Dacă avem surplus de energie, atunci de ce se scumpeşte curentul?

By | 27 februarie, 2015
Distribuie prietenilor!

În urmă cu câteva zile l-am văzut pe Mircea Badea la emisiunea lui, făcând propagandă pro gaze de şist şi Chevron. Dacă e să ne luăm după mintea creaţă a antenistului, dacă la noi în ţară s-ar exploata gazele de şist şi astfel volumul extracţiei de gaze în România ar creşte, atunci, preţul gazelor pentru populaţie ar scădea.

Las la o parte alte detalii, cum ar fi acela că în cazul gazelor de şist extracţia costă mai mult decât în cazul celor naturale, dar mergând pe această logică, ar însemna că, dacă avem surplus de energie electrică, atunci, factura la curent ar trebui să scadă.

Şi uite că Victor Ponta zice că avem surplus de energie!

„Am discutat despre o posibilă colaborare concretă în domeniul energiei. România are un surplus de energie de care Albania poate beneficia în măsura în care găsim soluția contractuală. Biroul Comercial pe care tocmai l-am redeschis la Tirana va avea și această sarcină de a intensifica relațiile economice”, a precizat Ponta, într-o declarație de presă comună cu premierul albanez.

Sursa: Cotidianul

Se pune firesc întrebarea: Dacă România are atât de multă energie în plus, încât îşi permite să livreze şi Albaniei, atunci de ce am convenit un calendar de scumpire a gazelor cu UE şi FMI, ca să aducem preţul la nivelul celui din Europa? Dacă noi producem energie în plus şi dacă suntem o ţară independentă, atunci de ce nu este oferit un preţ mai mic la energie pentru populaţie, ba dimpotrivă factura este încărcată la maximum, kilowattul se scumpeşte o dată la 6 luni şi Transelectrica se plânge mereu că nu poate asigura necesarul pentru consumul intern şi o reţea naţională de distribuţie stabilă?

Nu cumva pentru că aşa-zisa liberalizare a pieţei de energie este o metodă de jaf pentru multinaţionale şi „traderi” şi nu ceva care să aducă beneficii consumatorilor autohtoni?!

O părere la “Dacă avem surplus de energie, atunci de ce se scumpeşte curentul?

  1. Florin

    Un lucru e cert: aurul, petrolul, gazele, curentul, alimentele nu se vor ieftini niciodata, ci invers, iar daca va fi asa, cu ieftineala, o sa dureze putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge