Neoliberalismul este un complot de tip piaţă împotriva statului

By | 4 decembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Reporter: Pledaţi pentru statul minimal sau pentru unul mai puternic?

Mircea Maliţa: Conceptul de stat minimal nu există.

Reporter: A existat în viziunea neoliberalismului, la Friedman.

Mircea Maliţa: Curentul neoliberal a fost o doctrină falsă, o doctrină-capcană. Bătălia s-a dat între două mari centre de putere, politicienii şi statul pe de-o parte, şi economiştii şi marile companii pe de altă parte, care fugeau de stat să nu plătească taxe. A fost mai degrabă un complot de tip piaţă împotriva statului, de slăbire de conţinut a celui din urmă. A fost o luptă de degradare a conceptului de stat. Am citit într-o teză scrisă de o tânără de la ASE că statul este cel mai mare duşman al individului. Statul a fost creat de cetăţeni ca să protejeze interesele lor comune. Acesta este rolul statului. Dacă dai în el, atunci loveşti în capacitatea lui de a te ocroti. Devii o victimă rătăcitoare a pieţei. Așadar, sunt pentru un stat puternic.

Sursa: QMagazine

5 păreri la “Neoliberalismul este un complot de tip piaţă împotriva statului

  1. Pingback: Neoliberalismul este un complot de tip piaţă împotriva statului | Lupul Dacic

  2. Emi

    ”Statul a fost creat de cetateni ca sa protejeze interesele lor comune” 🙂

    Cand s-au adunat cetatenii unei tari si au creat Statul? Și cum se face că toți cetățenii de pe planetă America, Europa, Asia etc au creat acelasi tip de Stat, cu aceleasi instituții – Parlament, Președinție, Instituție Bancară etc ? Ce coincidenta frumoasa….sau nu e coincidenta? Cand vreodată Statul servește interesele cetățenilor? Nici măcar în occidentul cu care se îmbată încă Românii oamenii nu sunt liberi, ci tot sclavi muncitori pentru alții… Statul NU a fost creat de cetățeni și NU servește interesele cetățenilor (vedem în RO ce face Statul poporului român – îl seacă și de ultima energie). Statul a fost creat de mafie PENTRU mafie. Iar popoarele au fost prostite să accepte acest concept de Stat, crezând că o să le fie mai bine, si ca o sa-si aleaga ei conducatorii, si ca vor fi condusi, prin stat, de cei mai buni oameni dintre randurile lor. Ultimii 25 de ani in Romania au demonstrat ca acest lucru nu e adevarat deloc.

    ”Așadar, sunt pentru un Stat puternic” … Statul din Romania și piața economică din Romania sunt în prezent controlate de aceiași mafioți internaționali. Că e Statu’ ”puternic” sau nu, n-are nicio relevanță pentru binele poporului român în acest context, pentru că atât Statul, cât și companiile străine din Romania care acaparează piața economică, sunt conduse de STRĂINI care acționează împotriva poporului român.

  3. Horea

    Subscriu la cele spuse de Emi, ba mai mult, statul a devenit instrumentul de control si opresiune a natiunii pe care o „reprezinta” in mainile mafiei economice. Islanda si Ungaria sunt noile exemple in care statul a reusit prin reprezentantii sai sa scape din inclestarea mafiei economice si sa serveasca si protejeze natiunea pe carte o reprezinta.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Din păcate multă lume este puternic intoxicată cu ideologie neoliberală/libertariană sau derivatele din panoplie şi nu mai face deosebirea între bine şi rău, între adevăr şi minciună, între fabulaţie şi realitate.

    Este o diferenţă de la cer la pământ între statul naţional, natural şi independent şi statul masonic/capitalist, profund corupt. Nu statul în sine e problema, ci coruperea statului. Asta dacă mai aveţi noţiunea originală a termenului „corupţie”.

  5. Pingback: Neoliberalismul este un complot de tip piaţă împotriva statului | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge