Un nou pas către eliminarea banilor fizici

By | 16 martie, 2015
Distribuie prietenilor!

Eliminarea totală a banilor lichizi din economie ar transforma cetăţenii în sclavii băncilor şi ar oferi statului controlul total al tranzacţiilor financiare şi implicit al impozitării acestui gen de activităţi.

În toată lumea se fac paşi mărunţi, dar siguri, pe calea eliminării banilor fizici şi înlocuirea lor cu bani electronici, creaţi de bănci doar din tastele calculatorului. Acest lucru se întâmplă acum şi în România.

Dacă vreţi să plătiţi cu banii jos, atunci suma lăsată la casa marilor magazine, de tip cash & carry sau către o firmă oarecare, nu trebuie să depăşească 10.000 lei. Pe de altă parte, plăţile şi încasările între persoane fizice nu pot depăşi 50.000 lei.

Cine nu respectă noile prevederi poate fi amendat cu 10 la sută din suma care depăşeşte plafonul impus prin lege.

Sursa: Digi24

Prin aceste măsuri statul obligă persoanele fizice să folosească cardul, un serviciu oferit de bănci, adică societăţi private, aducându-le acestora un profit suplimentar, iar prin limitarea plăţilor cash la un anumit nivel se pune o barieră în calea liberului schimb în activităţile economice. Deci Statul pentru cine lucrează, pentru cetăţeni, sau pentru sistemul financiar-bancar?

2 păreri la “Un nou pas către eliminarea banilor fizici

  1. Al Doreen

    Pentru masoneria mondiala .. nu va este clar ?!.. Globalizarea instituita de masonerie este indreptata CONTRA cetateanului de jos, slab , fara putere si fara un cuvant de spus !..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge