Iohannis, un preşedinte partizan politic ca şi Băsescu

By | 23 ianuarie, 2015
Distribuie prietenilor!

Deşi, cel puţin teoretic, este preşedintele tuturor românilor şi din momentul în care a fost instalat la Cotroceni practic nu mai face parte din PNL şi nu ar mai trebui să fie implicat politic, Klaus Iohannis nu ascunde faptul că rămâne în continuare angajat în politica PNL şi susţine acţiunile acestui partid. A declarat acest lucru aseară în emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV.

În vara lui 2014 am început să lucrez cu colegii mei din PNL la un proiect pe zece ani, în care schimbăm România. Pentru asta e nevoie de alt guvern, cu care lucrez eu împreună, pe aceleași principii, care se bazează pe lucrurile cu care am venit în fața alegătorilor și cu care am câștigat alegerile. Da, eu îmi doresc un guvern PNL și nu fac niciun secret din asta. Una este ce avem acum, colaborare instituțională corectă, alta este dacă avem un Guvern, acum după 2016, cu care mă simt confortabil. Acest guvern a fost aici când am fost ales președinte, nici nu i-am ales, nici nu-i resping instituțional, dar cu acest Guvern nu văd cum să-mi pun în practică gândirea mea. Președintele nu poate să schimbe Guvernul, doar Parlamentul. Acum nu avem alegeri, dar este posibil, așa cum am spus și în campanie, să înceapă mișcări în Parlament. Acest lucru se întâmplă. Este posibil ca-n cursul acestui an, nu știu când, că nu dirijez aceste lucruri, să se schimbe majoritatea, și e normal. În momentul în care actuala Opoziție simte că are un vot în plus, vine cu moțiune de cenzură și schimbă Guvernul. Așa e în democrație”, a spus Klaus Iohannis, la Realitatea TV, în emisiunea „Jocuri de putere”, realizată de Rareș Bogdan.

Sursa: DCNews

Deci, după ce timp de zece ani am avut un preşedinte susţinător al PDL, nu al tuturor românilor, acum vom avea cel puţin 5 ani un preşedinte care va susţine politica PNL + PDL?!

3 păreri la “Iohannis, un preşedinte partizan politic ca şi Băsescu

  1. anonim

    Iohanis este egal cu basescu…de fapt se vede ca-i tine spatele…
    eu nu am incredere absolut deloc in acest individ. Desigur ca nu-l vrea pe Ponta pentruca i-a servit niste adevaruri deranjante in campania electorala…

  2. Pingback: Noutăți 2015 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Evident

    Pai ce a facut tovarasul Iohanis primul lucru dupa ce a ‘castigat’ alegerile ?
    A fost in SUA in ‘vacanta’…pardon sa-i pupincureasca p-aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge