Candidatura Elenei Udrea, o diversiune?

By | 30 octombrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Diversiunea are două caracteristici de bază:

1. Urmăreşte să distragă atenţia de la scopul său principal, sau de la un lucru mult mai important.

2. Prezintă lucrurile cu totul altfel decât stau ele în realitate.

Am observat cu toţii insistenţa cu care Traian Băsescu şi aparatul său de propagandă caută să arate cât de mult susţine el candidatura Elenei Udrea la funcţia de preşedinte al României. Mai mult, Băsescu declară mereu că susţine şi partidul acesteia, PMP şi că imediat ce îşi termină mandatul se va înscrie în el.

Gândind logic şi având în vedere faptul că la ora actuală are o cotă de popularitate extrem de scăzută, peste 95% dintre români urându-l de moarte, pare o mare prostie ca Băsescu să vrea să o susţină pe faţă pe Udrea, asociindu-o cu imaginea sa.

Pe de altă parte, Băsescu caută să îl atace adesea pe Klaus Iohannis şi să se delimiteze de foştii săi colegi de la PDL, care acum îl susţin pe Iohannis la alegerile prezidenţiale. Şi mai avem şi manevra cu procesul de incompatibilitate în care este judecat Iohannis şi care are rolul de a-l victimiza şi de a-l transforma într-un persecutat de justiţia despre care unii spun că ar fi controlată de Băsescu.

Iohannis caută şi el să facă pe independentul de Băsescu şi să spulbere orice îndoială că în spatele lui s-ar afla acesta, iar el este doar o marionetă recomadată de UE pe post de succesor.

Dar ce ar fi dacă toate acestea reprezintă o diversiune şi candidatul pe care Băsescu îl susţine cu adevărat la prezidenţiale este Klaus Iohannis?! Privind lucrurile aşa, totul capătă mai multă logică şi coerenţă. Poporul naiv va fi convins că Băsescu o susţine pe Udrea, pentru că este înnebunit după ea, deci Iohannis, Macovei, Meleşcanu şi alţi candidaţi băsişti de rezervă sunt absolut independenţi, curaţi ca lacrima şi numai buni de votat. După Victor Ponta, cel mai bine în sondaje stă Iohannis şi chiar dacă ar pierde în primul tur, pe locurile următoare sunt candidaţii de rezervă care îi vor transfera cu bucurie voturile lor.

Mai putem adăuga încă un amănunt interesant. De campania electorală a lui Iohannis se ocupă Felix Tătaru, omul care de 10 ani a fost consilierul pe probleme de imagine al lui Traian Băsescu şi l-a sprijinit în mai toate campaniile şi evenimentele cu miză electorală. De Monica Macovei se ocupă Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi om de curte al lui Băsescu, iar de campanie Elenei Udrea se ocupă câţiva foşti angajaţi ai companiei lui Dan Andronic. Deci, de ce atât de multă grijă pentru campania lui Iohannis şi de ce atât de modest în cazul Elenei Udrea?

De aceea cred că principala miză a lui Traian Băsescu şi a sistemului creat de el la aceste alegeri este Klaus Iohannis, iar Elena Udrea este doar o diversiune. Băsescu ne întinde din nou o capcană aşa cum a făcut şi la referendumul din iulie 2012 şi aşa cum face mereu de vreo 14 ani încoace.

Sper ca de data asta alegătorii să nu mai dea încă o dată dovadă de naivitate şi să cadă în plasă.

2 păreri la “Candidatura Elenei Udrea, o diversiune?

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. remy71

    Cu alte cuvinte hai sa-l votam pe ponta.
    Cam asta transmiti tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge