Statul fanariot ia doar de la săraci

By | 3 martie, 2015
Distribuie prietenilor!

Normal la cap fiind şi neintoxicat cu propagandă, de ce ţi-ai dori o guvernare „de dreapta”? Singurul motiv raţional ar fi acela ca fiecare cetăţean, dacă este harnic, perseverent şi suficient de inteligent să poată prospera şi chiar îmbogăţi.

În realitate ce se întâmplă? Toate guvernele de după 1989, indiferent că se numeau de dreapta sau de stânga au avut o singură grijă: să împiedice constant locuitorii săraci şi oneşti să prospere şi prin diverse măsuri să îi sărăcească şi mai mult decât erau înainte.

Cei care au prosperat într-un ritm incredibil au fost doar cei care au făcut parte din fostul aparat de represiune comunist sau care au avut legături cu tot felul de mafii politice sau aflate în legătură cu străinii. Statul a protejat şi favorizat mereu mafiile autohtone şi aşa numiţii investitori străini şi pentru a compensa pierderile la buget, a suprataxat şi a sufocat mereu populaţia săracă şi micii întreprinzători, care se zbat pentru a rezista la nivelul clasei de mijloc.

Bogaţii s-au îmbogăţit tot mai mult fără să producă bunăstare şi dezvoltare economică, iar săracii au fost folosiţi ca sursă de venituri pentru stat şi marii afacerişti.

Această politică de tip fanariot este dusă în continuare de actualul guvern, dar observ acelaşi lucru şi în alte state europene, cum ar fi Grecia de pildă. Noul Cod Fiscal impune taxe şi contribuţii sociale micilor agricultori, care vor trebui să plătească impozite pe animale şi culturile agricole.

Un agricultor care are patru vaci va plăti un impozit de 145 de lei pe an, pentru 10 porci achită statului aproape 36 de lei, la 5 hectare de grâu şi porumb datorează 215 lei, pentru un hectar de legume cultivate în câmp plăteşte 320 lei, iar pentru un hectar de viţă-de-vie este taxat cu 110 lei.

Agricultorii care au maxim 10 oi şi capre, până la 2 vaci şi bivoliţe, 6 porci, 100 de păsări de curte sau 50 familii de albine nu vor plăti impozit, potrivit Codului Fiscal modificat.

Actul normativ prevede că persoanele care obţin venituri din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală în stare naturală, vor plăti impozit de 16% aplicat la venitul net anual, determinat pe baza normelor de venit stabilite, impozitarea fiind extinsă şi pentru veniturile din silvicultură şi piscicultură, unde se aplică o impunere în conformitate cu regulile aplicabile veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.

Sursa: ZF.ro

Vedeţi vreo diferenţă între noul Cod Fiscal şi jecmănirea ţăranilor din timpul regimului fanariot, pentru a plăti tributul către Imperiul Otoman?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge