DNA ruinează capitalul românesc?

By | 14 martie, 2015
Distribuie prietenilor!

Mulţi oameni naivi se bucură atunci când DNA arestează aşa-numiţii corupţi şi îi pune să defileze prin faţa camerelor de filmat cu cătuşele la mâini. Ei cred că „se face dreptate” şi că „justiţia a început să-şi facă treaba”. Dar din păcate este vorba doar de un spectacol ieftin, care nu aduce nimic bun României, dimpotrivă, situaţia este chiar pe dos.

Confiscarea averilor corupţilor şi îmbogăţiţilor României, este privită de multă lume ca o soluţie de redresare a economiei şi există credinţa naivă că astfel viaţa românilor se va îmbunătăţi. Dar cum spuneam, este doar o naivitate şi o manipulare din partea străinilor care conduc România de facto.

Gândiţi-vă puţin! Dacă ar fi confiscate averile tuturor afaceriştilor români, unde ar ajunge aceşti bani? Ar fi împărţiţi populaţiei sărace, s-ar face cu ei fabrici, autostrăzi, spitale, şcoli, s-ar crea locuri de muncă? Nu cumva aceşti bani ar ajunge în conturile unor afacerişti străini, care deşi au contracte cu statul şi exploatează bogăţiile României, au imunitate totală în faţa legii?! Nu cumva aceşti bani vor fi folosiţi pentru plata datoriilor externe sau pentru cheltuielile impuse de NATO şi UE?! Chiar dacă ar fi folosiţi în scopuri utile ţării, aceşti bani sunt puţini în raport cu pierderile economiei ţării cauzate de exploatarea noastră de către străini.

Dar asta nu e tot. Prin arestarea afaceriştilor români se dă o lovitură crâncenă capitalului românesc. Prin eliminarea bogaţilor României şi distrugerea afacerilor pe care aceştia le deţin, capitalul autohton este practic distrus. Şi după cum se ştie, în capitalism, dacă nu ai capital propriu, nu poţi fi nici liber, nici prosper, singura alternativă fiind îndatorarea şi sclavia faţă de capitalul străin.

Exact asta arată şi o analiză făcută de Ziarul Financiar.

Zeci de antreprenori şi oameni de afaceri români care au fost arestaţi cu precădere în ultimul an au lăsat în urmă afaceri cumulate de aproape 8 miliarde de lei, active bancare de 4 miliarde de lei şi un număr de 16.000 de angajaţi, arată o analiză a ZF. Fie că a fost vorba de antreprenori cu afaceri în domeniul construcţiilor (Nelu Iordache, Dan Beşciu, Theodor Berna, Alexandru Horpos sau Vlad Vameşu), în cel al transporturilor (Gruia Stoica, Ilie Carabulea), în sectorul medical privat (Ioana Daniela Vonica), în cel hotelier (George Copos), în IT (Irina Socol) sau în media (Dan Voiculescu), „plaja“ acoperită de dosarele din business pentru care judecătorii au dat sentinţe a făcut ca în unele domenii aproape să dispară reprezentanţi ai capitalismului românesc.

Sursa: ZF.ro

Prin eliminarea aşa-zişilor corupţi, chiar dacă unii dintre ei se fac vinovaţi de unele ilegalităţi, economia românească are de suferit. Bugetul de stat suferă mari pierderi, pentru că firmele româneşti asigură cea mai mare parte a banilor colectaţi din taxe şi impozite, fiind ştiut că străinii găsesc mereu modalităţi de a evita plata acestora în România. Plus de asta, zeci de mii de oameni rămân fără un loc de muncă, acest lucru producând de asemenea pierderi importante la buget, deoarece foştii angajaţi sunt transformaţi din plătitori de taxe în asistaţi social.

4 păreri la “DNA ruinează capitalul românesc?

  1. Pingback: Economia României controlată de străini – Video educative

  2. Pingback: Economia României controlată de străini – Stiri din țară și străinatate

  3. Alex

    Sunt curios cum au facut avere acesti „capitalisti” romani. Sau se aplica zicala, nu ma intreba de primul milion ? Un mic capitalist roman sta cu dosarele firmei pe masa cand vine ANAF-ul la control. Marii afaceristi nu si-au justificat marile averi obtinute din contracte exclusivist cu statul. Cate locuri de munca au creat acesti capitalisti ?

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Capitalul e capital, nu contează cum este făcut. Şi pentru că, oricum, cineva trebuie să facă afaceri cu Statul, prefer ca românii să facă, nu străinii. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge