azi dimineaţă de Martin Friedman, preşedintele Stratfor, analist politic şi militar american, invitat în emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV.

Domnia sa a vorbit, bineînţeles, despre relaţiile dintre România şi SUA şi relaţiile României cu Rusia, în contextul situaţiei din Ucraina şi evident la un moment dat a adus în discuţie şi problema investiţiilor americane în România.

Aşa am aflat de ce vin americanii în România. Americanii vin aici să facă bani. Mie asta mi se pare foarte ciudat, având în vedere că România este o considerată o ţară săracă, unde guvernul se plânge mereu că nu are bani de salarii, pensii, ajutoare sociale sau investiţii. Pe urmă, ştim foarte bine că banii se tipăresc în SUA, nu în România. Deci se pare că americanii vin la noi pentru altceva. Şi acel altceva sunt resursele naturale şi umane ale României, care sunt cele mai abundente în zona în care ne aflăm. Americanii vin aici, aşa cum a spus domnul Friedman, pentru afacerile mari în energie, minerit, IT sau comerţul pe scară largă.

Analistul american a mai spus că investitorii americani sunt preocupaţi de lupta împotriva corupţiei, dar, ca şi în cazul afacerilor, îi interesează combaterea corupţiei şi justiţia doar la scară mare. De exemplu, dacă un atelier auto lucrează ilegal, acest lucru nu îi deranjează pe americani, ei fiind interesaţi numai de corupţia la nivel de guvern, care îi împiedică pe ei să facă afaceri în domeniile mai sus menţionate.

Un alt lucru interesant pe care l-a spus domnul George Friedman este acela că „investitiile vin împreună cu asistenţă militară”. Adică afacerile şi armata sunt mână în mână la americani, aşa cum s-a văzut foarte bine şi în Ucraina, unde Hunter Biden, fiul lui Joe Biden şi fost ofiţer, a intrat în consiliul de administraţie al celei mai mari companii de exploatare a gazelor naturale din ţară.

De asemenea, americanii, pentru a face investiţii în România, vor predictibilitate şi stabilitate. Asta însemnând în viziunea domnului Friedman că, „dacă un guvern încheie un contract, toate guvernele de după el trebuie să îl respecte.” Asta în traducere înseamnă că, de exemplu, dacă guvernele Băsescu-Boc au promis că dau Roşia Montană şi gazele de şist, guvernul Ponta, nu mai are voie să dea înapoi, ba mai mult, trebuie să suporte cu stoicism şi înjurăturile fraierilor care îi pun în spinare toată vina pentru vânzarea României.

Acum dacă facem o recapitulare şi o sinteză, la ce concluzie ajungem? Păi, americanii vin în România „să facă bani” din exploatarea resurselor noastre, cu precădere energetice, minerale şi umane. Această exploatare se face cu asistenţă militară şi cu controlul asupra guvernelor care se succed la conducere. Instrumentul prin care se exercită controlul asupra politicului şi economicului este justiţia, sub pretextul luptei împotriva corupţiei. Deci ce avem aici, dacă nu o formă de exploatare colonială, practicată de SUA în multe alte ţări din lume?

O părere la “Investiţiile americane înseamnă jaf colonial

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge