UE vrea să privatizăm facultăţile de stat

By | 6 ianuarie, 2015
Distribuie prietenilor!

În fond ce este privatizarea? Privatizarea este trecerea unui bun public în proprietatea unor privaţi pentru ca aceştia să-l folosească în scopul de a face profit. Deci, iei ceva care aparţine tuturor şi îl foloseşti pentru a face bani, oferindu-l contra cost publicului.

Până acum au fost privatizate distribuţia de energie electrică, gazele, apa, sistemul bancar, sănătatea este în curs de privatizare, pensiile au fost privatizate parţial, deci ce a mai rămas? Evident, educaţia!

Învăţământul superior gratuit ar putea fi istorie în România. Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, prof. univ. Anton Hadăr, a declarat că la nivelul Uniunii Europene se fac presiuni uriaşe pentru privatizarea tuturor universităţilor de stat din România.

Din acel moment, elevii care vor lua Bacalaureatul îşi vor putea continua studile doar dacă au bani, dacă vor obţine o bursă sau vor fi dispuşi să facă un credit la o bancă pentru achitarea studiilor.

„În urmă cu o lună am fost la Viena la o dezbatere la care au participat toate ţările din Uniunea Europeană şi concluzia a fost că se doreşte o privatizare masivă a universităţilor de stat şi doar în cazuri rare să mai fie acordate burse de la stat. Mai degrabă vor un sistem de sprijinire a tinerilor prin credite. Intenţia ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană este ca, odată învăţământul privatizat, să se facă un clasament al tuturor universităţilor din Europa şi, în acest fel, atractivitatea universităţilor valoroase ale Europei să crească”, a declarat prof. dr. ing. Anton Hadăr pentru Ziarul Ring.

Sursa: ActiveNews

Păi de ce tinerii români să beneficieze de învăţământ de calitate gratuit, când pot mult mai bine să aibă de ales între a fi slab educaţi şi a fi datori pe viaţă la bănci? Nu trebuie să renunţăm şi noi, odată pentru totdeauna, la „comunism” şi să ne integrăm în Occidentul multilateral dezvoltat?!

7 păreri la “UE vrea să privatizăm facultăţile de stat

  1. R. Daneel Olivaw

    Pe de alta parte nu e corect nici ca statul sa bage bani grei in educarea multor tineri iar ei sa plece din tara si sa valorifice in afara (si implicit sa aduca castig de plus valoare financiara si intelectuala tarii in care a emigrat) cunostintele capatate in facultatile in care a studiat gratuit pe banii contribuabililor care muncesc si traiesc in tara!
    Mie unul nu imi convine ca eu sa platesc pentru ei si eui sa nu returneze nimic din ceea ce obtin in urma platilor pe care eu le fac.
    Ar trebui ca cei care studiaza pe banii statului sa isi poata obtine diplomele recunoscute in UE (adica dreptul de a folosi cunostintele obtinute in facultatile subventionate) numai in urma platii compensatiilor corespunzatoare catre bugetul de stat.
    ASA AR FI CORECT!

  2. Pingback: Noutăți 2015 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Horea

    O natiune e atat de ridicata cat cetatenii ei sunt. Privatizarea invatamantului va specializa mai departe pe cei care au bani, producand o selectie a valorilor bazata pe existenta dotarii financiare si mai putin pe existena talentului sau dorintei nascuta din pasiune. Bineinteles ca nu e castig fara pierdere, si cei care pleaca in strainatate nu vor produce plus valoare in tara, in schimb vor genera respect fata de pregatirea lor, si intr-o zi se vor reintoarce cu specializari mai putin accesibile in Romania, si cu mijloace financiare care le va permite sa porneasca un business. Atentia noastra trebuie sa se indrepte spre ridicarea nivelului nostru intelectual care nu este cel mai ridicat cu toate ca avem multi intelectuali de valoare recunoscuta. Privatizarea invatamantului va genera promovarea unor absolventi cu calitati indoielnice fiindca banii cumpara orice diploma, in felul acesta tarand si ultimul sector neprivatizat in spirala coruptiei.

  4. Gelu

    Eu cred ca privatizarea e buna. Cand ma uit la alte tari mai avansate parca tot facultatile private sunt mai bune.

    Cei cu minte putina, sau care vad doar la jumatate de metru in fata, cred ca facultatile private sunt un fel de magazine de unde iti cumperi diploma. In realitate, chestia asta se intampla acum doar la noi si in masa as zice, nu are legatura cu caracterul privat sau public al scolilor, diplome si examene se cumpara si la stat, doar profesorii sunt aceiasi. Altundeva e cheia.

    Intrebati-va ce fac oamenii cu diplomele cumparate la noi si de ce nu pot face asta in alte tari unde invatamantul privat e binemersi si produce educatie de calitate. Si veti gasi un stat corupt, care angajeaza pe pile ( diploma sa ai ), care nu vrea in ruptul capului sa introduca criterii de performanta pentru angajatii sai.

    Intrebati-va de ce facultatile private nu se inghesuie sa produca angajati pt mediul privat care sunt platiti bine ( IT, inginerie, chimie, etc ) ci doar pentru mediul bugetar, cu specializari de tot rasul : stiinte publice, juridice, samd. Ei creaza un nou tip de dependent, asistat social, cu pretentii de intelectual.

    Ganditi-va de ce „privat inseamna doar pentru bogati” nu se aplica si pentru alte produse gen paine, haine, produse evident nu de stat ci de privat, dar e o sintagma pe care politicienii o folosesc cand e vorba de a privatiza ceea ce mulg ei acum din greu : sanatate, invatamant, etc.

    Va mai intreb, de ce n-am incerca, cu pasi mici si altceva, cat timp ceea ce avem acum, invatamant de stat care nu numai dpdv financiar, dar si al factorului uman a ajuns mult prea jos ca sa il mai putem tolera.

    Si as avea si multe alte intrebari, dar cum spuneam, uitati-va doar la 0.5 m in fata si credeti ca le stiti pe toate.

    Autorului blogului, daca tot se declara o fire enciclopedica, poate apuca sa citeasca ( si eventual sa scrie ) si altceva decat elucrubratii comunistoide. Un inceput ar fi aici : http://mises.ro/300/ . Ceva imi spune ca vei vomita dupa primele randuri. Dar nu asa face o fire enciclopedica. Ar fi bine sa te chinui sa intelegi ceva din ce se scrie pe acolo. E clar, niste lozinci sunt mai usor de retinut si reprodus pe blog, vei gasi si adepti pt ele, dar nu te vor face mai destept.

    Nu de alta, dar cu toata stiinta sa declarate, nu sare ca idei si vederi de orice Nea Ion de la coltul strazii care gandeste la fel : UE a furat tot si noi nu mai putem face nimic.

  5. red

    dezbinarea prosteasca a tranilor care cred ca vor muri saraci daca se va duce ceva care crede el ca este din buzunarul lui spre altcineva este baza distrugerilor din romania. egoismul asta criminal fata de concetateanul lui este de-a dreptul iesit din comun!
    cauta pe youtube – reportaj in premiera (de carmen avram) – romania buna de muls si posteaza-l ca sa vada toti taranii prosti cine sint vinovatii pt distrugerea tarii. cine altii daca nu ei cu servilismul lor infect si prostia cu vestul civilizat care o sa aiba grija de ei daca le vor da totul. culmea prostiei insa nu la ei care continua de dobitoci ce sint tot cu timpeniile lor consacrate cu comunisti si stinga – dreapta in timp ce altii i-au lasat pe drumuri. se mai si mira timpitii de ce nu-i respecta nimeni si de ce sint batojocoriti peste tot! pai cine sa respecte gloata de prosti fara minte? este prostia si lipsa de respect pt tara si natia ta motiv pt altii sa te respecte?! problemele romanilor sint servilismul fata de straini, egoismul criminal indreptat impotriva propiei natii si lipsa de respect pt tot ce inseamna romania si istoria ei de care-si bat joc. viata proasta este plata pt nerozia lor.

  6. Dan Tănăsescu Post author

    Privatizarea este bună?! Spune-le asta şi studenţilor americani, care termină facultatea cu zeci de mii sau sute de mii de dolari datorii la bancă şi nu îşi găsesc un loc de muncă! Cred că îţi iei bătaie în secunda următoare. 🙂

    Documentar făcut probabil de comuniştii americani.

    https://www.youtube.com/watch?v=h3oVfefdGc8

    PS: Într-o ţară spălată pe creier 25 de ani cu neoliberalism, libertarianism şi alte tâmpenii promovate de Imperiul Globalist în ţările cu proşti, tu vii şi îmi spui să citesc articole de pe mises.ro?! 😆

  7. Pingback: Din seria Moartea care vine din Vest | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge