FMI nu vrea legea falimentului personal

By | 27 ianuarie, 2015
Distribuie prietenilor!

În toate ţările occidentale dezvoltate şi nu numai acolo, există o lege a falimentului pentru persoane fizice. Şi este absolut normal, având în vedere că în economia capitalistă orice achiziţie importantă se face pe bază de credit şi de multe ori oamenii sunt puşi în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele din motive independente de voinţa lor.

Dacă firmele, care sunt mult mai avantajate din punct de vedere al fiscalităţii şi al capacităţii de plată, beneficiază de o lege a insolvenţei, prin care îşi pot desfăşura în continuare activitatea fără să-şi achite datoriile, de ce nu ar putea beneficia de ceva similar şi simplii cetăţeni?

Cu toate acestea, România nu beneficiază de o lege a falimentului personal, deşi s-au făcut mai multe încercări de a promova acest act normativ, atât din partea unor politicieni, cât şi a unor reprezentanţi ai societăţii civile. De fiecare dată cineva, venind din partea „sectorului financiar” se opune adoptării acestei legi, menită să protejeze cetăţenii de abuzurile băncilor.

De data asta se opune chiar FMI, groparul economiei româneşti post-decembriste.

Într-o scrisoare transmisă duminică ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, şi guvernatorului BNR reprezentanţii FMI îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu legea falimentului personal, precizând că, fără un studiu de impact adecvat şi fără consultarea părţilor interesate, aceasta poate avea un impact negativ asupra pieţei financiare.

Sursa: Cotidianul

Mi se pare absolut normal ca o lege a falimentului personal să îngrijoreze cartelul cămătarilor. Păi, dacă românii nu mai sunt jefuiţi de bănci, dacă românilor nu li se mai iau casele cu japca, pentru o datorie de câteva mii de euro, atunci „piaţa financiară” are de suferit şi „sistemul se destabilizează”!

Şi pe urmă iar trebuie să împrumute statul câteva zeci de miliarde ce euro, pentru a „recapitaliza sistemul bancar şi a da din nou liber la cămătărie. Totuşi, n-aş zice că asta ar fi o problemă pentru FMI, dimpotrivă!

4 păreri la “FMI nu vrea legea falimentului personal

  1. Pingback: Noutăți 2015 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Andrei

    Singurul ,,faliment” la care au acces ,,profanii / goyimii / idiotii utili” este moartea. Sunt convins ca intelegeti la ce ma refer !

  3. Pingback: Din seria Moartea care vine din Vest | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge