Esenţa industriei bancare este controlul datoriilor

By | 30 noiembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Deja tot mai multă lume îşi dă seama că sistemul bancar internaţional este cea mai mare organizaţie criminală din lume. Acest lucru este ilustrat clar în filmul „The International” (2009 ), pe care l-am văzut aseară la Pro TV.

Este un film şocant, care dezvăluie implicarea marilor bănci în comerţul cu arme, terorism, criminalitate organizată şi asasinate la comandă.

Un poliţist de la Interpol anchetează cazul unei bănci din Luxemburg, suspectată că ar finanţa livrarea de sisteme de ghidaj pentru rachete către mai multe organizaţii teroriste. În cursul anchetei sunt asasinate o serie de persoane care ar putea dezvălui informaţii legate de această operaţiune, atât funcţionari ai băncii, cât şi poliţişti implicaţi în investigaţii. Totodată sunt ascunse probe şi modificate rapoarte ale poliţiei, pentru a se elimina dovezile.

Într-un dialog interesant între poliţiştii de la Interpol şi Umberto Calvini, patronul companiei de armament producătoare a sistemelor de ghidaj, ulterior asasinat şi el, acesta dezvăluie adevăratul scop al industriei bancare.

– Nu e vorba de a face profit din arme. E vorba despre control.

– Să controleze fluxul de arme, să controleze conflictele?

– Nu, nu, I.B.B.C. e o bancă.

– Obiectivul lor nu e să controleze conflictul. E să controleze datoria pe care o produc conflictele. Vedeţi voi, valoarea reală a unui conflict, adevărata valoare, e datoria pe care o creează. Controlezi datoria, controlezi totul. Găsiţi asta supărător, nu? Dar asta e esenţa industriei bancare. Să ne facă pe toţi, fie că suntem naţiuni sau indivizi, sclavi ai datoriilor.

Interesant, nu?! Oare de ce sunt permise acum astfel de dezvăluiri, în filme artistice de largă circulaţie, produse la Hollywood?

4 păreri la “Esenţa industriei bancare este controlul datoriilor

  1. concediere.wordpress.com

    Desi presupun ca intrebarea „Oare de ce sunt permise astfel de dezvaluiri…”e mai mult retorica, avand in background cel putin o explicatie posibila, zic si eu ca una din variantele posibile de raspuns ar fi ca cei care au vizionat filmul aseara (eu, nu, din pacate, dar o sa-l caut pe net) au vazut filmul, insa foarte putini au priceput despre ce e vorba si si mai putini se gandesc in continuare ce fac cu informatia pe care au priceput-o 🙂 iar cu atata manipulare in jur, saracie, lipsa locuri de munca…sunt prea multe de spus si nu avem timp….insa bine ca s-au aprins 3 milioane becuri la Universitate! acum, putem dormi, in continuare fericiti! Santa Klaus vegheaza! 🙂

  2. Costache

    Iti dai seama din trailer despre ce e vorba. Totusi, avand in vedere tema tratata si mesajul care se transmite, cum au reusit sa il faca? 😀

  3. concediere.wordpress.com

    Dan : „Ascunderea informatiei la vedere ” = :)) pentru unii chiar si asa, tot degeaba!

    Costache : „Iti dai seama din trailer” – posibil, nu l-am vazut, insa o posibila explicatie ar fi ca, mai mult ca sigur, au amestecat adevarul cu minciuna, in ideea ca cei care au priceput ceva din film sa creada ca toata informatia e adevarata si, in acest fel, sa treaca si ceea ce vor ei sa treaca..
    Maria
    concediere.wordpress.com´s last blog post ..Cel mai greu job din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge